Lifestyle

Villa Pinedo lanceert e-cursus voor ouders die gaan scheiden

Scheidingen zijn moeilijk en pijnlijk en kunnen daarnaast hard aankomen bij de kinderen. Maar soms lukt het gewoon niet meer onder één dak, ook al blijf je het allerliefste bij elkaar voor de kinderen. Voor ouders en jongeren die opzoek zijn naar support om de scheiding een plekje te geven is Villa Pinedo het juiste adres om aan te kloppen.

Bij Villa Pinedo zijn op alle fronten jongeren van gescheiden ouders aan de slag, dat is wat de stichting zo bijzonder maakt. Zij zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. De jongeren (14-26) geven via het forum advies aan kinderen en schrijven blogs om hun ervaring met andere lotgenoten te delen. Ook beantwoorden deze jongeren vragen op het forum voor ouders en geven zij voor diverse instanties face-to-face workshops aan groepen ouders. Zij maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Speciaal om ouders die in een scheiding liggen te ondersteunen heeft Villa Pinedo een E-cursus ontwikkeld onder de noemer ¨Scheiden is geen Kinderspel¨. De e-cursus workshop bestaat uit 6 stappen. Steeds een ander thema, maar met dezelfde duidelijke opbouw. Iedere stap bevat openhartige video´s, opdrachten en tips van ervaringsdeskunidge jongeren en kindertherapeut Marsha Pinedo. Als ouder krijg je advies over onderwerpen als ¨Het Gesprek¨, veranderingen, loyaliteit, communicatie, nieuwe partners en rechten. Via handige videos krijg je opdrachten en tips die je helpen om het belang van je kind voorop te stellen in de communicatie met de mede-ouder.

Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter van Villa Pinedo weet wat het is als ouders gaan scheiden. Ze legt op de website van Villa Pindeo uit dat haar ouders gingen scheiden toen ze 3 jaar was. Ze legt er het volgende over uit: ¨Toen ik 3 was gingen mijn ouders uit elkaar. Ik had graag gewild dat mijn ouders meer informatie hadden gehad over dit onderwerp. Juist om te weten wat er in mij omging als kind. De scheiding was voor mij niet zozeer het probleem, wél dat er in mijn jeugd vrijwel geen communicatie was tussen mijn ouders. Hier is mijn drijfveer ontstaan  om beschadiging van kinderen door echtscheiding te voorkomen.
Ik besef dat het voor ouders heel confronterend kan zijn om te horen wat er in kinderen omgaat. Toch wil je dat je kind zo min mogelijk last heeft van jullie scheiding. In deze e-cursus leer je hoé. Zodat je kind later kan zeggen: ‘Mijn ouders? Die zijn pas echt goed gescheiden.¨

Ben jij als ouder bezig met het onderwerp scheiden? Neem dan zeker een kijkje op het platform van Villa Pinedo. https://workshop.villapinedo.nl/

pinedo-module-card-all

villa-pinedo-the-mom

Add a comment

Geef een reactie