Fashion

WINONAH showt must have collectie in Milaan

Milaan fashion week zit er op en een van de hoogte punten was absoluut de waanzinnige collectie van WINONAH. WINONAH is het prachtige label van power mom Winonah de Jong. De collectie voor zomer 2019 is een eerbetoon aan de hedendaagse vrouw die een voorliefde heeft voor reizen en een passie voor ontdekking. De ontwerpster vertaalt haar kijk op de wereldontdekkingsreiziger naar day-wear en naar stukken die zowel overdag en ’s avonds draagbaar zijn. Zij liet zich inspireren door de safari esthetiek en creëerde daarmee tailor-made treasures. Natuurlijk geproduceerd met behulp van onberispelijk Italiaans vakmanschap.

Het kleurenpalet is gecentreerd rond monochromatische, opvallende tinten – kaki, goud, olijfgroen, snoeproze en zwart, terwijl camouflageprint (die ook terugkomt in een dubbelzijdige paillettenversie) centraal staat als het nieuwe iconische patroon en de vertaalslag is van de kosmopolitische junglehabitat.

Winonah intensiveert verhoudingen en vormen waar nodig om klassieke stukken te transformeren tot items die zowel vrouwelijk als verleidelijk zijn. Mouwen worden aangezet in grote golvende vormen, een spel met plooien verfraait cropped tops, terwijl dubbele ruches en ruches die op de broek worden aangebracht resulteren in flirterige looks.

Deze power mom neemt geen genoegen met een stijl op basis van vooraf vastgestelde regels, maar richt zich in plaats daarvan op verscheidenheid, vrijheid en creativiteit. Het WINONAH safari jack is het pronkstuk van de collectie. Logischerwijs liet de designer zich hiervoor inspireren door het iconische safarijack die door de jaren heen steeds opnieuw zijn herintrede maakt.

Krijg jij ook meteen zin in zomer 2019?

Gefeliciteerd lieve Winonah. You rock!

WINONAH.com

Add a comment

Geef een reactie