Logo

Q&A

Q&A: The Mom talks with Jetteke van Lexmond

Als je het hebt over de crème de la crème van de Nederlandse fashion industry, dan is Jetteke van Lexmond een van de namen die niet mag ontbreken. De knappe fashion mom werkt dagelijks met de mooiste merken, de grootste namen uit de modellen wereld en is contributing Fashion Editor voor Vogue NL. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de styling van haar pretty pregnant zus Lieke van Lexmond en best friend Doutzen Kroes. Jetteke is al 12 jaar samen met haar man en samen hebben zij twee zonen. Ze wonen in Amsterdam en zijn het ultieme voorbeeld van een urban family. Maar dit is niet alles. Vorige maand lanceerden ze in de Residentie in Parijs in aanwezigheid van de pers hun eigen sieradencollectie Lexmond VS Lexmond. Vandaag in ‘The Mom talks with’…… Jetteke van Lexmond

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

Hoe ben je gestart in de fashion industry? 

Tijdens mijn studie moest ik stage lopen. Ik wilde graag bij een weekblad (YES) beginnen ivm met het hoge productie niveau, zo kon ik veel leren in korte tijd. Ik werd aangenomen, het was een geweldige tijd en na mijn stage werd ik gevraagd om te solliciteren voor de fashion editor functie die vrij kwam… Ik werd het en zat een maand later in Miami. Hier heb ik leren produceren en ik ben tot de dag van vandaag dankbaar voor deze start. Ik werd na 2,5 jaar gebeld om op gesprek te komen, ELLEgirl kwam naar Nederland en vroeg of ik mee wilde helpen het blad op te zetten. Ik werd het, een zeer bijzondere tijd, heel creatief en vrij. Na drie jaar werd ik gebeld door Karin Swerink met de vraag of ik onderdeel van het team wilde zijn om GLAMOUR op de kaart te zetten in Nederland. We lanceerden met een klein hecht groepje mensen GLAMOUR in Nederland, wonnen alle prijzen en ik had daar 5 geweldige jaren. Nu ben ik alweer 2 jaar voor mijzelf werkzaam.

 Wat zijn jouw ultieme style must-haves, die je er ongeacht je mood voor zorgen dat jij je lekker voelt?  

Ik heb een zwak voor mijn Chanel jasjes, denim is key, heb een zwak voor leer en heb erg veel jasjes in de kast. Ook witte overhemden, veel mooie schoenen en tassen; die zijn zo belangrijk voor mij, die maken iedere outfit af.

Als een busy mom working mom in de fashion industrie, wat is hetgene dat je hebt geleerd als het gaat om je relatie in combinatie met kids en een druk schema? 

 Ik heb een super strak schema met mijn man, we checken iedere week wie wat doet en dat werkt eigenlijk heel goed. Mijn zus, vader en moeder zijn altijd een goed vangnet, evenals een als een van mijn beste vriendinnen die regelmatig een reddende engel is. Verder heb ik als uitgangspunt dat ik de woensdag en vrijdag in principe met de kids ben evenals het weekend, hierdoor ben ik 4 dagen met de boys en drie dagen opvang… Dit voelt voor mij heel goed, de jongens staan op nummer 1 af en toe bij grote klussen breek ik die regel en werk ik bijvoorbeeld een week lang op locatie in het buitenland om een mooie shoot te creëren.

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

Jullie wonen in Amsterdam. Raak je nog steeds geïnspireerd door de stad? En wat is de drijfveer achter jouw creativiteit?

Ik ben helemaal een met mijn fiets, dat geeft mij vrijheid, lekker over de gracht van afspraak naar afspraak. Ik haal veel inspiratie uit kunst, ik bezoek iedere week Musea, heb een museum jaarkaart en als het even kan loop ik even 20 min door het rijksmuseum of het stedelijk… even inspiratie opdoen. Verder ben ik gek op alle vintage in de stad, zowel kleding als furniture. Last but not least fiets ik natuurlijk van delicatesse naar delicatesse; ik haal mijn brood daar, mijn vis daar, etc… En de stad is net een dorp, je komt allemaal bekenden tegen en dat geeft ook veel inspiratie. Een kort gesprek en uitwisselen van gedachten doen mij altijd goed.

Veel vrouwen vinden het moeilijk balans te vinden tussen werk en het gezinsleven. Hoe combineer jij je drukke baan, familie, vrienden en tijd voor jezelf? 

