Logo

Blogs

Dokter Leenarts geeft tips bij droge handen

Marjolein Leenarts is moeder van twee prachtige dochters Felice en Lien. En heeft daarnaast ook een zoon Hein. Ze is 3 dagen per week werkzaam als dermatoloog in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Naast haar werk in het ziekenhuis heeft ze haar eigen lijn ontwikkeld –Dokter Leenarts-  voor kinderen en volwassenen. Van waterpokken tot zonbescherming: Dokter Leenarts weet raad! www.dokterleenarts.com

Het advies luidt; was zoveel mogelijk je handen! Niet vluchtig, maar uitgebreid met zeep. Om het Corona virus te bestrijden is het enorm belangrijk om de handen van het hele gezin vaak en ook goed te wassen. Dit doen we allemaal netjes, maar dit heeft een aanslag op onze handen. De huid van de handen droogt uit en er kunnen zelfs kloofjes ontstaan. Super vervelend, maar gelukkig is er wel het eea aan te doen. Dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt wat.

Tips voor droge handen!

Handen hebben veel te lijden onder het vele wassen, en dit uit zich in een droge, schilferende huid. Als er ook sprake is van roodheid en/of kloven heb je last van handeczeem.

Enkele adviezen voor bescherming van de handen op een rijtje:

  • Was je handen niet met te heet water, maar liever een beetje lauw water.
  • Kies voor een milde handzeep. Bij voorkeur parfumvrij.
  • Maak je handen goed droog na het wassen. Doe dit ook tussen je vingers en ook onder ringen. Doe dit liever niet te ruw, maar deppend.
  • Uitdroging na het wassen voorkom je door het vetlaagje van de huid aan te vullen. Dit doe je door regelmatig een vettende creme of zalf aan te brengen. Kies voor een product met als ingrediënt vaseline of ureum.
  • Smeer ’s avonds voor het slapen een extra vette zalf, en overdag wat minder vet
  • Probeer zo veel mogelijk ander contact met water te vermijden. Draag bij het schoonmaken of afwassen rubberen handschoenen om je handen te beschermen..

Ik heb een fijne handcrème in mijn lijn. Eén van de ingrediënten van dit product is ureum. Al decennia lang wordt ureum door dermatologen geadviseerd bij een droge of schilferende (eczeem)huid. Een echt dermatologisch bewezen ingrediënt dus! Ureum werkt vochtvasthoudend waardoor de huid langdurig gehydrateerd wordt.

Dokter Leenarts Droge handen creme Pret a Pregnant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.