Health Care

Nieuw: Pak Vaginale klachten aan met de MonaLisa Touch laser behandeling

De menopauze en vaginale droogheid! Er rust nog een klein taboe op dit onderwerp maar waarom? Want één op twee vrouwen in de menopauze krijgt namelijk te maken met vaginale droogheid wat kan leiden tot irritatie, een verminderde controle over de blaas en pijn bij het vrijen. Deze lichamelijke ongemakken leiden op hun beurt tot psychische & relationele problemen. Ondanks dit grote aantal durft bijna 60% niet over dit probleem te praten met een arts en leeft er bij 40% van deze vrouwen het idee dat er geen remedie bestaat om de droogheid te verhelpen.

Gelukkig bestaat er wel degelijk een oplossing om vaginale atrofie, of droogheid, te verhelpen. Een natuurlijke oplossing met langdurig resultaat bestaat uit een laser behandeling. Bij het Women´s Healthcare Center wordt sinds kort gewerkt met de MonaLisa Touch laser. Deze CO2 laserbehandeling biedt een niet-chirurgische, niet-hormonale en volledig pijnvrije behandeling. Het proces bestaat uit 3 korte laserbehandelingen waarbij je na de eerste sessie al resultaat zult merken.

Hoe werkt de MonaLisa Touch laserbehandeling precies? Tijdens de menopauze valt de productie van oestrogenen stil waardoor de vagina dunner en gevoeliger wordt. Het laserlicht verwarmt de vagina en vulva, bevordert de celgroei en bloedtoevoer en gaat hierdoor de vaginale vochtbalans herstellen.

monalisa-touch-themom

In de Verenigde Staten, Australië en Frankrijk werden al tienduizenden succesvolle laserbehandelingen uitgevoerd. Vergelijkend weefselonderzoek voor en na de behandeling toont zichtbaar het positieve effect aan waardoor vrouwen hun comfort en zelfvertrouwen terugkregen en weer ten volle kunnen genieten van het leven. De wetenschappelijke onderzoeken gaven aanleiding tot de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration eind 2014. Een selectief aantal gynaecologen, passen de MonaLisa Touch procedure toe in Nederland.

De MonaLisa Touch procedure biedt een significant voordeel vergeleken met bestaande behandelingen. Het behandelt de oorzaak van vaginale atrofie in plaats van de symptomen te behandelen. De MonaLisa Touch creëert een langduriger genezing dan de huidige therapieën en biedt een nieuwe optie voor patiënten die niet geschikt zijn voor de gebruikelijke behandelingen.

De patiënten kunnen onmiddellijk na de behandeling hun dagelijkse activiteiten hernemen waarbij slechts vijf dagen seksuele activiteit wordt afgeraden. De MonaLisa Touch stimuleert de lichaamseigen regeneratieve processen en zal gezonde cellen creëren, waardoor de doorbloeding en de vochtigheid van het vaginale slijmvlies toenemen. Dit heeft een direct effect op de elasticiteit van de vagina en herstelt het natuurlijke vaginale milieu. In het algemeen verbetert de MonaLisa Touch de functie en de gezondheid van de vagina.

Onderstaande video vertelt je meer over deze innovatieve behandeling.

Meer weten over de MonaLisa Touch of heb je vragen? Klik dan hier.

Over Women´s Healthcare Center
Het Women´s Healthcare Center, afgekort WHC, is een zelfstandig behandelcentrum voor vrouwenzorg met verschillende specialisten op het gebied van gynaecologie, verloskunde, seksuologie, urologie en echoscopie. Deze kleinschalige specialistische kliniek met veel persoonlijke aandacht is inmiddels een gevestigde naam binnen het zorglandschap en behoort vandaag de dag tot de top poliklinische zorginstellingen van Nederland. Bij het WHC kun je terecht voor uitstekende en persoonlijke zorg omtrent je zwangerschap en kinderwens. Alle afspraken zoals echo´s en consulten worden op 1 locatie verricht en uiteraard ben je verzekerd van de meest moderne behandelapparatuur. Het WHC garandeert 100% vergoeding en heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Maar het fijne is dat je ook op eigen kosten (dus zonder doorverwijzing) binnen 48 uur terecht kunt.

Add a comment

Geef een reactie