Logo

Q&A

The Mom talks with… Lonneke Nooteboom

Als je op Instagram op zoek bent naar heerlijke fashion inspiratie dan moet je zeker bij fabulous mom Lonneke Nooteboom zijn. Sinds jaren inspireert zij menig vrouw met haar waanzinnige smaak en positiviteit. Lonneke is styliste en founder van online magazine Style my Day en ze mag zich sinds kort ook auteur noemen. Kortgeleden verscheen namelijk haar boek ‘Style your life’ waarin ze haar styling tips en tricks en haar persoonlijke verhaal deelt. Wij vroegen Lonneke alles over haar boek en haar gezin.

Gefeliciteerd, je boek ‘Style your life’ ligt in de winkel. Hoe trots ben je?

Als een pauw!! Mijn stoutste droom is echt uitgekomen. We zijn zelfs op op nummer 1 in de bestseller lijst terecht zijn gekomen. Is toch niet normaal?! Ik leef al weken op een roze wolk. ZO veel overweldigende en leuke reacties gekregen van vrouwen uit heel Nederland!

Je bent van alle markten thuis, maar een boek was nieuw. Kun je ons iets meer vertellen over het proces?

Ja dat was best een lang proces van zeker een half jaar. In het begin ben ik geholpen bij het schrijven en ik heb mezelf nog een aantal dagen opgesloten in een klooster om te schrijven. Het was een heerlijke tijd om aan het boek te werken. Soms ook best emotioneel, zeker bij het opschrijven van mijn persoonlijke verhaal. Het uitwerken van de styling tips was natuurlijk heerlijk om te doen, mijn passie en creativiteit kwam volledig tot zijn recht!

Wat is je doel met het boek? Wat wil je vrouwen meegeven?

Ik wilde vanaf dag 1 al vrouwen inspireren met het boek. Door mijzelf deels heel kwetsbaar op te stellen en meer over mijzelf te vertellen. Anderzijds door echt concrete handvaten te geven over styling en het worden van de knapste versie van jezelf. Ik ben ook zo trots en blij dat dat is gelukt, want ik krijg sinds het verschijnen van Style Your Life dagelijks DM’s van vrouwen die gelijk aan de slag zijn gegaan met al mijn tips. Of dat ik ze aan het denken heb gezet met mijn verhaal. Dat is toch te gek?!

Welke persoonlijke lessen heb je uit het schrijven van het boek gehaald?

Dat ik soms toch te weinig besef wat ik de afgelopen 9 jaar allemaal heb gedaan en meegemaakt, en dat ik daar nóg wat vaker stil bij moet staan van mezelf… En dat mijn man Luc echt de allerliefste man is die ik me kan wensen, want hij heeft mij mijn droom laten volgen en een stapje opzij gedaan. Dat is heel bijzonder! 

Op Instagram inspireer je al jaren menig vrouw. Wat wil je uitdragen op Instagram?

Eigenlijk hetzelfde als wat ik wil uitdragen met mijn boek; positiviteit en inspiratie op het gebied van fashion en lifestyle. Ik merk ook dat mijn volgers het onwijs leuk vinden als ik bijvoorbeeld de laatste collecties deel of ze een kijkje geef in mijn leven als ondernemer, daarom plaats ik daar veel over.

Hoe zorg jij dat je dicht bij jezelf blijft?

Ik zorg daar niet voor, maar ik bén het gewoon echt. Ook in het dagelijkse leven ben ik gewoon altijd mijzelf. Ik zal mijzelf nooit anders voordoen dan ik ben! Ik denk ook dat mensen dat het meest waarderen; jezelf zijn.

Je wordt omringd door mannen (drie zoons en een man). Wat vinden zij van jouw job?

Ik heb een extreem nuchtere man en 3 hele nuchter zonen.. maar stiekem zijn ze volgens mij ontzettend trots! 

De kids zeggen heel vaak: ‘’maakt niet uit wat ze doet of hoeveel volgers ze heeft.. ze is voor mij gewoon mijn moeder ☺️”.

Wordt het moederschap makkelijker nu de jongens groter worden?

Mmm.. je kent de uitspraak “ kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen” nou ik zal je zeggen : HET IS WAAR! Ze doen het top, studeren goed en zijn echt lief, maar waar ik vroeger bang was dat ze zich bezeerden.. ben ik nu bezorgd als ze moe in de auto stappen of met vrienden uitgaan en te veel drinken met alle gevolgen van dien.. loslaten is het key word.. Nou ik vind dat nog steeds verdomd moeilijk! 

Wat mis je het meeste van de kindertijd?

Dat ze komen knuffelen op schoot en dat ze bij ons in bed kropen! Mama’s met kleine kinderen: koester dat! 

Hoe gaan jullie als gezin om met de Corona crisis?

Wij wonen in België en daar is een lockdown dus net zoals iedereen zitten wij al vanaf het begin thuis.. ik kan online veel doen zoals mijn Shoeby lancering en met mijn boek heb ik het super druk! Verder geniet ik stiekem best van het samen thuis zijn ( gebeurd niet heel veel met 2 zonen die normaal op kamers wonen) en houden we ons extreem goed aan de regels… Onze buurman is gestorven aan Corona dus ook bij ons is het dichtbij.. Echt vreselijk. 

Waarom zou elke vrouw jouw boek moeten kopen?

Omdat je dan aan de slag kunt gaan met jezelf op de manier waarop jij dat fijn vindt! Dus echt als je de knapste versie van jezelf wilt zijn! Dan heb ik het voor jou geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.