Is natuurlijk 1 van de moeilijkste dingen, de ene week gaat het beter dan de andere keer. Mijn relatie is natuurlijk heel erg belangrijk twee keer per jaar gaan we samen een weekend weg. Dat doen we al 10 jaar en dat is voor ons een gouden regel. We gaan regelmatig samen dineren of naar een concert/ event. Dat houdt je relatie jong en scherp. Met de kinderen ben ik veel in het park, de kinderboerderij en de speeltuin. Als ik af en toe een gaatje in mijn agenda heb dan plan ik de kapper, nagels, massage etc. in. Ik zou het vaker willen maar dat gaat helaas niet als werkende mama.

Met jouw appearance kom je altijd echt binnen! Zou je een aantal beauty en health tips met ons kunnen delen die ervoor zorgen dat je zo straalt?

Ik doe boodschappen bij de natuurwinkel en op de biologische markt. Als we vlees eten dan kopen we dat bij Siem van der Gragt, biologisch geen rommel in het vlees. We eten veel vegatarisch en 1 a 2 keer vis per week. Bij de vitamine store kopen we onze supplementen. Beauty tips: Massage bij Doctor Feelgood. Ik laat mijn haar knippen bij Rob Peetoom, kleuren bij Sam Sawyers, en beauty behandelingen bij BeautyVibes op de prinsengracht.

Wat zijn jouw favoriete shopadressen?

Vintage Petit salon, http://www.salonheleenhulsmann.nl, www.designer-vintage.com, ByDanie vintage shop, Laura Dols, Azzurro Due, Carmacoma, Shoebaloo, Paul Warmer, verder graag de grote warenhuizen in het buitenland (Selfridges, Bergdorf, Maxfields, Colette….)

Welk boek ligt er op dit moment op jouw nachtkastje? En welk boek is jouw favoriet? 

Mijn lievelingsboeken: Alchemist & Life of Pi. Fashion, reizen en kunst boeken zijn ook favoriet (zie foto voor een paar van mijn favorieten.) Ik koop ze meestal bij de American bookstore. Het laatste boek van Deepak Chopra heb ik gekregen van een van mijn vriendinnen die wacht op de eerste vakantie waar ik rust heb ;o)

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

Iedereen weet dat familie heel belangrijk voor je is en dat jij erg close bent met je broer en zus. Is dit iets wat je speciaal meegeeft aan je zonen? 

Ik vind dat heel erg belangrijk dat ze lief en behulpzaam zijn en elkaar waarderen, dat ze weten dat ze van hetzelfde bloed zijn en dat ze voor het leven elkaars spiegel en elkaars vertrouweling zijn.

Wat is jouw ultieme highlight in je carrière waar je het meest trots op bent? 

De lancering van onze juwelenlijn, LEXMONDvsLEXMOND for Royal Asscher.

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

Verder de shoot met Doutzen voor VOGUE Nederland in Turkije was geweldig. Ook de shoot in Peru, Machu Picchu met Cato van Ee. Beide met fotograaf Paul Bellaart. En de shoots met duo Petrovsky & Ramone voor GLAMOUR en VOGUE. Geweldige teams en kippenvel momenten.

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

De shoot in Peru, Machu Picchu met Cato van Ee beide met fotograaf Paul Bellaart:

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

En de shoots met duo Petrovsky & Ramone, GLAMOUR en VOGUE. Geweldige teams en kippenvel momenten

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

Het is zo jammer dat veel vrouwen als ze moeder worden hun ‘sense of style’ en spontaniteit verliezen. Hoe ervaar je dat en probeer je dat tegen te gaan? 

Af en toe boven mijzelf en de situatie hangen en het leven relativeren. Dineren met vriendinnen en de power van vrouwen onder elkaar voelen. Een weekend weg met mijn man, wel in dat uur tussendoor een moment van ontspanning inboeken, proberen af en toe iets ‘out of the box’ te doen… Dat vind ik het moeilijkst aan het moederschap, dat niets even snel kan.

Waar zie jij jezelf over 20 jaar?

Met mijn man in een cosy huisje in het zuiden van Europa, ergens dicht bij zee. Een moestuin, schilderen van olieverf doeken (net als wat ik vroeger deed als jong meisje), een lokaal project ondersteunen (iets in het gevoel van www.joinfeedback.com) en af en toe een mooie shoot maken voor een mooie titel met een geweldig team.

Kan je 10 dingen noemen waar je niet zonder kan?

Gezin/ family, gezonde biologische voeding, vrienden, reizen, lekker bed, natuur, kunst, boeken/tijdschriften, computer, chocolade. Ik kan zonder, maar zou toch graag mijn garderobe noemen. Het is een verlengstuk van wie je bent en ik voel me beter als ik er leuk uit zie.

Prêt à Mama Q&A Jetteke van Lexmond

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.