Q&A

The Mom talks with... Kirsten Schilder

Vandaag praten we met de altijd lieve Kirsten Schilder, de vrouw van Nick Schilder van Neerlans trots Nick en Simon. Kirsten en Nick wonen samen met hun drie kids Nikki (7 jaar), Julian (5 jaar) en van Jackie ( 10 maanden) in Volendam. Kirsten is full time mom en is sinds kort begonnen met het volgen van schrijfworkshops.

Q&A Kirsten Schilder The Mom (7)

Hoe zouden jouw vrienden en familie jou omschrijven in 10 woorden?
Natuurlijk heb ik dat even aan vriendinnen gevraagd. Lief en zorgzaam werden het meeste genoemd. Gelukkig volgde daar al snel “goede moeder” op.

Hoe omschrijf je jouw stijl?
Wanneer ik s avonds voordat ik naar bed ga mijn kastdeur opendoe en mijn kleding voor de volgende dag uitkies betrap ik mezelf erop dat mijn voorkeur altijd uitgaat naar die spijkerbroek met extra stretch en een comfortabele sweater die het liefst ietwat aan de lange kant is. Jackie heeft namelijk het bestaan van zwaartekracht nu ontdekt en laat werkelijk alles op de grond vallen, daardoor ben ik genoodzaakt om dagelijks tig keer te bukken en laat ik dat nou net iets prettiger vinden wanneer ik weet dat bepaalde nog net iets te flinke lichaamsdelen (door de laatste zwangerschapskilootjes) lekker bedekt zijn.

Wat droeg je het liefst tijdens je zwangerschappen?
Tijdens mijn zwangerschap vond ik het heerlijk om zwangerschapsbroeken met stretch te dragen met een grote trui van Nick daarboven. Bij mijn laatste zwangerschap droeg ik zelfs al vanaf de elfde week mijn eigen broeken niet meer. Kreeg al supersnel een buikje. Bij Nikki was dat echt iets anders. Toen liep ik zo trots als een pauw met mijn “dikke” buik naar voren en niemand had überhaupt door dat ik zwanger was.

Q&A-Kirsten-Schilder-The-Mom

Hoe heb je jouw zwangerschappen ervaren?
Alle drie mijn zwangerschappen heb ik vanaf een roze wolk beleefd. Heb geen last gehad van zwangerschapskwaaltjes en me tot twee keer aan toe tonnetjerond gegeten. Iets waar ik achteraf natuurlijk best veel spijt van had.

Had je ‘last’ van cravings tijdens je zwangerschap?
Het grappige was dat ik extreme zoete trek had tijdens mijn zwangerschappen van Nikki en Jackie in tegenstelling tot bij die van Julian daarbij at ik alleen maar gezond!! Zonder echo had ik dus alleen al aan die verschillen kunnen opmaken dat er weer een meisje haar opwachting zou maken.

Las je veel tijdens je zwangerschappen?
Toen ik voor de eerste keer mommy to be was heb ik zo veel gelezen, aan bevallingsyoga gedaan en alle programma’s bekeken die ook maar enigszins over het onderwerp “zwangerschap” zouden kunnen gaan. Het mooiste wat ik in die periode heb gelezen is: “Het wonder dat zwangerschap heet.” Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat het gelukt is, dat onze lichamen in staat waren om zoiets magisch voor elkaar te krijgen. Trouw vulde ik een 9 maandendagboekje in en wist gedurende de veertig weken precies in welke zwangerschapsweek + aantal dagen ik zat. Dit was dus eenmalig want zowel bij Julian als Jackie heb ik op het, niet eens volledig, invullen van een 9 maandenboekje na, allemaal op me af laten komen.

Q&A Kirsten Schilder The Mom (2)

Photo: Lisette Lubbers

Hoe zijn de kinderkamers ingericht?
Alle drie de kamers zijn ingericht door de eigenaressen van een kinderwinkel. Zij werken met verschillende merken samen en heeft alle drie de kamers tot 3 mooie op zichzelf staande kamers omgetoverd. Op alle 3 de kamers hangen pluche dierenkoppen en een gepersonaliseerd werk van Fleur des Fleur.

Waar shop je het liefst voor de kids? En voor jezelf?
Als de kinderen naar school zijn en Jackie slaapt kruip ik vaak even achter de computer om toch even te kijken op de sites van Vingino en Prenatal. Het leuke aan VINGINO vind ik dat de babylijn vaak overeen komt met de meidenlijn en ze ook erge leuke jongenskleding hebben. Voor mezelf shop ik vaak bij Paul Warmer voor de meest geweldige schoenen en (bijpassende) tassen en vind ik het heerlijk om een hele avond de site van H&M en Zara door te spitten op zoek naar de leukste matching items.

