Q&A

Q&A Zizi van Heemst-Heijmans: Owner of the Beautybar by Zizi

Wij spraken met Zizi van Heemst – Heijmans, oprichtster en eigenaresse van beauty blog beautybyzizi.com & the Beautybar by Zizi, welke in oktober in ‘s-Hertogenbosch geopend werd. Daarnaast opende ze recentelijk The Skinbar bij privékliniek Alizonne in Vlijmen. Zizi is skintherapist, make-up artist, perfectionist, mama en luxe werkpaard. Ze is happily married met Didier en trotse mama van Valentin (12), Rêve (1) en 24 weken zwanger van een baby girl…

How would you describe your own personal style?
Sophisticated en effortless chique met een beetje rock ‘n roll. Ik hou van vrouwelijk en van de combi jeans, shirtje en goed leren jasje. Het was wel even zoeken na mijn 30ste, zeker na de geboorte van Rêve, maar met de hulp van personal styliste Nathalie heb ik mijn vernieuwde stijl gevonden

As a busy mom how do you combine motherhood with your career?
Mijn credo luid: “Het gaat er niet om hoeveel tijd je met je kinderen doorbrengt, maar om hoe je die tijd doorbrengt met ze.” Ik probeer als ik thuis ben ook echt thuis te zijn, (samen) gezond samen te koken, iets leuks met ze samen doen en er ook helemaal te zijn. ’s Ochtends samen ontbijten en ’s avonds samen de dag af te sluiten vind ik heel belangrijk! Dat lukt echt niet altijd hoor, maar daar ga ik dan niet hysterisch over doen. In de weekenden haal ik ook wel eens een frietje of maak ik een snelle, healthy pizza en ploffen we samen op de bank en hebben we filmavond, dat vinden ze helemaal geweldig!

the-mom-zizi-qa-3

If the opportunity of a lifetime presents itself but there’s no way you can balance this with being a fulltime mom, what would you do? Dream job or family?
Family! No doubt about that! Mijn gezin staat absoluut op nummer 1! Ik hou zielsveel van mijn werk, maar voor hen zou ik direct alles uit mijn handen laten vallen. Gelukkig heb ik mijn dream job zelf weten te creëren en een top team om me heen verzameld, waardoor ik deze keuze eigenlijk niet hoef te maken. Love what you do!

Could you tell us about the Beautybar that you recently launched? How is it going?
In oktober hebben wij the Beautybar ‘s-Hertogenbosch geopend en dat gaat heel goed! We hebben super leuke klanten, waarmee we samen hele mooie resultaten behalen en we groeien lekker. Over opportunities gesproken; recent deed de mogelijkheid zich voor om, naast Den Bosch, the Beautybar Vlijmen te openen. Een samenwerking met een waanzinnig goede cosmetisch arts was een droom. En met de samenwerking met privé kliniek Alizonne is deze meer dan waar geworden! Eigenaresse & cosmetisch arts Claudia van der Lugt is er eentje van zwaar kaliber en ze heeft zo ontzettend veel kennis en expertise, wat heerlijk is om mee samen te werken. Samen kunnen we nog mooiere resultaten behalen en nog meer mensen helpen de mooiste versie van zichzelf te zijn en meer zelfvertrouwen te krijgen!

the-mom-zizi-qa-5506

What kind of treatments does the Beautybar offer? Do you have a favorite treatment or a treatment you would recommend?
Bij the Beautybar werken we met !QMS Medicosmetics & Skinceuticals, twee prachtige merken waar we heel trots op zijn! Daarnaast bieden we exclusieve treatments met oxygen therapie en werken we met gepatenteerde apparatuur, om het allermooiste resultaat te kunnen behalen. De OH! Oxygen Facial is onze signature treatment, waarbij je een gegarandeerd ‘wow!’ effect krijgt. Maar ook de make-up masterclasses met Youngblood zijn een groot succes! Hier leren we de, vaak drukbezette business moms & vrouwen, tijdsbesparende tips en hoe ze er in no time ‘s ochtends fris uit kunnen zien.

