Logo

Kids

GAME TIP: NINTENDO INTRODUCEERT NIEUWE GAMES VOOR HET HELE GEZIN

Inspiratie nodig voor een creatieve middag met de kids? Of zoek je een cadeau als beloning voor een goed rapport? Met het Nintendo Labo: VR-pakket transformeren gezinnen hun woonkamer in een VR-wereld vol aliens en nijlpaarden. En in de nieuwe Nintendo Switch-game Yoshi’s Crafted World gaan kinderen op avontuur in een handgemaakte knutselwereld vol geheimen.

Zelf onderdeel van gamewereld
Het Nintendo Labo: VR-pakket combineert de innovatieve, fysieke en digitale gameplay van Nintendo Labo met eenvoudige VR-technologie voor een unieke en toegankelijke virtual reality-ervaring. Zo lijkt het met het Toy-Con-windpedaal bijvoorbeeld net alsof je vliegt terwijl de wind door je haren wappert, en vuren spelers krachtige lasers (of fruit) af met de Toy-Con-knaller. Ook kunnen ze zelf verschillende kartonnen creaties bouwen, zoals een Toy-Con-olifant of een Toy-Con-fototoestel.

Handgemaakte knutselwereld
Kids die fan zijn van knutselen, kijken in Yoshi’s Crafted World hun ogen uit. De visuele stijl is een collage van knutselwerkjes. De ene keer loop je in een wereld ingekleurd met krijtjes, de andere keer zijn de obstakels gemaakt van wol. Objecten worden omhooggehouden met touwtjes en gebouwen in levels vouwen open wanneer je naar binnen loopt. Vrijwel elk level bevat zowel een hoofdroute als een verborgen route die de game van een heel andere kant laat zien.

Yoshi’s Crafted World is verkrijgbaar via geselecteerde verkooppunten. Het Nintendo Labo: VR-pakket wordt op 12 april 2019 exclusief voor de Nintendo Switch uitgebracht. Op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland bekijk je de releasetrailer van het Nintendo Labo: VR-pakket en vang je alvast een glimp op van wat je allemaal met het pakket kunt doen.

Toezicht op speeltijd
Om te zorgen dat je kinderen niet te lang gamen, is er de gratis app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ voor smartphones en tablets. Hiermee kun je een tijdslimiet instellen om te bepalen hoe lang je kids mogen spelen. Zodra de limiet is bereikt, geeft de Nintendo Switch een melding dat de tijd om is en kunnen kinderen niet meer verder spelen. Een handige tool om huiswerk en gamen af te wisselen. Want een goed rapport krijg je niet zomaar.

En liggen de kinderen na een dag vol creativiteit op bed? Dan kunnen jij zelf of samen met je hubby losgaan met Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!. Of met vrienden tegen elkaar strijden in Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Party en New Super Mario Bros. U Deluxe. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *