Zo wordt uiteten gaan met je kids een stuk makkelijker

Dutch News

Zo wordt uiteten gaan met je kids een stuk makkelijker

Vind je uiteten gaan met je kids leuk, maar ben je bang dat je kids zich gaan ‘misdragen’? Dat snappen wij best. Het eten duurt natuurlijk ook net iets langer dan thuis en ze kunnen minder makkelijk in de rondte rennen. Wil jij binnenkort toch een keertje buiten de deur gaan eten met de kids? Geen zorgen, met deze tips komt dat helemaal goed!

  1. Geef van tevoren aan dat uiteten gaan iets voor héle grote kinderen is. Zo leer je, je kinderen dat het niet iets is wat alle kinderen doen en dat ze zich netjes moeten gedragen.
  2. Ga als het kan uiteten met vrienden die ook kinderen hebben zodat de kids met elkaar kunnen spelen. Zo is het voor jezelf iets rustiger en voor de kleintjes supergezellig.
  3. Laat ze meebeslissen over wat ze gaan eten. Dat maakt het allemaal net iets interessanter.
  4. Vraag een kleurplaat of iets anders wat aanwezig is. Zo overbrug je de tijd totdat het eten er is.
  5. Neem een iPad of Tablet mee als je deze hebt. Zeg daarbij wel duidelijk dat deze niet voor tijdens het eten is, maar alleen voor tijdens het wachten.
  6. Ga eten bij een kindvriendelijk restaurant. Dit zorgt ervoor dat je zelf iets relaxter zit zonder dat je, je continu zorgen hoeft te maken of je kind iets van de tafel gooit of dat de buren zich irriteren.
  7. Geef ver van tevoren aan dat ze ook toetjes hebben bij het desbetreffende restaurant. Dit geldt natuurlijk alleen als ze hun eten opeten, maar werkt altijd als een goede stimulans.
  8. Laat je kindje mee proeven als hij of zij dat wil. Het is makkelijk om je kind vanaf jongs af aan te leren om zo veel mogelijk mee te eten met wat de pot schaft. Een restaurant is de hier de perfecte gelegenheid voor.
  9. Doe vooral niet té streng. Laat je kleine gewoon een rondje lopen als het eten wat lang duurt. Kinderen blijven ten slotte kinderen.
  10. Maak je vooral niet te veel zorgen om anderen. Kinderen blijven kinderen en het is meer dan normaal dat ze iets drukker zijn. Zolang je ze een beetje onder controle houdt is het alleen maar superleuk om af en toe samen buiten de deur te gaan eten!
Add a comment
Joelle Leons

Joelle Leons

Geef een reactie