Blogs

Muriël deelt herfstvakantietip: Het Panbos

In het midden en zuiden van het land is de herfstvakantie in volle gang. Hoewel ik volop door moet werken deze week besloot ik maandag last minute iets leuks te gaan doen met de kindjes. Het weer was prachtig en ik voelde me stiekem een beetje schuldig dat ik gewoon door moest werken, dus ik ben gaan spijbelen. En wat een goede keuze was dat, want we hebben een waanzinnig leuke middag gehad in Het Panbos in Katwijk.

Gek genoeg was ik er nog nooit geweest, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Het Panbos is namelijk echt te gek. Jammer genoeg was het bos nog niet ondergedompeld in herfstkleuren, maar des te meer redenen om binnenkort nog een keer te gaan. Ok weer even terug naar het moment waarop we besloten te gaan. Livia vroeg of we alsje alsje alsjeblieft wat leuks konden gaan doen en toen ik zei ja ik ga NU iedereen appen dat ik vrij neem en we springen de auto in naar het bos. Let’s go disco! Hop schoenen aan, pakjes appelsap mee en gaan. De hond moest natuurlijk ook mee, want die was ook nog nooit in het bos geweest.

Aangekomen bij het bos was het gelijk feest. Na het parkeren loop je richting een schattig huisje waar ‘de boswachter’ kaartjes verkoopt. Hij raadde ons aan om de blauwe paaltjes te volgen, dus Livia ging gelijk vol voor missie blauwe paaltjes. Al snel ga je van de geasfalteerde weg af en loop je tussen de bomen over heerlijke krakende paden. De eerste paddenstoelen werden gespot en eikeltjes verzameld. Na een tijdje lopen kwamen we bij de eerste speeltuin waar wat koprollen werden gemaakt en van de glijbaan af werd gezoefd. Even verderop zagen we hertjes, geiten en kippen. Bij de laatste zijn we snel doorgelopen, want ons hondje Anna wilde die maar al te graag te grazen nemen. Midden in het bos staat een gezellig restaurantje waar we heerlijk op het terras (niet normaal dit heerlijke weer) hebben geluncht. Anna kreeg een bak water en genoot ook van het uitje.

De kids konden niet wachten om weer op pad te gaan en wilden nu even wat langer in de speeltuin spelen. De volgende keer neem ik een kleed mee, want ik was best jaloers op alle goed voorbereide moms die heerlijk op een kleed zaten te picknicken. Tip dus: kleed mee en vergeet de lunch niet.

Het hoogtepunt van de speeltuin was voor Livia een klimboom. Ze durfde er niet in, maar ze vond de kindjes die het wel durfden super cool. ‘Volgende keer durf ik het wel hoor mama’ zei ze. Na uren wandelen en spelen begonnen ze allebei een beetje moe te worden, dus was het tijd om terug te gaan naar de auto. Onderweg zag Livia een smal pad met oranje paaltjes (de stoere mensen route heb ik m maar genoemd), dus daar wilde ze nog graag even doorheen lopen. Voor mij was dit het hoogtepunt van de dag, want dit voelde voor mij echt als bos. Stijl omhoog en over een smal spannend bruggetje. We hebben uiteraard niet de hele route gelopen, maar dit stukje moet je eigenlijk echt wel even meepakken. Op de terugweg naar huis lagen ze allebei heerlijk te slapen en ’s avonds tijdens het eten bij oma was het ‘Het Panbos’ voor en na.

Het is vandaag ook weer een prachtige dag, dus ik zou zeggen kleed en lekkere dingen mee, en gaan! Ik mag vandaag helaas niet spijbelen, want anders had ik het wel geweten. En met minder goed weer en straks als de herfstkleuren echt tevoorschijn komen is Het Panbos nog steeds een echte aanrader. Laat het kleed dan maar thuis en neem de regenlaarsjes mee. Lekker banjeren door een drassig bos, hoe leuk is dat?!

Have fun!

Liefs,

Muriël

Deze boom is cool!

Deze boom is cool!

Luan kon niet wachten tot hij zijn appelsap kreeg.

Luan kon niet wachten tot hij zijn appelsap kreeg.

Een bakje water voor Anna :-).

Een bakje water voor Anna :-).

herfstvakantie-tip-Muriel-Het-Panbos-The-Mom-4

Het smalle pad waar voor grote mensen waar Livia nog zo graag overheen wilde lopen.

Het smalle pad waar voor grote mensen waar Livia nog zo graag overheen wilde lopen.

herfstvakantie-tip-Muriel-Het-Panbos-The-Mom-5

Add a comment

Geef een reactie