Q&A

The Mom Talks With... Claire Slootheer

Claire Slootheer is absoluut een rockstar mom! Samen met haar man Wichard runt zij het bekende PR-bureau Iconic Studios en maakt ze deel uit van DJ duo The Cat Carpenters. Ze is de trotse mama van dochters Julie (6) en Loulou (2). Lees in deze Q&A alles over het rockster leven van Claire en hoe ze dit combineert met ouderschap!

Je bent mama van twee prachtige kids, hoe was het voor de oudste om een grote zus te worden?

Julie vond het vanaf moment een heel leuk en stoer om een grote zus te zijn. Er zit vier jaar tussen, maar ze zijn allebei ontzettend lief voor elkaar en spelen met elkaar

Hoe ging zij hiermee om?

Zij was meteen betrokken en erg zorgzaam voor Loulou.

Wichard vertelde ons in een eerder interview dat de eerste zwangerschap niet in de ‘planning’ zat. Wat ging er door je heen toen je erachter kwam dat je zwanger was?

Niet in de planning klinkt misschien een beetje negatief. Wichard was vanaf minuut een de man van mijn dromen en nog steeds. Ik wist dat ik met hem wilde trouwen en kinderen wilde krijgen. Julie zocht ons uit als ouders en dat kwam eerder dan verwacht. Eerst schrok ik, maar ik denk dat iedere moeder die ziet op de zwangerschapstrip dat zij zwanger is schrikt. Maar die schrik ging snel over in geluk en blijdschap.
Samen met Wichard run je het PR-bureau Iconic Studios, hoe combineer jij je carrière met moederschap?

Ik heb een heel goed team om me heen bij Iconic. Zonder dit top team had ik het nooit gekund. Daarnaast helpen mijn ouders en schoonmoeder mij heel erg met de kids, Wichard en ik hebben een gedeelde agenda waar we alles tot in de minuut plannen.

Als deel van het DJ duo The Cat Carpenters sta je ook vaak ’s avonds achter de draaitafels. Hoe zorg je ervoor dat je de volgende ochtend weer in je mom rol zit?

Eigenlijk gaat dat vanzelf. Als ik thuis kom na het draaien slaap ik meteen en word ik wakker van de meiden die naast m’n bed staan. Dan sta ik op en gaan we ontbijt maken. Gezelliger opstaan kan niet.

Hebben jouw meiden de liefde voor muziek overgenomen?

Absoluut! Ze houden ook van dezelfde vrolijke muziek als ik. Ik ben samen met de oudste naar een concert van Katy Perry gegaan. We konden allebei alle nummers meezingen hahah.

Waar shop je het liefst voor de kids? En voor jezelf?
Ik ben helemaal weg van Oilily en Stella McCartney kids. Originele en vrolijke kleding en de kwaliteit is ook nog eens heel goed.

Als ik geen tijd heb om uitgebreid te shoppen dan helpt de service Bundleboon mij. Trouwens echt een aanrader voor ouders die of niet van shoppen houden of geen tijd hebben.

Wat is iets wat jij hebt geleerd van het moederschap?

Dat ik niet alleen maar moet rennen, maar ook vooral moet stilstaan en genieten van het nu. Alle clichés zijn waar.. het gaat heel snel en voordat je het weet zijn de kinderen groot weer groot.

Wat vind je het zwaarst aan het moederschap?
Als ik soms druk ben en tot laat moet werken, dan ben ik de volgende ochtend moe. Maar dat is natuurlijk niks vergeleken andere moeders die hun kind of kinderen alleen op moeten voeden of een 24/7 baan hebben.

Wat is je favoriete beauty product?

De maskers en de rode lippenstiften van Chanel

Welke fashion item mag niet ontbreken in de kast van een moeder?

Een goede tas om alle zooi van de kids in te gooien.

Wat is het favoriete speelgoed van de meisjes?
Hun microfoon en hun kleurpotloden.

Wat houd jou relaxed in stressvolle tijden?

Mijn man.

Last but not least…… Wat is jouw tip voor andere carriere moms? 
Vooral je gevoel volgen.
Add a comment

Geef een reactie