The Mom talks with... Lucy Woesthoff

Q&A

The Mom talks with... Lucy Woesthoff

Als Brand Director en mede-eigenaar van Dromenjager en moeder van vier kinderen werkt Lucy elke dag vol overgave aan het vervullen van zoveel mogelijk dromen;  die van haar gezin, haar team en die van alle kindjes die in aanraking komen met haar merken. In haar rol aan het hoofd van Dromenjager (het bedrijf achter ander onder andere Woezel & Pip) is zij elke dag bezig met het voeden van zoveel mogelijk kinderharten en -hoofden met inspirerende en kwalitatieve content, en producten die hun levens maximaal magie geven. Met een eigen in-house creatieve studio en een groot commercieel team ziet ze er zo op toe dat zoveel mogelijk inspirerende verhalen de wereld ingaan. Lucy is dit jaar 10 jaar getrouwd met haar man Dinand en samen met hun kinderen wonen zij in Den Haag. Vandaag praten wij met Lucy over haar prachtige gezin, Woezel & Pip en nog veel meer.

Je bent de moeder van 4 prachtige kids. Hoe zou jij jezelf omschrijven als moeder?

Mama-zijn is mijn ‘happy place’. Als ik met hen ben, voel ik me zelfverzekerd en in balans, en dat is maar goed ook, want met vier kinderen is het altijd ‘aan’. We hebben geen familie hier in Nederland om ons te helpen en ook geen oppas, dus mijn man en ik doen alles samen. Ik wil graag geloven dat ik een hele goede moeder ben. Ik doe er in ieder geval alles aan om de beste versie van mezelf te zijn als ik bij hen ben. Zoals elke moeder heb ik soms dagen dat alles mis lijkt te gaan, maar ik herinner mezelf er altijd aan om geduldig met ze te zijn. Dat vind ik, nu ze alles nog leren en ontdekken zó belangrijk.

Guusje is de bedenker van Woezel en Pip, en jij en Dinand hebben haar droom voortgezet. Hoe is dit ontstaan?
Toen Guusje overleed en de allereerste verhalen achterliet, wilde Dinand de cirkel rondmaken. Zijn idee was om het boek dat ze gemaakt had uit te geven en zelfs als er maar een persoon zou zijn die een exemplaar zou kopen – en dat deed hij zelf – dan was zijn missie volbracht. De realiteit was dat het allereerste boek een megasucces werd en honderdduizenden exemplaren verkocht werden. Daarmee werd Woezel & Pip van Guusje voor alle kinderen in Nederland, precies zoals Guusje gedroomd had. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een evergreen met tientallen grote partners. Met de groei van het bedrijf werd het steeds logischer dat ook ik volledig in zou stappen om naast Dinand – die aan het hoofd staat van de creatie – de commerciële tak te gaan leiden. We werken sinds eind 2012 elke dag samen en vinden het nog steeds inspirerend. Er gaat geen dag voorbij dat wij niet werken, maar met een familiebedrijf als dit en met dit gedachtegoed voelt het alleen maar als een eer.

Woezel en Pip zijn de nummer één vriendjes van veel kindjes. Hoe voelt het voor jou als je een kind ziet stralen bij het zien Woezel en Pip?
Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Trots, blij en een beetje emotioneel soms ook. We zijn zo ver gekomen en we hadden nooit verwacht dat twee hondjes zo groot zouden worden. Wij werken met heel veel liefde en passie aan onze missie en proberen niet ‘zomaar’ producten te maken. Wij proberen magie te maken. Verhalen en spulletjes die de innerlijke werelden van de kindjes die met ons merk in aanraking komen, nóg mooier maken. Ik wil graag geloven dat we de door bij te dragen aan het geluk van de allerkleinsten mensen op deze planeet ook de wereld een mooiere plek maken.

Wat willen jullie kinderen meebrengen met Woezel en Pip?
Dat ze altijd helemaal zichzelf mogen zijn. Waar ze ook vandaan komen of waar ze ook heen gaan. Dat ze groots moeten durven dromen, omdat daar avontuur en ontdekking schuilt. Dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken en nieuwe dingen te proberen. En dat lief zijn voor elkaar en goed voor de mensen om je heen zorgen echt het allerbelangrijkste is.