Do you have any pregnancy cravings?
Jaaa! De eerste maanden vooral (en veel!) tosti’s, hamburgers en witte boterhammen met kaas. Op de hamburgers na, dingen die ik normaal bijna nooit eet. Ze zijn alweer op hun retour en ik kijk alweer uit naar de verse oesters, zalm & een rode steak, met een lekker wijntje!

the-mom-zizi-qa-masterclasses

Which fashion mom you look at for inspiration?
Kate Hudson vind ik een heerlijke stijl hebben, beetje bohemian en altijd fris. Sylvie vind ik prachtig, ik kan ontzettend genieten van haar stijl, maar vind het voor mezelf iets teveel gedoe. Chantal Janzen vind ik echt een inspiratie als business mom, hoe zij haar top carrière weet te combineren met haar leuke gezin, veel humor en er dan ook nog heel gezellig bij zit, vind ik echt heel knap!

What is the best part about being a mom?
De puurheid van mijn kindjes. Elke ochtend wakker worden van het gekir van mijn meisje of wakker geknuffeld worden door mijn zoon en weten dat jij voor hun de wereld bent, hun rots en hun voorbeeld. Hun gelukkig zien en zelfverzekerd laten opgroeien met een stevige basis in henzelf is mijn grootste doel en plezier in mijn leven.

What inspires you most in life and where do you find creativity?
Heel cliché, de natuur. Als mijn hoofd even vol zit, ga ik graag het bos in. Al lopend door de frisse lucht zakken onbelangrijke zaken naar de achtergrond en komt er ruimte voor nieuwe ideeën. Daarnaast inspiratie opdoen in een fijne stad, maar ook nieuwe dingen ontdekken en doen, ja-zeggen tegen het onbekende!

What’s currently on your reading list?
Op dit moment, Harold Lancer – Younger, ik lees het nu voor de tweede keer, dit is één van mijn beauty bijbels. Daarnaast hou ik ervan om door fijne magazines te bladeren voor de nodige inspiratie. Maar de meeste boeken die ik momenteel lees vallen in de categorie “Raad eens hoeveel ik van je hou” en dat is dan ook gelijk mijn all time favourite.

the-mom-zizi-qa-family-spanje

What keeps you relaxed in stressful times? Describe your ultimate Me-time moment.
Ik ben een ras-Bourgondiër – good food, goede wijn erbij en fijn gezelschap! Nu ik zwanger ben, parkeer ik dat even en kruip ik op de yoga mat of sluit ik mezelf graag op in mijn badkamer – van een lekker lang bad met magazine, maskertje, voetjes verzorgen en een manicure word ik nu heel blij!

How do you stay healthy? Are there any beauty and lifestyle tips you would like to share?
Gezond eten vind ik heel belangrijk; het geeft me energie en helpt me zo bij mijn drukke lifestyle. Ik vind de gerechten van The Green Happiness echt super en heb al hun boeken. Door de week volg ik veelal hun levensstijl met een vleugje van mezelf en in het weekend doe ik waar ik zin in heb. Daarnaast neem ik supplementen en start ik elke dag met een groene smoothie. Natuurlijk heb ik elke ochtend en avond mijn beauty ritueel en zweer ik bij de antioxidant CE Ferlulic van Skinceuticals & de Classic set van !QMS, daardoor heb ik bijna geen make-up nodig en ben ik ‘s ochtends in een paar minuten good to go!

