Zo wordt vliegen met kids een stuk makkelijker

Dutch News

Zo wordt vliegen met kids een stuk makkelijker

Hoe fijn is het om af en toe op vakantie te gaan met je gezin? Zo heb je even echt quality time met elkaar zonder allerlei drukke verplichtingen. Vlieg jij meestal naar je vakantiebestemming? Dan weet je waarschijnlijk maar al te best dat vliegen met kleintjes best een dingetje kan zijn. Dit ligt natuurlijk ook aan de duur van de vlucht. Zie jij er nu al tegenop dat je binnenkort moet vliegen met je kids? Vanaf nu niet meer. Wij zetten een aantal fijne tips op een rij!

  1. Als je kids nog nooit hebben gevlogen, is het handig om ze van tevoren een beetje voor te bereiden. Leg ze uit wat jullie gaan doen en wat er ongeveer gaat gebeuren. Hierdoor wordt het iets minder spannend en stressvol.
  2. Pak een goede ‘vliegtas’ in met dingen waar je kids waarschijnlijk om gaan vragen tijdens de vlucht. Denk hierbij aan een fles, snack, speelgoed en bijvoorbeeld een tablet waar je kinderen op kunnen spelen.
  3. Bedenk van tevoren een aantal spelletjes die je kids leuk vinden zodat ze zich niet gaan vervelen.
  4. Neem genoeg eten mee. Dit hoeven, afhankelijk van de vluchtduur, geen hele maaltijden te zijn. Rozijntjes, kinderkoekjes en kleine snoepjes vallen natuurlijk wel in de smaak.
  5. Neem, afhankelijk van de leeftijd van je kids, genoeg flessen mee. Het is namelijk zo onhandig als het bekertje met drinken al in de eerste tien minuten over je kind heen valt. Verkleden in het vliegtuig is namelijk niet heel handig als het niet hoeft.
  6. Neem een tablet mee als je deze hebt. Download van tevoren een aflevering of film die je kids graag willen zien. Zo zijn ze een tijdje zoet.
  7. Neem stickers mee. Stickers vallen altijd in de smaak en maken daarbij niks vies. Geef bijvoorbeeld een waterflesje of boekje en laat je kindje deze beplakken.
  8. Neem snoepjes mee. Het opstijgen en landen geeft druk op de oren van je kindje en om die reden is het goed als je kind veel slikt. Een snoepje helpt hierbij en leidt daarnaast even af.
  9. Kinderen blijven kinderen. Ga, vooral tijdens een lange vlucht, af en toe even een rondje lopen om wat energie kwijt te raken.
  10. Neem een kussentje of dekentje mee zodat je kindje lekker kan slapen op je schoot. Wie weet valt je kindje meteen in slaap en hoeven alle bovenstaande tips bijna niet te worden toegepast!
Add a comment
Joelle Leons

Joelle Leons

Geef een reactie