Lifestyle

EEN KIJKJE IN HET LEVEN VAN... MAUREEN POWELL

Maureen Powell (41) heeft ruim 40.000 volgers op Instagram. Ze post iedere dag foto’s van haar outfits, vaak samen met haar dochters Sirafe (13) en India (9).

Interview: Merel Brons / Fotografie: Ester Gebuis / Via: Libelle 

“Vier jaar geleden begon ik voor de lol met het posten van foto’s van mijn outfits, vaak samen met mijn dochters. Ik ben styliste, voor mij is het een tweede natuur om creatief te zijn met kleding. En het is fijn als dat anderen aanspreekt. Mijn dochters hebben dat mode-gen ook. Die vinden het leuk om een outfit samen te stellen. Soms komen ze naar me toe: ‘Mama, doe jij ook die roze broek aan?’ en maken we een mooie foto samen. Inmiddels is het ons handelsmerk op Instagram. Uit mijn foto’s komen interessante samenwerkingen voort. Zo werden mijn dochters en ik onlangs gevraagd voor een campagne van Hennes & Maurits. Ik betrek ze er van tevoren bij: dit en dit gaan we doen vandaag. Ik maak er meestal een dagje uit van. Dan gaan we daarna ergens lekker eten. Al proberen ze er soms zelf ook munt uit te slaan. ‘Als ik met jou op de foto ga, krijg ik dan straks nieuwe kleertjes voor mijn babypop?’, vroeg India laatst.

Ik zorg ervoor dat het altijd leuk blijft voor de kinderen, het moet niet voelen als een werkdag. Dat vind ik niet kunnen, het zijn en blijven kinderen. Vaak maken we gewoon een foto wanneer we als gezin onderweg zijn. Mijn man is meestal degene die de foto’s maakt. Dat duurt nooit lang, maxi- maal acht minuten. Het enige wat ik wel eens doe, is er een kleurenfilter overheen plaatsen zodat de foto qua kleur past in mijn ‘feed’, dat wil zeggen: tussen mijn andere foto’s op Instagram.

 

“Ik zorg ervoor dat het altijd leuk blijft voor de kinderen”

 

Mijn man nam mijn Instagram-blog in het begin niet zo serieus, maar zo langzamerhand ziet hij er ook het businessmodel wel in. Ik grap wel eens dat hij ook een echte Instagram-husband is en soms ook op de foto moet. Dat hoort er gewoon een beetje bij. Voor de kinderen voelt het totaal niet vreemd dat dit bij mama’s werk hoort. We wonen in de Amsterdamse binnenstad. Ze gaan naar een school waar veel ouders een creatief beroep hebben, expat zijn of bijzondere dingen doen. Dus ook de klasgenootjes weten niet beter.

Wat ik wel raar vind, is dat soms, als we op een event zijn, mensen aan mijn kinderen vragen: ‘Vind je het echt wel leuk om dit met mama te doen?’ Net alsof ik ze ergens toe dwing en ze willen testen of dat echt niet zo is. Waarschijnlijk kunnen ze zich niet voorstellen dat je kinderen niet hoeft mee te slepen, maar ze er echt plezier aan beleven om op de foto te gaan. Soms heeft India geen zin en wil ze met de barbies spelen. Ook prima, dan ga ik gewoon met haar zus op de foto of alleen. Het geeft me voldoening als andere (aanstaande) moeders zeggen dat ik ze inspireer. Dat ik laat zien dat je ook met kinderen en hard werken nog een leuk en kleurrijk leven kunt hebben. Dat is een mooi compliment. Net zoals dat Oilily laatst vroeg om een samenwerking. Ik heb het altijd een prachtig merk gevonden, maar kon het als kind nooit dragen. Zo breed hadden we het thuis niet. Dat nu juist dit merk me vroeg om een shoot voor ze te doen, vond ik heel eervol. Trots ben ik.”

MAUREEN: Y.A.S (BLOES), H&M (BROEK), SALON HELEEN HÜLSMANN (RIEM), MANFIELD (BOOTS). SIFARE: STELLA MCCARTNEY (JACKJE), H&M (GEBREIDE JURK), PIECES (SOKKEN), NIKE (SNEAKERS). INDIA: ZARA KIDS (JEANSPAKJE), UNIQLO (TRUITJE), GLITTERLAARSJES (DR. MARTENS).

 

Add a comment

Geef een reactie