Q&A Kirsten Schilder The Mom (1)

Op welke Instagram accounts neem je elke dag even een kijkje?
Nickschilder
Mevrouwschaap
Ibizamylove
En natuurlijk pretapregnant-com

In welk restaurant eten jullie het liefst voor een family dinner?
Wij eten graag sushi. Aangezien A Fusion ook in Volendam zit, komen wij daar vaak. Naast het lekkere eten een fijne bediening hebben zij ook een speelhoek voor de kinderen gecreëerd voorzien van een tafel waaraan wij als ouders rustig kunnen eten terwijl de kinderen kunnen spelen. De kinderen bestellen daar altijd hetzelfde. Een bordje vol met alle ingrediënten voor een California handroll die ze zelf mogen bereiden.

Wat was het mooiste babycadeau ooit?
Na mijn bevalling van Jackie kreeg ik van een goeie vriendin het boekje “ Mom’s one line a day” cadeau. Daarbij zat een kaartje met daarop geschreven “ Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory.”
Deze tekst raakte mij erg. Dat is namelijk iets wat ik als moeder zijnde het allerliefst doe. Mooie herinneringen maken.

Q&A Kirsten Schilder The Mom (8)

Welke fashion mom inspireert jou?
Als ik kijk naar fashion moms inspireert Maria Tailor mij enorm. Ondanks dat ik haar nooit ontmoet heb komt zij op mij over als een sterke en spontane vrouw, supermoeder die er ook altijd goed uitziet! Ik ben ook erg blij dat ze zelf vaak haar eigen kleding draagt waardoor ik met een druk op de knop de juiste outfit in mijn winkelmandje heb zitten.

Welke mom  (to-be) wil jij introduceren voor de volgende The Mom talks with…?
Ik zou graag Lisette Lubbers als volgende Prêt à pregnant talks aandragen. Lisette heeft voor ons zulke special momenten vast gelegd. Zo was zij een paar dagen voor mijn bevalling aanwezig om de laatste baby belly foto’s te maken, is ze bij mijn bevalling aanwezig geweest, en zelfs Jackies eerste dag thuis zijn door haar vereeuwigd.

Last but not least. Wat zijn jouw ultieme mommy must-haves?
Boekje “Mom’s one line a day” Hierin kan jij als moeder elke dag , in een regel omschrijven is gebeurd en is er ook nog ruimte om een leuke uitspraak/ gebeurtenis per kind op te schrijven.
Een houten frame insteeklijst. Deze hangt bij ons in de keuken. Hier “verzamel” ik alle tekeningen en knutselwerkjes in. Doordat deze een kaant heeft waar je de tekeningen in kunt steken, zijn ze zonder problemen te plaatsen en schuif heel makkelijk ieder nieuw kunstwerk voor een oude. Zo hangt er iedere week wel een nieuw schilderij!
Sleepyhead Geeft zo een veilig gevoel als je weet dat je kindje op een veilige manier naast je kan slapen. Doordat je deze ook makkelijk mee kan nemen op vakantie heeft je kindje altijd het gevoel in zijn/ haar eigen bedje te slapen, waar het zich ook bevindt.
Een draagdoek Deze had ik bij Nikki en Julian niet. Voor mijn Babyshow heb ik van al mijn vriendinnen een prachtige draagdoek van Artipoppe gekregen die ik zelf nu Jackie bijna 11 maanden is dagelijks draag.
Boek “how2talk2kids” geweldig boek, altijd handig! Hij is er zelfs in Broers en zussen zonder rivaliteit, altijd handig wanneer je meerdere kinderen hebt.
Badje Shnuggle, dit is een badje dat nog niet bestond toen nikki en Julian geboren waren. Dit is een badje met een zachte rugleuning dat zorgt voor extra comfort voor je kindje. De verhoging in de bodem is ter ondersteuning van de zithouding en het rubber bij de voetjes zorgt voor extra grip. Hierdoor heb jij als moeder je handen vrij terwijl je kindje lekker baddert.

Volg Kirsten ook op Instagram voor heerlijke foto’s van haar mooie gezin @kirsten_schilder

Q&A Kirsten Schilder The Mom (5)

Add a comment

Geef een reactie