The Mom Talks with… Renu Kashyap

Q&A

The Mom Talks with… Renu Kashyap

Na een waanzinnige fashion carrière in Nederland (zo was zij onder andere fashion director bij Jackie magazine en vloog zij de wereld over als stylist) besloot Renu met haar man Bas en dochter Skye Avelon naar het prachtige Ibiza te verhuizen. Hier opende zij Casa Amore -de plek voor een ontspannen vakantie op het mooie eiland- en maakte zij een prachtig boek over het eiland; Ibiza Bohemia. Ondertussen is Renu nog steeds een van de meest gevraagde stylisten en organiseert zij in Oktober een mom & daughter retreat in Casa Amore. Hier willen wij natuurlijk alles over weten!

Van Amsterdam naar Ibiza. Hoe kwam deze beslissing tot stand?          

Toen onze dochter Skye 2 jaar oud was wilden  we een avontuur aangaan voordat zij  4 jaar oud werd en naar school zou gaan. We waren van plan 2 maanden op Ibiza te verblijven maar dat werden er 6. Toen we toentertijd in November terug kwamen in Nederland in een stevige koude herfst besloten we een huis te gaan zoeken op Ibiza. Het avontuur  en de magie van het eiland riepen ons terug.

Skye is een echte Ibiza girl. Is zij helemaal op haar plek op het eiland of mist zij Amsterdam soms nog?

Ik denk  Skye net als andere  kinderen in het moment leeft, en dat ze daardoor happy is op de plek waar ze is. We zorgen wel dat we goed contact blijven houden met onze familie.

Wij verhuren ons huis in Juli en Augustus  en  hierdoor ben ik het grootste gedeelte van de zomervakantie met Skye in Nederland. Mijn man Bas is Dj en blijft op Ibiza om te werken. Nederland heeft zoveel geweldigs te bieden voor kinderen op cultureel gebied zoals theater, musea, het concertgebouw, De parade.  In Ibiza heeft ze meer het buitenleven, dieren om zich heen en de natuur. Dat we haar de stad en het plattelandsleven kunnen bieden  voelt dan echt als best of both worlds.

Was Skye de inspiratie om de my daughter & me retreat te organiseren?

Jazeker!

Een van de redenen voor mijn verhuizing naar Ibiza was dat ik meer tijd met Skye wilde doorbrengen. Mijn leven op Ibiza heeft mijn kwaliteit van leven veranderd. Het tempo op het eiland ligt lager, ik ga 5 dagen per week naar yoga. Dat is een enorme luxe, dat besef ik mij, maar ik zou het niet anders meer willen. Ik heb het snelle stadleven in Amsterdam gekend en ik weet hoe het kan voelen dat je opgeslokt wordt door de drukte van alledag.

Ik ben nog steeds heel gepassioneerd over mijn werk, maar ik ben geen work aholic meer. Door zelf moeder te zijn zien voel ik hoe snel zij opgroeit, soms te snel. Tijd samen is zo waardevol.

Ik wil met het retreat de connectie opzoeken tussen moeder en dochter en onvergetelijke herinneringen creëren. 7 dagen samen zijn en verbinden door echt de tijd voor elkaar te hebben.

Liza ( met wie samen het retreat host) en ik hebben met zorg een heel bijzonder programma bedacht, ik heb er echt enorm veel zin in.

Heeft Skye meegedacht over het programma? Zo ja, wat waren haar ideeën?

Ja, ik vind het super leuk om dit soort ideeën met haar te delen en te bespreken. Zij heeft o.a  de bloemenceremonie bedacht en zij zal ook meedoen aan het retreat.

Wat zal de retreat precies inhouden?

2 keer per jaar zullen wij een moeder en dochter retreat hosten. Een in de Meivakantie en één in de herfstvakantie. Bij deze  retraite  staat verbinding voorop. Re-connecten met jezelf, je dochter, de natuur en samen met een groep van gelijkgestemde vrouwen. Ons doel is om de band tussen moeder en dochter te verstevigen , maar ook om quality time te bieden voor de moeders zelf.

We hebben plek voor 7 moeders en 7 dochters in de leeftijd van 6-12 jaar.

Yoga, massages, spelen in het bos, muziek maken, hiken, kinderkook workshop, moeder dochter photoshoot, yoga, dreamcatchers maken, een bloemen ceremonie.

​Dit is maar een kleine greep uit door ons met zorg geselecteerde programma. Het is de perfecte blend van connectie, fun, zelf ontwikkeling, gezond eten, creativiteit en samen buiten zijn.

Waarom denk jij dat het zo goed is om als moeder en dochter een retreat te doen?

Ik zie aan mijn dochter hoe waardevol onze tijd samen is, die is eigenlijk priceless. Onze slogan van het retreat is: For a child LOVE is spelled T-I-M-E. Wij bieden deze tijd samen, en  dat is iets wat ik elke moeder en dochter gun.

Je leert elkaar beter kennen, en gaat even dieper dan tijdens een “normale” vakantie waar je ook je tijd moet delen met de rest van gezin.

Ik kijk er enorm naar uit  om 2 keer per jaar een mooie groep inspirerende moeders en dochters om ons heen te verzamelen en samen onvergetelijke en liefdevolle herinneringen te creëren.

Hoe zorg jij ervoor dat jij verbonden blijft met Skye?
Ik praat vaak met Skye over mijn persoonlijke ontwikkeling.  Hoe belangrijk het is om te voelen. Bas en ik laten Skye bloeien, we willen haar niet remmen, straffen of afwijzen en  willen zonder oordeel naar haar kijken.

Skye is de grootste spiegel voor mij en zij kan mij ook nog zoveel leren. Ik vertrouw erop dat alles goed is zoals het is, ook als je soms geen oplossing op een situatie weet. Door geen verwachtingen bij haar neer te leggen en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gevoel voel ik dat er ruimte bij Skye is om haar pure zelf te zijn, en dat verbindt ons. Leven vanuit het hart, dankbaarheid en elkaar omhoog liften is iets wat ik zelf heel belangrijk vindt en wat ik ook aan Skye meegeef. Maar het allerbelangrijkste voor onze connectie is tijd en oprechte aandacht.

Heeft de magie van Ibiza hier een goede invloed op?

Jazeker. Ibiza is een hele spirituele  plek. Onze kinderen groeien op met yoga, meditaties, en soundhealings. Het eiland biedt ons de mogelijkheid om bij ons zelf stil te staan  en laat ons zien wat er echt belangrijk is, en dat is onze familie.

De meest geweldige spirituele cursussen liggen binnen handbereik en vrienden en mensen om ons heen zijn ook met persoonlijke ontwikkeling bezig. Dat bindt en inspireert. Door mijn leven op het eiland ben ik spiritueel gegroeid en daar ben ik heel dankbaar voor.

Welke plekken moet je op Ibiza  zien als je met kids bent?

Veel ouders denken dat Ibiza alleen een party of hippie eiland is. Maar dat is in tegendeel waar. Het is heel kosmopolitisch en heerlijk om met de kinderen heen te gaan.

  • Boek geen hotel maar een eigen villa. Hier kun je koken of een privé chef laten komen zodat je niet elke avond met de kinderen uit eten hoeft en alle villa’s hebben een eigen zwembad.
  • Ons huis is een echt familiehuis ( 14 personen) en te huur in juli en Augustus: renu@styledbyrenu.com voor meer info
  • Ben je op zoek naar een kleiner huis kijk dan op www.harissa.nl of op www.trueibiza.com
  • Ga een dagje naar Formentera, dit paradijselijke eilandje ligt maar 30 minuten van Ibiza en doet denken aan de Carribean.
  • Ga kayakken, suppen of een keer hiken ( picknick mand mee) of als je oudere kinderen hebt ga cliff diven.
  • Je kunt leren surfen bij de surflounge www.surfloungeibiza.com
  • Je hebt heel veel kindvriendelijke strandtenten. Een van  mijn favorieten is Beachhouse Ibiza.  Hier heb je het gevel dat je in het huis woont op het strand en ze hebben een leuke kidsclub.

– La Paloma is een mijn favorite restaurant en heel kindvriendelijk.

Waar zie je jouw gezin over 10 jaar?

Ik denk dat we dan nog op Ibiza wonen, wellicht met nog een kindje. Mijn moestuin heb ik  tegen die tijd overgenomen van mijn tuinman. Bas en ik zijn tegen die tijd dan 32 jaar samen, ik was 19 toen ik hem ontmoette.

Skye is dan 18. Ik vind het een geweldig idee dat Skye straks vrienden heeft over de hele wereld, want iedereen gaat het eiland af om te studeren. Wat het Ibiza ons ook heeft gegeven is dat Skye net als veel kinderen op het eiland vier talen spreekt. Frans, Spaans, Engels en Nederlands. Hierdoor kan ze uit veel landen kiezen om te studeren als ze wilt. En als ze het leuk vindt gaan we misschien wel met haar mee.

Ik heb een droom om 1 jaar naar Bali te gaan om Skye naar de Greenschool te laten gaan. Het is voor mij de beste  school van de wereld, natuurlijk en holistisch onderwijs dat gaat over bewustzijn voor jezelf en  voor onze planeet en het lijkt mij een voorrecht om haar dit te kunnen meegeven. Ik wil leren surfen, dat kan mooi op Bali.

Workwise werk ik dan nog als stylist want dat blijft denk ik een grote passie. Maar misschien is mijn 2e boek dan af, want dat was zo’n feest om te maken  dat ik dat nog wel een keer zou willen doen.

Het ontwerpen roept mij toch ook nog wel, want ik ben afgestuurd als  designer. Dat zou van alles kunnen zijn. Kinderkleding, sieraden. Ik ben nu  bezig met een ontwerp idee voor zijden kaftans samen met een van mijn  beste vriendin  Jasmine, wie weet is dit idee over 10 jaar gerealiseerd en te koop.

Liza en ik praten er ook over om te gaan reizen met  My daughter and me, dit rereat spreekt moeders  en dochters over de hele wereld aan, dus die mogelijk is er.

Ik denk de laatste tijd aan pottenbakken. Hahahaha

Ik zal in ieder geval altijd blijven dromen,  leren en creëren.

Last but not least. Heb jij tips voor moms (en dads) die overwegen om te emigreren?

Volg je hart. Laat je niet afschrikken door beren op de weg. Denk in mogelijkheden. Je hebt maar 1 leven en kan deze zelf invullen en creëren. Je kan altijd weer terug, dus er hoeft niets definitief te zijn. Ik zie kinderen tussen de 8 en 12 naar het eiland komen en zij passen zich zo makkelijk aan. Ook met het leren van een nieuwe taal.

Veel ouders proberen het 1 jaar om te kijken of de nieuwe stap het gezin bevalt. Maar ik zie dat diegenen die dat doen eigenlijk allemaal blijven.

Ga voor meer informatie naar www.mydaughterandme.world

Add a comment

Geef een reactie