10x Mommy Me-Time na kinderbedtijd

Lifestyle

10x Mommy Me-Time na kinderbedtijd

Ok… Laten we even heel eerlijk zijn. Moeder zijn is het mooiste dat er is, maar ook enorm zwaar. We hebben allemaal de neiging om de schone schijn op de houden en net te doen of we overal lachend doorheen fladderen, maar stiekem ben je gewoon moe en uitgeblust. Zeg eens eerlijk. Hoe vaak heb je jezelf de laatste tijd niet afgevraagd of je misschien een beetje overspannen bent? Vervolgens denk je waarschijnlijk: stel je niet aan, al die andere moeders doen het toch ook met twee vingers in hun huis. Nou haal dat idee maar uit je hoofd, want alle maar dan ook echt alle moeders zijn af en toe de wanhoop nabij. Een drukke baan, het gezin, het huishouden en ook nog een sociaalleven. Er komt zoveel op je bordje als moeder en dat mag je best af en toe zwaar vinden. En onderschat dit niet, want een burn-out kan echt op de loer liggen.

Voor jezelf zorgen en ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit, is iets wat je zelf moet doen en niet moet verwaarlozen. Mommy me-time onzin? Echt niet. Super belangrijk juist. Als jij ontspannen en blij bent, gaat alles makkelijker. Daarom vandaag 10 tips die jij kunt doen voor jezelf waardoor alles een stuk soepeler zal gaan. En volghouden, want anders heeft het geen zin:

  1. Mediteren

“There is an old Zen saying: You should sit in meditation for 20 minutes a day, unless you’re too busy. Then you should sit for an hour.” Er zit nog steeds een ietwat zweverige stempel op mediteren, maar dat is onzin. Mediteren is ontzettend goed voor je als je stress in je lijf hebt. Er zijn enorm veel apps die je kunt downloaden en bijvoorbeeld voor bed tijd kunt gebruiken. Probeer het eens.

  1. Pamper uurtje

De kids liggen in bed en er staat nog een was te wachten en oh je zou die vriendin nog bellen. Die was loopt niet weg en die vriendin neemt het je niet kwalijk als je even niet belt. Ga heerlijk douchen of in bad. Doe een maskertje in je haar, zing onder de douche en neem je tijd. Verzorg je gezicht vervolgens ook met een fijn maskertje en lak je nagels. Plan hier één avond per week voor en je bent niet alleen zen, maar ook helemaal fris en fruitig.

  1. Dinner for two

Meestal dineren jullie met het hele gezin, maar plan één avondje in de week in voor jullie samen. Zorg dat de kids hun favoriete maaltje krijgen en leg ze op tijd in bed. Ga daarna de keuken in en ga aan de slag voor jullie samen. Kaarsjes aan, wijntje erbij en even samen genieten.

  1. Hit the gym

Waarschijnlijk roep je altijd hard dat je echt geen tijd hebt om te sporten, maar doe het toch maar wel. Een fitte mom is een blije mom. Echt waar! Sporten is zo goed voor lichaam en geest. In het begin zal het best even bikkelen zijn en moeilijk vol te houden, maar als je er eenmaal inzit, word je blij en fit.

  1. Yoga

Net als mediteren is Yoga zo enorm goed voor lichaam en geest. Er zijn talloze sites  waar je kant en klare yogalessen kunt volgen, dus je hebt alleen maar een matje nodig. Steek een kaarsje aan, zet een fijn muziekje op en ga ervoor.

  1. Netflix to the rescue

Voel je vooral niet schuldig als je na het hele bedritueel op de bank ploft en Netflix aanzet. Duik even helemaal in jouw favoriete serie en laat de boel de boel. Tip: Een serie waarin geen Engels of Nederlands wordt gesproken, slurpt je nog meer op. Je kan niet stiekem even appen en ondertussen meeluisteren, want je verstaat er niks van. Scandinavische series zijn te gek en heb je Casa de Papel al gezien?

  1. Uit logeren

Plan één keer in de één of twee maanden een logeerpartijtje in voor de kids. Zet samen met je hubby de bloemetjes buiten (kan ook gewoon thuis met een fles wijn, lekkere hapjes en een film), slaap uit en voel je vooral niet schuldig. Opa en oma vinden het vast heerlijk om op te passen en de kids net zo goed.

  1. Vriendinnenavond

Een mannenavond voor je hubby en een vriendinnenavond voor jezelf. Misschien word je al moe bij het idee, omdat je elke avond rond 21:00u instort, maar dan heb je het des temeer nodig. Je hoeft niet tot in de vroege uurtjes in een club te staan, maar een gezellig etentje of borrel is al genoeg. Even geen mama zijn, maar je ‘oude’ ik. Gun dit je man ook, want vaders hebben dit even hard nodig.

  1. Lees een boek

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt? Ja dat is even nadenken waarschijnlijk. Lezen is enorm ontspannend en trekt je even helemaal uit het hier en nu. Heerlijk op de bank of warm in bed, doen!

  1. Lach, lach, lach

Lachen is gezond. Dat weten we allemaal. Zet een simpele comedy op, speel een spelletje of geef elkaar de kieteldood. Er is niks fijner dan een potje lachen.

 

Add a comment

Geef een reactie