Het bedrijf achter Woezel en Pip heet Dromenjagers. Hoe jaag jij jouw dromen achterna?
Door dicht bij mezelf te blijven en me altijd te laten leiden door mijn gevoel. Ik heb de afgelopen jaren samen met mijn man gebouwd aan een bedrijf waar ik ongelofelijk trots op ben. Dat alleen al is een droom die uitkomt. Mijn intuïtie leidt me eigenlijk altijd de juiste kant op. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dromen. Zo ben ik op dit moment ook een boek aan het schrijven! Ik hou ervan om altijd bezig te zijn met nieuwe projecten en plannen.

Hoe zouden jouw vrienden en familie jou omschrijven?
Open, positief, zorgzaam en een echt gevoelsmens. Hoop ik tenminste 😉

Je bent een natural beauty. Wat zijn jouw beauty geheimen?

Wat lief! Ik word 40 dit jaar en zie dat mijn bleke, Engelse huid kwetsbaarder is geworden. Ik besteed dan ook graag tijd en geld in de zorg ervoor. Ik gebruik natuurlijke skincare producten en ik ben ook groot fan van bindweefselmassages en laserbehandelingen. Daarnaast eet ik plantaardig en beperk ik alcohol tot een minimum. Boven alles zie ik vooral dat als ik ontspannen en happy ben, ik er ook veel beter uitzie. Zorgen dat ik lekker in mijn vel zit, staat dan ook bovenaan mijn lijstje.

Op Instagram inspireer je jouw volgers met mooie quotes. Wat is jouw favorite quote?

‘Keep your eyes on the stars and your feet on the ground.’  (Theodore Roosevelt)

Voor mij vat dit goed samen hoe ik over het leven denk. Ik ben spiritueel en vind het fijn om die zoektocht te blijven voeden. Op zoek naar ‘meer’ terwijl ik tegelijkertijd met beide benen op de grond blijf en wortels schiet in het nu. Deze quote past bij dat gevoel.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan in het dagelijks leven?

Uit reizen, lezen en mijn familie. Maar ook Instagram, Pinterest en magazines zijn een grote bron van inspiratie voor mij op lifestylegebied.

Wat doe je het liefst tijdens een dagje met de kids?
Een lange wandeling maken in het bos samen met onze hond Kara. Of binnen samen een film kijken of bakken. Het belangrijkste voor mij in mijn tijd met mijn kids is dat ik er helemaal, mindful voor hen ben. Dan maakt het bijna niet meer uit wat we doen. Uiteindelijk kom er ik toch elke dag weer achter dat die grootste geluksmomenten in de allerkleinste dingen kan zitten.

Hoe vind jij de balans tussen het moederschap en jouw drukke job?
Daar vecht ik elke dag voor en ik vind het nog steeds een innerlijke strijd. Als ik met mijn kids ben, ben ik in mijn achterhoofd nog bezig met mijn team Dromenjagers en als ik op kantoor ben, denk ik altijd aan mijn kinderen. Een ultieme balans heb ik nog niet gevonden maar ik probeer beide wanneer ik kan alle aandacht en liefde te geven die ik in me heb.

En hoe zou jij jouw ultieme me-time moment beschrijven?
Met een kopje thee op de bank met een boek, als ik na een goeie dag mijn kinderen happy en wel in heb gestopt. Ik ben ook absoluut een voorstander van tijd alleen doorbrengen. Ik ga dan ook elk jaar een week ergens alleen heen, om weer helemaal op te laden.

Last but not least…Wil je jouw ultieme mommy tip met ons delen?

Ik heb geleerd dat kinderen ongecompliceerd zijn en niet veel nodig hebben. Ze hebben een luisterend oor nodig, liefde, veel knuffels en de ruimte om te lachen. Je hoeft ze niet te voeden met dure uitjes of perfecte verjaardagsfeestjes. Het allerbelangrijkste is om samen quality time te hebben. Wat dat ook is voor jou en jouw gezin. Moeder-zijn is vaak een heftige taak maar de beloning is zo ongelofelijk groot. De volgende keer dat je je overdonderd voelt, herinner jezelf er dan aan dat dit een fase is en dat je kindjes zo snel groot zullen groeien en ze – voor je het weet – het huis uit zullen zijn. Koester die momenten samen. Daar zul je nooit spijt van krijgen.

 

Add a comment

Geef een reactie