Logo

Lifestyle

Interieur tip: Geef je slaapkamer een nieuwe look

Een derde  van je leven slaap je en met twee kinderen waardeer ik de uurtjes die ik in bed kan doorbrengen meer dan ooit tevoren. Eind vorig jaar besloten we een nieuw bed aan te schaffen en ik geniet er echt van. Ik kan echt zeggen dat het een van de beste investeringen is geweest om een kwalitatief bed aan te schaffen. Bij de aankoop koos ik voor een boxspring en aangezien iedereen dagelijks bij ons in bed kruipt besloten we voor een 200 X 220 te gaan. Voorheen hadden we een laag hoofdboard. Het zag er ok uit, maar in de praktijk helemaal niet fijn en aangezien ik vaak met mijn laptop in bed zit te werken was een hoog hoofdboard toch wel een vereiste. Ik koos voor deze beige kleur, want hiermee kan je alle kanten opgaan qua styling. Je slaapkamer is volwaardig onderdeel van je interieur. Voor werk reis ik veel en slaap ik veel in hotels. Om mijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken probeer ik wel altijd een goed hotel te boeken, maar sinds ik mijn heerlijke boxspring van Swiss Sense bed heb verlang ik ernaar om gewoon in mijn eigen bedje te slapen. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn slaapkamer. En laat ik je zien hoe ik ons bed net als mijn garderobe Spring ready heb gemaakt.

Verander regelmatig van stijl
Ik heb een periode gehad dat ik alle sheets van het bed in het wit wilde en had alleen maar wit beddengoed. Maar dat is veranderd. Ik zie onze slaapkamer echt als een onderdeel van het huis en daarmee een verlengde van mijn persoonlijkheid. Ik houd van kleur en prints en waarom kan ik het niet doorvoeren in mijn slaapkamer? Ik heb ook niet 1 stijl als het gaat om kleding en vind het heerlijk om regelmatig de kamer onder handen te nemen. Nu is het wel zo dat ik regelmatig langs Zara Home loop en altijd zin krijg om het huis aan te pakken als ik een rondje door de winkel loop. De bedden zien er altijd rijk en uitnodigend uit en dat is puur door de styling.

Gebruik verschillende materialen
Net als in mijn outfit vind ik het altijd fijn om verschillende materialen te mixen. Deze leopard sheets zijn van katoen, de kussens zijn een samgestelde mix van katoen, linnen en zijde. Het gele sprei is van satijn en de Missoni plaid is van wol. Door het gebruik van verschillende materialen geeft het een speelse look.

Accessoires
Hoe fijn ik het vind om in een minimalistische hotelkamer te overnachten, thuis is het een drukke bedoeling. Ik ben gek op accessoires om het huis mee te stylen. Sommige mensen vind het rommelig, maar ik vind het gezellig. Zo lang als het maar niet te doorgestyled is een personal touch heeft. Je kan ook creatief zijn met accessoires. Zo heb ik deze groene onderzetters gebruikt voor op de witte nachtkastjes. Het ziet er heel gezellig uit en geeft de kastjes net even wat extra's daarnaast kan ik nu zonder onderzetter een warme kop thee op de kastjes zetten.

Maak het persoonlijk
Een slaapkamer hoeft geen showroom te zijn, het mag echt wel gezellig zijn. Ik vind het fijn als er echt persoonlijke items te zien zijn. Daarom verwissel ik regelmatig de foto's in de lijstjes die op de nachtkastjes staan. Op dit moment heb ik gekozen voor onze trouwfoto en de eerste bed foto van de kinderen met Kees, die we na de geboorte van Jade-Ming maakten. De aapjes met dienblad zijn niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Zo gebruik ik ze voor mijn accessoires als ik ga slapen

.

Mix verschillende prints
Verschillende prints en kleuren mixen mag! Ik heb als hoofdthema dit leopard print dekbed gekozen. En dit gecombineerd met een oranje/geel sprei en heel veel verschillden kussentjes in kleur en print.

Durf kleur te gebruiken
Doordat het bed een neutrale look heeft kan ik alle kanten opgaan met de styling en geef je heel eenvoudig je beden kamer een totaal andere look en feel. Nu de zomer komt ga ik veel voor kleur. De kamer is helemaal wit, dus het kan allemaal.

Kunst in de kamer
Ik ben gek op kunst! Van mijn favoriete kunstenaar en cool dad Selwyn Senatori kreeg ik dit waanzinnige schilderij cadeau. Het hing in de woonkamer, maar past perfect bij de styling van het bonte bed.

Heerlijke geurkaarsen
Zodra we wakker worden gooi ik meteen de deuren en ramen open om alles lekker te laten luchten. Ik vind dat zo belangrijk dat er genoeg frisse lucht is en dat de kamer weer helemaal fris is voor je het bed in duikt. 'S avonds vind ik heerlijk om een geurkaars aan te steken voor we naar bed gaan. Mijn favoriete kaarsen zijn van Jo Malone en van BaoBab. Beide kaarsen zien er ook heel decoratie uit. Vergeet alleen niet de kaarsen uit te blazen voor je gaat slapen.

Slaap lekker!
Liefs,
Janine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *