Logo

Baby & Kids

Jacqueline Giannakos deelt haar tips voor een feestje aan tafel

Eten en kinderen blijft een dingetje. Het ene moment denk je dat je de beste eters aan tafel hebt zitten die hun bordje netjes leegeten en het volgende moment vraag je je af hoe je er vandaag weer wat vitamientjes in gaat krijgen. De truc is om je vooral niet teveel druk te maken en te pushen, want dan gaan de kaakjes alleen nog maar meer op elkaar. Gelukkig zijn er verschillende manieren om er een feestje van te maken aan tafel. Wij vroegen mom of 2 Jacqueline Giannakos hoe zij het aanpakt met haar dochters Sofía en Olivia. Vandaag deelt zij een aantal simpele tips die bij haar goed werken. 

Wat betreft eten heb ik gelukkig (tot nu toe ;)) makkelijke kinderen. De liefde voor eten zal vast ook wel door hun Griekse en Indische genen komen! Eten moet natuurlijk van zichzelf wel lekker zijn, maar ik geloof er ook wel in dat het oog ook wat wilt! Gezellige bordjes en de juiste proporties, daar maak ik ook echt wel een werk van. Daardoor vindt Sofía, de oudste van 2,5, het bijvoorbeeld juist al super leuk om zelf te eten zonder dat ik haar help :).

Zonder kinderen was ik niet echt een keukenprinses en ging ik altijd het liefst uiteten, maar sinds ik kinderen heb, heb ik het wiel uitgevonden in de keuken, tenminste voor de meisjes ;)! Ik stoom en pureer me een slag in de rondte voor Olivia en met de nodige margarine erbij krijgen de kinderen de juiste (onverzadigde) vetten binnen.  Ik deel graag een aantal tips met jullie die bij ons werken. Ik wil uiteraard niet belerend overkomen, maar hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben :-).

Een paar makkelijke tips:

  • Carrot chips van Ella’s Kitchen, heerlijk voor tussendoor.
  • Laten denken dat gedroogde abrikozen snoepjes zijn. Super lekker en boordevol vitamientjes. Sofía gelooft nog steeds dat het snoepjes zijn en dat zijn het natuurlijk ook, alleen dan gezond.
  • In Donna Hay’s kookboek voor kids vind je de beste en makkelijk te bereiden recepten.
  • Mijn kiwi, banaan en mandarijntjes palmboom doet het heel goed bij Sofía en Olivia; super makkelijk en een plaatje.
  • Leuk servies en bestek voor nog meer beleving.
  • Variëren met verschillende kleuren voor een kleurrijk bordje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *