Met deze tips gaat jouw kleintje weer blij naar school

Dutch News

Met deze tips gaat jouw kleintje weer blij naar school

Naar school gaan is voor veel kinderen een feestje! Lekker de hele dag spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen. Vindt jouw kindje naar school gaan niet zo leuk en heb je geen idee hoe je ervoor kan zorgen dat dit beter gaat? Lees dan snel mee! Wij zetten een aantal fijne tips voor je op een rij.

  1. Bedenk goed of er een reden kan zijn voor de verlatingsangst van je kindje. Stond je bijvoorbeeld een keertje in de file waardoor je 10 minuutjes later op school kwam en was je kindje nogal van slag? Maak duidelijk dat je kindje altijd opgehaald wordt en geef van tevoren aan wie er komt.
  2. Maak naar school gaan iets leuks. Laat je kindje bijvoorbeeld af en toe meebeslissen over de snack die je meegeeft of de spullen die hij of zij meeneemt de volgende dag.
  3. Maak geen drama van het afscheid in de morgen. Hoe langer je het rekt, hoe erger het vaak wordt.
  4. Naar school gaan zorgt voor veel indrukken. Dit kost energie. Zorg er daarom voor dat je kindje genoeg slaapt voor een schooldag. Een uitgerust kind scheelt al een heleboel.
  5. Maak na een schooldag even een praatje over hoe de dag was. Zo kom je er vaak achter wat je kindje vervelend of juist leuk vindt tijdens de schooldag.
  6. Vindt jouw kindje het moeilijk om aansluiting te vinden bij de andere kinderen? Zorg dan dat je hier ook buiten schooltijd aandacht aan besteed. Misschien wil hij of zij bijvoorbeeld een keertje spelen met één van de kinderen. Zo wordt het een stukje minder eng om naar school te gaan.
  7. Kijk goed naar het niveau van je kind. Misschien heeft hij of zij zelf het idee dat bepaalde dingen niet goed genoeg worden gedaan in vergelijking tot andere kinderen. Dit kan ervoor zorgen dat naar school gaan een stuk minder leuk wordt.
  8. Heb je het idee dat je kindje onzeker is over prestaties op school? Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals knipsels, tekeningen of opdrachtjes. Zorg er dan voor dat je hierbij betrokken blijft en geef je kindje wat extra complimenten over de dingen die op school worden gemaakt.
  9. Let goed op of je kindje wel genoeg uitgedaagd wordt op school. Als dit niet zo is kan het zo zijn dat je kindje zich verveelt en daarom minder zin heeft om naar school te gaan.
  10. Hou het gedrag van je kindje goed in de gaten, maar maak je niet al te veel zorgen. Mochten je zorgen niet minder worden, neem dan contact op met school zodat er gezamenlijk gekeken kan worden naar een oplossing!
Add a comment
Joelle Leons

Joelle Leons

Geef een reactie