Q&A

The Mom Talks With... Claire van Claire's Handbag Care

Mom Claire is de eigenaresse van Claire’s Handbag Care, ze is getrouwd met haar jeugdliefde Michael en samen hebben zij twee zoons: Fionn (12) en Gillian(9). Een echt mannenhuis. Nu de jongens wat ouder zijn is er voor Claire ruimte om te ondernemen. Ze heeft haar passie voor designer handtassen gecombineerd met haar creativiteit. Tegenwoordig restaureert ze dan ook vele designer tassen van menig vrouwen in Nederland. Ben jij benieuwd naar de business van Claire en hoe ze dat combineert met moederschap? Lees dan mee!

Hoe is dit bedrijf ontstaan? 

Mijn vriendinnen en ik liepen allemaal tegen hetzelfde probleem aan: waar laat ik mijn designertas behandelen tegen gebruikssporen? Met je schoenen ga je naar de schoenmaker, toch? Zo is het idee ontstaan.

Wat was de allereerste tas die je hebt gerestaureerd?

De eerste tas die ik heb gerestaureerd was een tas van een vriendin: Witte Chanel Classic Flap Bag.

Wat is de allermooiste tas die je hebt gerestaureerd?

De mooiste tas die ik heb mogen restaureren is een echte designer treasure: de Kelly bag van Hermès. Als vintage liefhebber kon ik hier al mijn liefde in kwijt.

Heb je hier een speciaal vak voor geleerd?

Nee, ik heb het mezelf aangeleerd. Ik heb bij meerdere restaurateurs informatie ingewonnen en me verdiept in diverse leersoorten. Uiteindelijk ben ik gewoon begonnen, elke tas is anders en krijgt zo haar persoonlijke aandacht.

Hoe combineer je je bedrijf met moederschap?

Ik werk  zoveel als mogelijk onder schooltijd. Mijn jongens gaan altijd voor en als ik dat aangeef aan mijn klanten snappen ze dat meestal wel, vaak zijn ze zelf ook moeder.

Is er een tas in jouw collectie waar je een special herinnering aan heb?

Mijn eerste Chanel tas uit de Chanel boutique in Amsterdam. Ik ging met mijn mannen naar Amsterdam. Mijn man zei uiteindelijk “Kom we gaan even kijken bij Chanel”. Voor ik het wist stonden we binnen een tas uit te zoeken. Het was zo een leuke dag.

Als je iemand zou moeten aanraden om investment pieces te kopen, welke tassen zouden dat dan zijn?

De Chanel medium classic flap back en Hermès Birkin 30 cm. Dit zijn tijdloze tassen en blijven hun waarden behouden.

Hoe werkt Claires Handbag Care? Stel een van onze lezers wil gebruiken maken van jouw diensten, hoe gaat dit dan in zijn werking?

Via mijn website kan je een offerte aanvraag via het aanvraagformulier. De klant voegt foto’s toe van zijn of haar tas en geeft zijn of haar wensen door. Aan de hand van deze informatie maak ik een offerte. Als de klant akkoord gaat met de offerte spreek ik verder af hoe de tas bij mij in het atelier komt. Als de tas klaar is, zo rond de 4 (max 6 weken) bespreek ik met de klant hoe de tas thuis komt. Dit kan ook via de post, ik werk met een verzekerservice van PostNL . Mijn klanten komen uit heel Europa en met de post heb ik goeie ervaringen. Maar als er een klant op bezoek komt bij mij in het atelier vindt ik dat ook heel leuk, even het persoonlijke contact, achter elke tas zit wel een verhaal dat vind ik zooo leuk.

Heb je weleens meegemaakt dat iemand een nep tas wilde restaureren?

Nee tot nu toe niet. Ik denk dat de prijs van een nep tas niet in verhouding is tot het laten restaureren van een echte designer tas.

Op welke restauratie ben je het meest trots?

Een Chanel Medium Flap Bag in het fuchsia rose. Deze tas is van een echte tassen liefhebster, ze vertelde me dat ze me wilde promoten op haar Instagram account met veel volgers. De tas zie ik nog vaak voorbij komen op haar foto’s.

Wat is jouw lievelingstas?

Mijn Chanel Le Boy Bag in het rood. Deze tas is handig je kan haar cross body dragen of als schoudertas. De kleur maakt elk outfit pittig.

Wat is jouw tip om onze designer tas het allermooiste te houden?

  • Behandel je tas met een beschermingsproduct. De verf in kleding kan in het leer trekken en door het dragen slijt de kleur/top laag van je tas.
  • Het leer is ook een huidje, houd haar soepel en voed haar. Zo voorkom je dat het leer hard wordt of zelfs gaat barsten. Ik ben samen met mijn leverancier gaan zoeken naar een product dat het leer voedt en een filmlaagje op het leer achterlaat, zo voorkom je dat al een heel stuk. Dit product heet Care&Protect.
  • Maak haar af en toe schoon, ook aan de binnenkant.
  • Doe je pennen in een mapje, pennenstrepen gaan moeilijk uit het leer en de punt is scherp.
  • Doe je make-up in een toilettasje, make-up is vet en trekt vuil aan. Je moet er toch niet aandenken dat je rode lipstick op je beige tas komt. De kleurstoffen van make-up trekken gelijk in het leer.
  • Zet haar nooit op de grond in verband met krassen en beschadigingen en het bijgeloof luid: staat je tas op de grond, dan brengt dat armoede. Men gelooft dat je geld uit je tas loopt.

Heb je 3 tips voor moeders die willen ondernemen?

  • Onderneem iets vanuit je hart, alles wat voorkomt uit liefde groeit en bloeit.
  • Houd balans met je gezin houd aandacht voor elkaar.
  • Volg je eigen pad en blijf bij jezelf.

Welke andere moeder inspireert jou?

Oudere generatie: Willeke Alberti, zij is een vakvrouw en straalt de warmte van een liefhebbende moeder uit.

Jongere generatie: Miljuschka Witzenhausen, ik vindt haar vernieuwend. Zij maakt koken sexy, ze is zichzelf en een moeder.

Zijn er dingen van het moederschap die jij nu ervaart, die niemand jou ooit verteld heeft?

Op het moment dat ik moeder werd, op dat moment voelde ik ‘nu ben ik kwetsbaar’.

Wat voor rol speelt jouw man in het succes van jouw bedrijf?

In mijn bedrijf speelt hij geen rol, maar als ik advies nodig heb, is hij er altijd voor mij. Hij is al 24 jaar mijn beste vriend.

And last but not least… wat is jouw ultieme mommy tip?

Geniet van het leven op alle vlakken. Volg je hart, blijf jezelf en heb aandacht voor elkaar en jezelf.

Add a comment

Geef een reactie