Dit kun je met je kinderen doen op Koningsdag 2017

Dutch News

Dit kun je met je kinderen doen op Koningsdag 2017

Koningsdag is in zicht! Op 27 april 2017 vieren we dat Koning Willem-Alexander 50 jaar wordt. De koning en koningin zullen dit jaar in Tilburg zijn om deze dag te vieren. Wij zetten de leukste activiteiten die je met je kinderen kunt doen in de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Tilburg op een rijtje. Haal je oranje kleding van zolder, grijp alle decoraties en schmink die je kunt vinden, en maak je op voor een heerlijke en feestelijke dag!

Tilburg
Willem-Alexander en Máxima zijn dit jaar in het Brabantse Tilburg te vinden op 27 april. Naast het onthalen van de koning en koningin op het Centraal Station, kun je van 11:00 tot 18:00 terecht op een familiefestival in het Leijpark. Hier is een uiteenlopend aanbod voor jong en oud te vinden: van muziek en dans, springkussens en een poppentheater tot aan het uitproberen van verschillende sporten. Het festival is gratis, er is parkeergelegenheid in de buurt en er zijn verschillende kraampjes met eten en drinken in het park te vinden.
Voor meer informatie, bezoek leijparkfestival.nl

the-mom-koningsdag-2017-activiteiten-kids-2

Amsterdam
Het Vondelpark is tijdens Koningsdag vooral gericht op kinderen. Laat je kinderen hier hun oude spulletjes verkopen op de vrijmarkt of bekijk de verschillende podia’s door het park, waar kleine artiesten in de dop hun kunsten laten zien.
Voor meer informatie, bezoek de iAmsterdam website

Rotterdam
In Rotterdam zijn er diverse vrijmarkten te vinden, maar de twee leukste markten voor kinderen zijn toch wel die op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Witthstraat. Hebben jullie het wel gezien op de vrijmarkt? Dan loop je vanaf daar heel gemakkelijk naar de kermis bij de Euromast.

Met de allerkleinsten kun je op Koningsdag vanaf 9.00 terecht in Kralingen, waar ze geschminkt kunnen worden, mogen voetbal-sjoelen en hun energie kwijt kunnen op het springkussen. Om 10:45 start de Kroontjes Parade. Let op: om mee te doen, moet je je wel als lid aanmelden op de website van de Oranjevereniging Rotterdam Oost.

De Royal Rollerdisco op het Deliplein is ook een aanrader. Hebben jullie thuis geen skates? Geen zorgen, deze kun je ter plekke huren. Terwijl je kids zich vermaken op de skatebaan, kun jij genieten van de live muziek of de vrijmarkt.

the-mom-koningsdag-2017-activiteiten-kids-1

Den Haag
Ga je met je kinderen naar het Huijgenspark in Den Haag, waar er een ware Kinderkoningsdag georganiseerd wordt. Er worden workshops gegevens, er is een verhalenverteller, je kids kunnen knutselen en geschminkt worden en daarnaast is er een open podium waar iedereen zijn of haar kunsten mag laten zien.
Bezoek voor meer informatie de website van Den Haag

Utrecht
In Utrecht kun je ’s ochtends gratis met de rondvaart mee varen naar het Stadhuis, waar de burgemeester het startsein zal geven voor Koningsdag 2017. Hier ligt ook een lekkere verrassing klaar voor de kinderen. De boten vertrekken om 8.45 tegenover het Spoorwegmuseum en vanaf 9.15 wordt je feestelijk ontvangen op de Stadhuisbrug door Clown Juju. Het programma eindigt om 10.00 bij het Stadhuis.

Daarna kun je naar Park Lepelenburg voor verschillende activiteiten: er is een vrijmarkt, een poppentheater en een dansprogramma. Meer informatie vind je hier.

Add a comment
Anniek den Boer

Anniek den Boer

Geef een reactie