Kids

De leukste herfsvakantietips voor kids

Nog even en dan begint de herfstvakantie. Het zuiden van Nederland is volgende week al aan de beurt en een week later zijn alle kids in midden en noord Nederland een weekje vrij. De herfst is een heerlijk seizoen en de herfstvakantie is perfect om er op uit te gaan. Lekker door het bos struinen, tijdens een regenachtige midden de bios in duiken en Halloween vieren. Wij hebben wat leuke herfstvakantietips voor je op een rijtje gezet.

90 jaar Mickey bij Disneyland Paris

Mickey Mouse is jarig en blaast 90 kaarsjes uit. Dit wordt vanaf 1 oktober 90 dagen lang volop gevierd met een gloednieuwe paradewagen ‘Mickey’s Illusion Manor’ tijdens Mickey’s Halloween Cavalcade parade.  Op 1 oktober is ook de de nieuwe attractie ‘Mickey’s PhilharMagic’ geopend. Dit is een unieke attractie in Europa met een 4D ervaring in het Discovery Theater waarin Mickey en Donald de gasten meenemen in de wondere en muzikale wereld van de grootste Disney klassiekers, zoals Aladdin, De Kleine Zeemeermin en The Lion King. Genoeg redenen dus om een paar dagen Disney te boeken.

Middagje bios
Het is herfst, dus dat betekent dat het soms met bakken naar beneden komt. Plan deze dagen een gezellig bioscoopmiddagje in met heel veel popcorn en limo. Er draaien op dit moment veel te gekke films in de bios, maar deze twee mag je niet missen.
Smallfoot
Een animatie-avontuur voor alle leeftijden, met originele muziek en een sterrencast. Smallfoot zet een mythe op zijn kop als een slimme jonge yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ zorgt voor oproer binnen de onwetende yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen.

Super juffie
Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar.

Spoken tijdens de Halloween Days in Toverland
Het is alweer bijna Halloween en dat gaan we in de herfstvakantie merken. Bij attractiepark Toverland worden de Halloween Days gevierd, een griezelfeestje voor de hele familie. Fladderende spoken, griezelige heksen en spannende pompoenen, je komt ze allemaal tegen tussen 13 t/m 28 oktober. Als je niet wilt griezelen of het nog net even te eng is, is er nog genoeg ander leuks te beleven in Toverland.

Het bos in!

Bij de herfst hoort natuurlijk een uitstapje naar het bos. Kastanjes zoeken, door de modder stampen en over de krakende gekleurde blaadjes lopen. Ga voor een bos waar wat extra’s voor de kids te beleven is. Hier een paar tips van ons:

Het Panbos in Katwijk: Hier kun je eindeloos door het bos heen struinen, spelen in de speeltuin, diertjes kijken en als het weer meezit picknicken tussen de bomen.

Het Amsterdamse Bos: In het Amsterdamse bos is deze herfstvakantie heel veel te beleven. Zo kun je aan geiten yoga doen, op pad gaan met de boswachter en op paddenstoelenexcursie gaan.

Het grote kabouterbos in Dronten: Loop het kabouterpad en gluur binnen bij de paddenstoelenhuisjes en speel in de gezellige paddenstoelenspeeltuin. Na afloop kun je een heerlijke pannenkoek eten in de boerderij. Herfstiger wordt het niet, toch?!

Maak een reis door de mens:
In Oegstgeest bij CORPUS kun je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’ beleven. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS!

Fijne herfstvakantie!

Add a comment

Geef een reactie