Kids

Help onderwijsstaking! 6 tips voor te gekke uitjes

Aanstaande vrijdag hebben de kids een extra dag vrij dankzij de grote onderwijsstaking. Voor jou als moeder de taak om jouw kind(eren) die dag te vermaken. Een leuke taak uiteraard, want ook al komt het misschien niet helemaal uit, is het een mooie kans om erop uit te gaan deze dag. En goed nieuws, want veel musea, dierentuinen en andere kids hotspots springen hier goed op in en bieden deze dag fijne kortingen en speciale programma’s aan. Wij hebben de 6 leukste tips voor jou op een rijtje gezet.

Museon – Den Haag

Het Museon is hét museum waar je alles te weten te komen over cultuur en wetenschap. Het Museon bestaat al sinds 1904 en de collectie telt inmiddels zo’n 260.000 objecten. Bij het Museon vind je een een unieke combinatie van mens- en natuurwetenschappen onder één dak. Veel doen, aanraken en beleven kun je zeker bij het Museon.

Op 15 maart betaal je voor een ticket maar € 1!

Museum Volkenkunde – Leiden

Maak een wereldreis en ontdek alles over de verschillende volkeren over de hele wereld in het Museum Volkenkunde in Leiden.

Tijdens de staking bezoek je het Volkenkunde museum gratis

Artis & Micropia

Zin in een dagje aapjes, leeuwen en micro-organismen kijken? Ga dan vrijdag naar de Amsterdamse dierentuin Artis. Op 15 maart betalen kids namelijk maar € 4 entree en voor € 5 extra kunnen zij een bezoekje brengen aan Micropia, ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum verandert in de Scheepvaartmuseumschool op 15 maart.  Het Scheepvaartmuseum geeft de hele dag gratis toegang aan alle kinderen uit het basisonderwijs. Jij als ouder mag ook gratis naar binnen! Aan het einde van het bezoek krijgen kinderen een echt ‘schoolrapport’ mee naar huis.

Toverland

Vrijdag kun je een dagje in de schoolbanken zitten bij Toverland. Op deze dag openen zij  namelijk een speciale Toverschool waar je allerlei betoverende lessen kan volgen. Je leert o.a. hoe je pretparkdirecteur wordt van directeur Caroline Kortooms en hoe achtbanen werken. Ook kun je een dansles volgen van Toos Toverhoed.

Indoor speeltuin

Kun je niet helemaal vrij nemen van werk, maar wil je toch wat leuks doen? Neem dan je laptop mee naar een indoor speeltuin zoals Ballorig en laat de kids lekker uitrazen op de trampolines en in de ballenbak. Koffietje erbij voor jezelf en lekker aan het werk terwijl zij zich prima vermaken.

Add a comment

Geef een reactie