Logo

Lifestyle

Koningsdag met kids: 6 tips

Nog 2 nachtjes slapen tot Koningsdag! Zijn jullie van plan om kinderloos te gaan feesten of liever op pad met de kids? Een verdeling kan natuurlijk ook: Koningsnacht oppas en op 27 april (met een lichtje kater) de verjaardag van onze Koning vieren met de kids. Mocht je nog geen idee hebben wat jullie gaan doen, maar er wel een spectaculaire dag van willen maken, hebben wij 6 leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Uitmarkt Vondelpark Amsterdam

Tijdens Koningsdag is Amsterdam de plek voor een onvergetelijke dag. Veel toeristen plannen rond deze dag een weekendje Amsterdam om dit feest mee te maken. Ook met de kids is Amsterdam te gek. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Vrijmarkt in het Vondelpark. Het Vondelpark is misschien wel het bekendste park van Nederland en is met Koningsdag een gezellige plek om honderden kraampjes af te struinen. The Mom founder Janine zal deze dag ook samen met haar kids speelgoed en kleding verkopen, dus vergeet hen niet op te zoeken! Daarna is het heerlijk om een terrasje te pakken in de bruisende stad.

Ook de Amsterdamse dierentuin Artis organiseert een vrijmarkt op het Artisplein. Zo kun je shoppen bij de kraampjes en vervolgens de dierentuin in.

Feestje met de koninklijke familie in Amersfoort.

Koning Willem Alexander kiest elk jaar een andere stad uit om zijn verjaardag te vieren. Dit jaar is Amersfoort aan de beurt. Woon je dus in de omgeving of heb je zin in een roadtrip bezoek dan zeker deze leuke stad. De voorbereidingen zijn al maanden aan de gang, dus een leuk feestje gegarandeerd en misschien kunnen jullie nog een glimp opvangen van de prinsesjes.

Royal Rollerdisco Rotterdam

Pacific Enterprises Unlimited & Theater Walhalla organiseren op het Deliplein in Rotterdam een koninklijke roller disco. Jullie kunnen hier helemaal los op discomuziek en als je nog geen ervaring hebt, kun je een lesje volgen. Klaar met rolschaatsen? Dan is er ook nog een leuke vrijmarkt.

Kermis Malieveld – Den Haag

Zin in wat actie tijdens Koningsdag? Dan is de kermis op het Malieveld in Den Haag helemaal leuk. Suikerspinnen, spannende attracties en touwtje trekken, hier wordt elk kind blij van. En mocht het zonnetje toch nog doorbreken, rijdt dan gezellig naar de boulevard van Scheveningen voor een gezellige vrijmarkt en een drankje op het strand.

Vrijmarkt Utrecht

De Utrechtse vrijmarkt is één van de bekendste van Nederland en dagen van te voren worden de beste plekjes al geclaimd. Stap dus in de trein en stap midden in Utrecht uit om rond te struinen in de stad en mee te feesten.

Dagje pretpark

Liever alle feesten vermijden? Dan is dit de perfecte dag voor een pretparkbezoekje. De meeste gezinnen zoeken de Koningsdagfeesten wel op, dus bijvoorbeeld De Efteling zal deze dag een stukje minder druk zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *