Kids

NIEUW SEIZOEN TAARTEN MET ABEL!

Taartenbakker Abel (alias banketbakker Siemon de Jong) blijft ook in het zestiende seizoen van Taarten met Abel kinderen helpen een dierbaar iemand in het zonnetje te zetten. In het succesvolle VPRO- jeugdprogramma bezoekt Abel wekelijks een kind dat iets goed te maken heeft of waardering uit wil spreken door een taart te bakken. Tijdens het bakken voeren ze persoonlijke en openhartige gesprekken.

Taarten met Abel vanaf zondag 13 januari 10.20 uur op NPO ZAPP 

Aflevering 1
Eva (10) wil graag een taart maken voor haar beste vriendin Mijs. Ze hebben ruzie, omdat Eva een liefdesbrief heeft gestuurd aan haar grote liefde, de 18-jarige juf-stagiaire van de BSO en daar was Mijs op tegen. Sindsdien is de vriendschap bekoeld. Eva wil graag een eenhoorntaart maken, omdat Mijs van eenhoorns houdt en Eva hoopt dat door de taart de vriendschap weer als vanouds wordt.

Aflevering 2
Abel gaat op bezoek bij Sheayan (12) die graag een taart wil maken voor zijn pleegtantes Radha en Bianca, bij wie hij al een jaar woont. Sheayan gaat niet naar school, omdat hij ernstige woede-aanvallen heeft. Zijn tantes zijn een grote steun voor hem en zijn moeder en sinds hij bij hen woont, gaat het beter. Hij wil een Suriname-taart maken met een huis in het groen, omdat zijn tantes in Suriname gewoond hebben en dromen van een huis op het platteland.

Aflevering 3
Puck (10) wil een taart voor haar vriendin Rosa Lena maken. Ze hebben elkaar ontmoet op het Regenboogkamp, een kamp voor kinderen die een dierbare verloren hebben en daar lotgenoten kunnen ontmoeten. Puck heeft haar broer Kick verloren en de moeder van Rosa Lena is overleden. Puck heeft bewondering voor de stoere Rosa Lena en daarom wil ze een paardentaart maken, want Rosa Lena houdt van paardrijden.

Aflevering 4
Vince (11) wil een taart maken voor zijn opa Jan, die ook zijn beste vriend is. De oma van Vince is net overleden en opa is erg verdrietig. Vince woont alleen met zijn moeder, want zijn vader liep weg toen Vince drie dagen oud was. Gelukkig woonden zijn grootouders om de hoek en hebben zij altijd veel geholpen. Vince wil zijn opa opvrolijken met een Ajax & vissen-taart, want dat zijn de hobbies van zijn opa.

Add a comment

Geef een reactie