Blogs

Editor's Note: Rust in mijn hoofd

Dit jaar wordt anders. Tijdens de feestdagen zag ik steeds meer mensen offline gaan en echt even genieten van gezin en kids. En ik heb na veel gesprekken met coaches en mensen om me heen ook de bezem erdoorheen gehaald. Door het huis, hoofd en kledingkast. Om me heen hoor ik het veel dat mensen even de weg kwijt zijn met hun bedrijf. Dat hoort er misschien bij. Mijn vader noemde het “The 7 years itch”. Wat wil je doen? Verkopen, houden, het roer om, reorganiseren, misschien wel herinvesteren? Ik liep hier ook mee en moest weer even op de rails gezet worden. En dat punt heb ik gelukkig bereikt.

Ik heb me serieus helemaal rot gewerkt om op het punt te komen maar we nu zijn met het bedrijf. Maar soms vergeet je door de drukte wat je hebt bereikt. Ik ben vorig jaar op het punt gekomen dat ik mijn koers even kwijt was. Terwijl ik dat normaal heel duidelijk in kaart kan brengen. En heb echt even een wake-up call gehad toen mijn moeder zei dat ze het gevoel had dat ik tegen een burn-out zat. En hoe hard ik het ontkende, misschien had ze ook wel gelijk. Ik kon niet meer en was gewoon moe van ondernemen. Ik deed alles op mijn automatische piloot. De mensen die dicht bij me staan hebben me echt hierdoor geen gesleept en aan de voorkant was er niks te zien. Ik ben gewoon geen ‘problemen deler’, maar een ondernemer.

2017 is voorbij gevlogen en kijk terug op een mooi jaar, maar toch gaan we het anders doen. Ik heb een heel sterk team om me heen, die me de ruimte hebben gegeven om na te denken en achter de schermen even afstand te nemen. En ja wij hebben drie mooie platformen neergezet en daarnaast een sterk merk opgebouwd. Dus we gaan gewoon door.

Thuis blijven in de Kerstvakantie was goed. Ik heb zo veel nagedacht over privé en de zaak. De vragen die ik me heb gesteld waren. Wat ben ik nou aan het doen? Waarom wil ik zo veel of misschien wel alles? Ben ik een goede moeder? Het antwoord is wel duidelijk. Hallo ik ben 32, heb twee geweldig lieve en gezonde kinderen, liefste mensen om me heen,  moet niet alles meer willen en volwassen keuzes maken. Ik heb twee kinderen en die verdienen de volledige aandacht. En dat kan met mijn baan. Dit was ook de reden dat ik wilde gaan ondernemen. Om mijn vrijheid te behouden, maar door de jaren heen werd ik een slaaf van mijn business.

Gisteren was ik mijn vlog aan het editen Ik had serieus zo veel content, was overal, maar kon niks gebruiken omdat de wallen op mijn enkels hingen. Dus eigenlijk compleet nutteloos. Dus achteraf waste of time. Had ik de camera thuis kunnen laten en echt kunnen genieten van het moment in plaats van kijken naar dat schermpje.

Achter de schermen ben ik intensief bezig geweest met een hele reorganisatie. Op prive en zakelijk gebied. En heb letterlijk de bezem erdoorheen gehaald. En dit heeft me echt rust gegeven.

Door het hele social media gaan werk en prive heel makkelijk in elkaar over en kan je het onderscheid niet maken We hebben 7 jaar heel hard gewerkt en zijn nu op een punt dat we de keuze kunnen maken met wie we wel en niet werken. Daarmee kies ik nu bewuster onze partners, en kunnen we ons volledig focussen op hun. Ook heb ik me serieus afgevraagd. Waarom zou ik op een event hangen als ik quality time kan hebben met mijn kinderen? Waar ben ik nou mee bezig?Vroeger nam ik de kids overal mee naartoe. Maar nu probeer ik dat echt te scheiden. Ze zijn lief, leuk en kunnen met iedereen. Maar ik wil helemaal niet dat er een camera in hun gezicht wordt gedrukt als ze ergens onschuldig rond dwarrelen.

Dus de grote vraag om 2017 af te sluiten was ‘Waar word je gelukkig van?’ En hoe kunnen we dit zo in het bedrijf implenteren dat je meer rust krijgt, de zaken op orde hebt en daardoor een leukere moeder wordt? Want let’s be honest… Deze tijd met de kinderen krijg je niet meer terug. Ik ga voor kwaliteit, focus en het bewust genieten van de momenten.

Het afgelopen jaar was zwaar, maar een hele goede, ik heb knopen kunnen doorhakken en ben klaar voor een frisse start. Ik had het even nodig om alles in een ander perspectief te zien. Met een hele sterke en goede groep lieve mensen om me heen gaan we er een top jaar van maken. Ik voel me blessed en ga vol goede moed 2018 aan. Mijn batterij is opgeladen, focus is terug en koers is uitgestippeld. Ik heb serieus gewoon weer zin om te rammen maar in een nieuwe situatie.

Ik heb voor 2018 duidelijke afspraken gemaakt met mezelf. Misschien heb jij er ook wat aan. Niks psychologisch, maar ik probeer dit aan te houden.

– Kids first
– Focus op werk, werk zo efficient en effectief mogelijk voor intensievere quality time met de kinderen
– Alles kan en niks is onmogelijk
– Wis alle mensen die energie nemen en niks geven
– Voel je niet schuldig
– Koester de mensen die dicht bij je staan
– Stop met kansloze vriendschappen en investeer in de mensen die je dezelfde energie (terug) geven
– Durf ‘NEE’ te zeggen
– Denk groot, groter, groots
– Pak je momenten van rust
– Eet goed en doe dingen waar je energie van krijgt
– Werk is werk, maar je hoeft niet alles te delen
– Houd een privé leven
– De bezem door Instagram heen als je je irriteert
– Focus op je eigen kroost
– Om 15.15 is de laptop dicht
– Haal letterlijk de bezem door je huis, kast en hoofd
– Investeer in mooie dingen en stop met alle troep
De afgelopen maanden hebben me meer rust gegeven en het lijkt wel of ik de kinderen veel intensiever meemaak. Ik weet het zeker 2018 wordt een top jaar! En nu niet alleen woorden, maar daden!

XX
Janine

janine-breukhoven-the-mom

Add a comment

Geef een reactie