Q&A

The Mom Talks with… Kelly Caresse

Kelly Donders aka Kelly Caresse is een bekend gezicht in mommy blog land. Op haar site Kellycaresse.nl schrijft zij over haar leven als jonge moeder, fashion, de laatste trends, food, lifestyle, zwangerschap en meer. Ook heeft Kelly een succesvol YouTube kanaal waar ze regelmatig vlogs op post. Samen met haar man Yannick heeft Kelly 3 prachtige dochters; Lana, Aimy en Feline. Vandaag praten wij met Kelly over haar dochters, haar business en nog veel meer.

© Vol Liefde Fotografie

Je bent mama van drie prachtige meiden. Hoe bevalt het om drie kids rond te hebben lopen?

Het is fantastisch om mama te mogen zijn van drie lieve, mooie gezonde dochters, het grootste rijkdom dat ik mij kon wensen. Maar het is niet altijd makkelijk, soms is het enorm druk en roeien met de riemen die je hebt, maar dan geven je kids je een dikke knuffel of zie je ze gezellig samen spelen en dan weet je genoeg, dit is geweldig!

Vind je het lastig om je aandacht gelijk te verdelen over drie kids?

Absoluut en ieder kindje heeft ook andere aandacht nodig net afhankelijk van de leeftijdsfase en karakter van het kindje. Ik probeer dan ook met ieder kindje apart quality time momentjes in te lassen maar ook activiteiten te doen met alle drie de meiden tegelijk. Het blijft balanceren tussen de aandacht die je hebt en de aandacht die ze vragen maar ik heb er inmiddels wel wat skills in opgebouwd.

Wat zou jij willen zeggen tegen ouders die twijfelen aan een derde.

Volg je hart! Ik vond het de allerbeste keuze die we konden maken, voor zover het krijgen van kinderen een keuze is, het is een wonder als het mag lukken. Maar mocht je twijfelen dan raad ik je aan om voor jezelf te bepalen waarom je het wel wil en wat je tegenhoudt en dit dan op elkaar af te wegen. Als je daarin de wens vanuit je hart als belangrijkste stem laat gelden dan weet je zelf al snel genoeg 😉

Waren jouw zwangerschappen vergelijkbaar of totaal verschillend?

Redelijk vergelijkbaar al vond ik het per zwangerschap wel zwaarder worden doordat je ondertussen nog een of twee kindjes hebt rondlopen en ook werd het per zwangerschap lichamelijk zwaarder vond ik.  Maar overall waren de zwangerschappen redelijk vergelijkbaar qua symptomen en kwaaltjes.

Was de laatste extra zwaar omdat je al twee meiden rond had lopen?

Ja absoluut, ik telde die laatste loodjes heel sterk af en was blij om eindelijk compleet te zijn met alle drie mijn meiden.

Je hebt een succesvolle blog en vlog, hoe combineer je dit met het moederschap?

Ik heb inmiddels een soort balans gevonden door vaste werkdagen te hanteren en de opvang op die dagen goed geregeld te hebben, maar het blijft soms lastig omdat mijn thuis ook mijn werkplek is waardoor zakelijk en prive enorm door elkaar heen lopen, maar ik vind dat ik het goed voor elkaar heb en ik vind het heel mooi dat ik vanuit huis mijn bedrijf kan runnen.

Hoe is jouw week verdeeld? Work vs mom life?

Ik werk 3 dagen per week, maandag, dinsdag en donderdag en voor de rest ben ik aan het moederen, maar ook probeer ik me-time in te lassen door te sporten, dansles, en met vriendinnen af te spreken en natuurlijk ook quality time met mijn man.

© Vol Liefde Fotografie

Hoe zijn de rollen tussen jou en Yannick verdeeld binnen jullie gezin?

Heel gelijk, mijn man is brandweerman en werkt met 24 uurs diensten en is na een dienst 3 dagen vrij. Hij werkt dus eigenlijk maar 2 dagen per week, en dan heb ik het zwaar om dan 24 uur alleen met de kids te zijn, maar op de overige dagen doen we alles samen en verdelen we alle taken en dat is enorm fijn.

Altijd online of thuis en met de kids even helemaal offline?

Thuis met de kids en even offline, zo belangrijk en zo waardevol! Tijd met mijn kids en genieten thuis van mijn gezin is waar het leven om draait. Dat online leventje kan dan lekker wachten 😉

Hoe kom jij tot rust in stressvolle perioden?

Ik zorg dat ik voldoende sport, dit geeft me veel energie en is een uitlaatklep voor mij, maar ook plan ik me-time in door naar de schoonheidssalon en nagelsalon te gaan, met vriendinnen af te spreken en datenights te plannen met mijn man. En op tijd naar bed is ook een hele belangrijke om af en toe heel bewust aan toe te geven.

Wat is het allermooiste van het moederschap?

De liefde die mijn kinderen mij geven is het grootste rijkdom wat het moederschap je geeft. Ik ben zo trots op mijn meisjes en ik geniet zo van ze, als ze me dan een dikke knuffel geven dan ben ik helemaal verkocht.

© Vol Liefde Fotografie

Wat vind je het zwaarst aan het moederschap?

Dat je eigenlijk 24/7 aanstaat en je zorgen maakt. Dat kun je niet evne uitschakelen, altijd ben ik op mijn hoede of het goed gaat met mijn kindjes en ook als ik er niet bij ben dan ben ik met ze bezig in mijn hoofd. En de zorgen en angsten dat er wat met je kindjes kan gebeuren vind ik  enorm zwaar.

Welke fashion item mag niet ontbreken in de kast van een moeder?

Een goede tas die bij vrijwel elke outfit afmaakt en die je een luxe en fijn gevoel geeft!

Wat is het favoriete speelgoed van de meisjes?

De hele collectie van Baby Born, ze zijn er hele dagen zoet mee, zo leuk om te zien! Het zijn echte poppenmoedertjes, heel zoet.

Last but not least…… Wat is jouw tip voor andere (business) moms? 

Geniet en volg je hart en je gevoel, zowel in het moederschap als in je business, als je geniet van wat je doet dan kun je het alleen maar juist doen!

© Vol Liefde Fotografie

Add a comment

Geef een reactie