Logo

Fashion

VIDA+JUNE lanceert capsule collectie met contributor Lizet Greve

Het Nederlandse twinning merk VIDA+JUNE heeft een fantastische Capsule Collection gelanceerd in samenwerking met Styliste en The Mom Contributor Lizet Greve. Founder en Designer Charise Rozenbeek wist meteen dat Lizet de perfecte match zou zijn voor deze speciale collectie. De collectie is geinspireerd op Lizet´s persoonlijke stijl en het eindresultaat is een combinatie van prachtige romantische looks met onder andere lange boho jurken gestijld met een Nomad vest en stoere looks met leopard broekjes en Tie-Dye Flares. Sommige items zijn geheel unisex dus je kunt zowel twinnen met dochter als zoon. Deze collectie is een ware summer must-have en je kunt nu alvast je pre-order ingeven via www.vidajune.com

Omdat we helemaal verliefd zijn op deze twinning collectie hebben we een interview uitgewerkt met Charise en Lizet! Lees je mee?

Even voorstellen: Wie is Charise en hoe is het idee van VIDA+JUNE geboren?

Ik ben Charise Rozenbeek, 29 jaar en woonachtig in Eindhoven. Samen met mijn man hebben wij 2 dochters van 3 en 1,5. Daarnaast ben ik ondernemer van het kledingmerk VIDA+JUNE. Het idee daarvoor is eigenlijk ontstaan door gebrek aan twinning kleding op het moment dat ik zwanger was van mijn oudste dochter. Ik wilde niet alleen twinnen met mijn dochter, maar ik wilde me er ook vrouwelijk, zelfverzekerd en speciaal in voelen. Met dat idee is VIDA+JUNE geboren.

Charise en Lizet

Wat is de betekenis van de naam VIDA+JUNE? En wanneer is het label tot stand gekomen?

VIDA+JUNE is de naam van mijn tweede dochter Solenn Vida June, en daarnaast ook een deel van mijn moeders naam. 3 generaties van sterke vrouwen zijn verweven in dit merk. Dat maakt het zo bijzonder voor mij.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je collecties?

Eigenlijk overal wel in, vaak laat ik me inspireren door een land of cultuur.  Een vakantie, een kleurencombinatie.  Maar zelfs de schubben van een vis zouden mij kunnen inspireren. FW18 ’The Arctic Collection’ was geïnspireerd door de koude winters in Scandinavië. De SS19 ‘Morrocan Muse Collection’ door een girlstrip naar Marrakech.

Je nieuwste collectie is ism Lizet Greve. Hoe is deze partnership tot stand gekomen?

VIDA+JUNE zit in het midden tot hoog segment, en wij wilde met deze capsule collectie toegankelijker zijn voor een groter publiek maar wel onze kwaliteit en unieke stijl behouden. Ik wist meteen dat Lizet de perfecte match zou zijn daarvoor. Niet alleen vanwege haar fashion sense, maar ook omdat het gewoon een hele leuke vrouw is!

Kun je ons iets meer vertellen over de ontwerpen van deze capsule collectie? Waar heb je je door laten inspireren?

Ik heb me eigenlijk door Lizet laten inspireren. Tijdens ons koffietje op Utrecht Centraal hebben we in een keer de hele collectie bedacht. We hadden meteen een hele leuke klik. Niet alleen omdat we ons hart konden luchten over het moederschap maar ook omdat zij, net als ik, helemaal gek is op fashion. Dus we wisten gelijk wat we wilden ontwerpen samen.

Wat is je favoriete stuk uit deze collectie en waarom? 

Dit vind ik zo moeilijk! Alsof je vraagt wie van mijn kinderen mijn favoriet is haha. Maar als ik toch een keuze moet maken dan zou ik in de Zoe dress en Tie Dye Flare willen wonen. Voor altijd.

Hoe inspireren jouw dochtertjes jou voor de ontwerpen van VIDA+JUNE? 

Die bewondering en liefde in hun ogen als we hetzelfde aan hebben is mijn inspiratie. Amelle vind het helemaal fantastisch. Ze vraagt me regelmatig of we die dag hetzelfde aan trekken, en of papa dan een foto van ons wil maken. Dat is toch het mooiste wat er is.

Heb je tips voor fellow moms om een eigen bedrijf / label te combineren met moederschap? 

Wees lief voor jezelf en stel je eigen grenzen tussen werk en gezinstijd. You can have it all, maar vergeet jezelf niet in alle verantwoordelijkheden die je hebt. Jij bent ook heel belangrijk!

Op welke manier heeft het moederschap jou veranderd?

Op alle manieren mogelijk, het heeft me compleet veranderd. Of in betere zin, nog meer tot mezelf gebracht. Wat dat betreft hebben de kinderen mij misschien wel meer geleerd, dan ik hen. Ik heb ondanks de drukte meer rust, meer vertrouwen in mijn eigen kracht en nog meer liefde voor alles om me heen (All you need is love kijken, niet meer te doen gewoon)

Lief toen je gevraagd werd voor dit project wat was je eerste reactie?

