Tips om Bevrijdingsdag 2017 te vieren met je kinderen

Kids

Tips om Bevrijdingsdag 2017 te vieren met je kinderen

Op vrijdag 5 mei 2017 viert Nederland de vrijheid: de bevrijding van de Duitse bezetting in 1945, de bevrijding van wat vroeger Nederlands-Indië was en daarnaast staan we ook stil bij vrijheid, democratie en mensenrechten in het algemeen.

Hoewel 5 mei geen officiële vrije dag is, zijn of nemen veel mensen toch vrij. In de grote steden met Bevrijdingsfestivals hebben ze vaak ook een kinderprogramma, zoals in Den Bosch en Amsterdam. Wij zetten de leukste kindvriendelijke activiteiten op een rij, van circusvoorstellingen tot aan voetballen en zelf ijsjes maken.

Bevrijdingsfestival Amsterdam
In Amsterdam zijn er verschillende festivals te vinden tijdens Bevrijdingsdag en in het Westerpark vind je ook genoeg activiteiten die leuk zijn voor kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld poffertjes eten, (vreedzaam) stoeien, jeu de boulen, hun eigen ijsjes maken en zweven in een 100-jaar oude zweefmolen. Meer informatie vind je hier.
Westerpark Amsterdam, 11:00 – 23:00.

Circus Jungle
Van 3 t/m 7 mei vindt het Circusstad Festival plaats in Rotterdam. Denk aan circusvoorstellingen, dans- en theatershows en live muziek voor iedereen. Op 5 mei kun je met je kinderen vanaf 13:00 terecht bij Circus Jungle: hier kan jong en oud zijn of haar circustalent testen door op een koord te lopen, op ballen te staan, te jongleren en aan een trapeze zwieren!
Schouwburgplein Rotterdam, gratis. 

Foto: Max Dereta

Foto: Max Dereta

Bevrijdingspop Kinderfestival
In Haarlem kun je vanaf 12.00 terecht op het Kinderfestival, waar je kinderen zich kunnen vermaken op springkussens, een klimmuur en spelletjes kunnen spelen. Daarnaast zijn er verschillende voorstellingen, is er een percussieband, en kun je naar de Holland Soccer School. Meer informatie vind je hier.
Florapark Haarlem, 12:00 – 19:30.

Bevrijdingsfestival Den Bosch
Tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Bosch kunnen ook de allerkleinsten hun hart ophalen. Met activiteiten als speurtochten, knutselen, bungee voetbal, schommelen en dansen zit er voor ieder kind wel iets bij. Meer weten? Vind alle informatie hier.
Pettelaarse Schans 1, ‘s-Hertogenbosch.

Add a comment
Anniek den Boer

Anniek den Boer

Geef een reactie