Is there anything you love to wear but your partner simply hates? And the other way around, is there anything in your partners wardrobe you would love to see mysteriously disappear?
Haha! Er verdwijnt nogal eens iets heel mysteriously uit zijn kast ;-). Gelukkig hoor ik hem nooit klagen over mijn outfits, al ziet hij mij wel graag on high heels, maar die draag ik met bijna drie kids steeds minder, maar natuurlijk wel op date night!

the-mom-zizi-qa-5105

What is your favorite holiday destination with kids?
‘s Winters: wintersport. En ‘s zomers: heerlijk warm en luxe. Ik vind het heerlijk om samen met m’n kinderen actief en buiten te zijn. Ik heb Valentin zelf leren skiën en Didier heeft hem leren snowboarden. Twee jaar geleden hebben we samen gedoken, deze herinneringen samen maken is goud waard! Maar wel in een fijne mix graag met een lekker hotel, fijn eten en als het kan een spa, dan kom ik echt tot rust.

A decade ago would you have pictured your life as it is now?
Tien jaar geleden was ik een single mom, werkte ik voor mijn vaste inkomen als marketing manager, deed ik op zondag House of Orange in Amsterdam om nog beter te worden en werkte ik elke vrij uurtje aan mijn carrière als beauty coach & make-up artist. Nu woon ik in de leukste stad van het land (sorry Amsterdammers), ben ik getrouwd met de leukste en wonen we met ons eigen gezin in een heel fijn huis. Dat is pas a dream came true! Mijn carrière, daar werk ik keihard voor en heb ik al veel concessies voor moeten doen, maar ik ben zo blij dat ik elke dag weer naar mijn werk kan gaan met zoveel plezier en elke dag mensen een goed gevoel mag geven. Het was een rough ride, maar life only gets better!

the-mom-zizi-qa-5510

Can you name 10 things (in no particular order) you couldn’t live without?
Mijn kinderen en mijn hubby! Ik weet dat ik maar heel weinig nodig heb om simply happy te zijn, maar ik kan je wel 10 dingen noemen waar ik gewoon extra blij van word;

 • Gezond eten, ik ben gek op veel groenten en fruit
 • Classic set van !QMS Medicosmetics
 • Lieve vrienden
 • Verse oesters of een heerlijk plateau fruits des mer op zijn tijd
 • Lekkere wijn
 • Yoga
 • Tijd spenderen in de natuur
 • CE Ferulic van Skinceuticals
 • Goede manicure en fijne gelcolour, bij voorkeur een nieuw kleurtje van O.P.I.
 • Mijn iPhone, al zou ik soms wat meer offline willen zijn
 • Hele mooie heels of een nieuwe Chloé bag.

the-mom-zizi-qa-beautybar-treatment

What advice would you give working moms who struggle with stress, a busy job, and family, career and time for yourself?
1. Accepteer dat plannen met kids, meestal compleet anders lopen en go with the flow.
2. Neem jezelf niet te serieus en lach veel.
3. Investeer in je relatie – wij hebben 1x per maand date night en gaan 1x per jaar een weekendje weg samen, dat is zo fijn! Maar eigenlijk: spendeer je tijd met mensen waar jij ook liefde en warmte van terug krijgt en laat negativiteit uit je leven, zo zonde van je tijd!
4. Investeer in onwijs goede opvang voor je kids!
5. Zorg voor goede basis outfits in je kast, voor business, mama-dagjes en je date night, ik heb hier hele fijne hulp bij gehad van personal styliste Nathalie van Sets en weet nu heel snel wat leuke setjes zijn, dat scheelt tijd en geeft zelfvertrouwen.
6. Investeer in jezelf! Een mooie, frisse huid scheelt je veel tijd in de ochtend, dat en een goede 5 minute make-up, als je er fris uitziet voel je je ook beter en zelfverzekerder, een mooie cadeau kun je jezelf niet geven! Dus, boek regelmatig een goede treatment en gebruik fijne producten die werken, zo bouw je elke dag een momentje voor jezelf in!
7. Follow your heart (and gut!) <3

the-mom-zizi-qa-1

Add a comment
Anniek den Boer

Anniek den Boer

Geef een reactie