Uuhhhh OMG JA!!! Ik dacht dat we gewoon een leuke samenwerking gingen bespreken, dus dit kwam als een hele fijne verrassing. Meewerken aan een collectie was echt wel een droom, dus ik hoefde hier niet lang over na te denken. En ik vind alles van Vida June mooi, dus ik wist meteen dat we op één lijn zouden zitten.

 

Lieve Lizet kun je iets meer vertellen over het design proces en jouw rol?

Eigenlijk wist ik meteen wat ik wilde maken en Charise had heel veel dingen al voorspeld;) Ik heb er natuurlijk al vaker over nagedacht, dus alles rolde er zo uit. Ik wilde items maken die me een goed gevoel geven. Dus mijn lievelingsitems uit mijn kast, maar dan op mijn manier. En op mijn betekent dat het er leuk uit moet zien, maar dat het (jaja, 2 kids verder..5 jaar geleden was ik hier nog allergisch voor) ook praktisch moet zijn. Ik hou bijvoorbeeld intens van lange wijde mouwen, maar niet van mouwen die door de poepluier van je kind vegen;). Of nat worden tijdens het handen wassen. Dus er moest ergens een elastiek in zodat je gewoon lekker je mouwen op kan stropen tijdens de dagelijkse klusjes. De broeken mochten niet te laag zodat je normaal kunt bukken, een splitje in de onderjurk zodat je kan fietsen, de stofjes moeten niet plakken, en het moet leuk zijn voor elk lichaamstype. Zo hebben we dus aan allerlei dingen gedacht! Met stoffen uitkiezen zaten we ook lekker op één lijn. Leopard en lila wist ik al meteen;) Ik denk dat Charise en ik een hele goede match zijn, we kunnen elkaars stijl goed lezen. Dat helptJ!

Waar kwam je inspiratie vandaan voor deze collectie?

Ik heb aan de items gedacht die ik het liefst uit mijn kast pak. Op de momenten dat ik het weet, maar zeker ook op de momenten dat ik het niet weet. Daarna heb ik gedacht aan alle praktische zaken waar ik normaal tegen aan loop, dus daar moest een oplossing voor komen;). En ik haal natuurlijk super veel inspiratie uit mijn volgers op instagram. Ik heb gedacht aan de looks waar ik de meeste vragen over krijg en waar veel behoefte aan is. Veel vrouwen om mij heen en in mijn online doelgroep zitten in de fase zwanger worden/zijn/net geweest. Daarom wilde ik dingen maken die je altijd kunt dragen. Hoe leuk als er gewoon wat moois te shoppen is en dat je het altijd door kunt dragen!?! Betaalbaarheid vind ik ook heel belangrijk. Het moet voor zo veel mogelijk vrouwen haalbaar zijn.

Wat is jouw favoriete item en waarom?

De hele collectie is een bundeling van mijn lievelingsitems. Dus ik hoef niet te kiezen;)!

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?

In mijn looks zit altijd een contrast. Het is nooit 100 procent één stijl. Een romantisch jurkje zal ik bijvoorbeeld nooit dragen met lieve schoentjes, maar altijd met stoere boots. Hoeden, petjes en westernboots draag ik ook al jaren! Er zit altijd wel iets stoers in, maar zeker ook iets vrouwelijks. En verder hou ik intens van printjes en vooral met elkaar gecombineerd. En veel sieraden J!

Wat vinden Zoë en Vic van de collectie? Wat is hun favoriete item? 

Voor zover ze er iets van snappen vinden ze het leuk. Zoë gaat natuurlijk voor de jurk, mijn broekjes vindt ze niet echt leuk (lees echt niet). Het helpt wel als ik dezelfde aan heb hoor, dan is het minder erg. Vic vindt de leopard legging geweldig! En hij vindt het zo leuk om te twinnen! Gilet vindt hij ook cool. Hij vindt het vooral heel leuk als andere mensen er heel enthousiast op reageren;).

Hoe waren de eerste reacties op de collectie? En wat was jouw eigen reactie toen je de eerste prototypes zag? 

Ik heb alleen maar leuke reacties gekregen!! Zo leuk!! En ik zelf vind het gewoon mega cool. En een beetje gek vind ik het ook wel. Ik heb er zo vaak over nagedacht en nu is het al klaar;)! LOVE IT!!

Welk design vond je het meest spannend en waarom? 

Ik vind alles heel spannend. Ik heb er wel een goed gevoel over, maar mensen moeten het ook nog gaan kopen. Er is zo ontzettend veel te krijgen, waarom dan precies mijn collectie?! Dood eng!

Shoppen? www.vidajune.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.