Blogs

Mommy Monday Inspiration: Waar doen we het voor?

Waar doe ik het eigenlijk voor? En word ik nog wel gelukkig van mijn werk? Ben ik wel een goede moeder en maak ik wel genoeg tijd vrij voor de kinderen?

Dit zijn vragen die ik dagelijks wel 100 keer mezelf heb gesteld.

Is het een dip of is het tijd voor iets nieuws? Een ding is zeker. Het was tijd voor verandering. Ik denk dat social media enerzijds super leuk is, maar het kan je op een gegeven moment ook gaan opbreken. Het continu aanstaan. Niemand zegt dat het moet, maar alsnog voel ik soms de druk en dat kan je best wel opvreten.

Het afgelopen jaar heb ik heel hard nagedacht over wat ik nou wil. Waar ik blij van word. Welke mensen me energie geven, met wie ik graag omgeven word en wie ik ook mijn liefde en vriendschap wil geven. Misschien heeft het te maken met volwassener worden, maar het afgelopen jaar is de bezem er dus wel doorheen gegaan.

Het is wel iets waar ik moeite mee heb als echte ‘people pleaser’ (misschien is dat de reden dat ik in de PR zat) Maar op dit moment moet ik gewoon prioriteiten en keuzes maken. Qua familie, kids, carrière en vriendschap.

Ik heb een lijstje gemaakt, maar gewoon in willekeurige volgorde waar mijn prioriteiten liggen.

 • Familie
 • Kids
 • Carrière
 • Vriendschap
 • Reizen
 • Fun/ Ontspanning

Na al het gepieker heb ik besloten om het roer om te gooien. En dat zeg ik eigenlijk al een paar jaar. Maar nu is het echt zover. Persoonlijke omstandigheden, eeuwige gesprekken met mijn beste vrienden en een goede reality check hebben me de knoop doen doorhakken.

Vorige maand toen we op Ibiza waren, wat ik overigens een van de meest heerlijke vakanties ever vond, keek ik naar de kinderen en vroeg me serieus af waar ik mee bezig was. Het klinkt allemaal mega dramatisch, wat het niet is. Want ik denk ook echt dat die 80 uur per week ploeteren aan mijn bedrijf me nu heeft gevormd en gebracht waar we nu zijn. Ben trots op de merken met wie en voor wie we mogen werken en daarnaast alle lieve mensen met wie we dagelijks content maken! Daar word je toch gelukkig van?

Maar ik dacht wel nu moeten we gaan veranderen. Het roer moet om, want het is tijd om mijn leven anders in te delen en te genieten. Het leven zou binnen een split second kunnen veranderen. Je hebt het niet in de hand, maar je hebt wel de keuze om je leven anders in te delen.

Daardoor heb ik de volgende dingen met mezelf afgesproken en aan de hand van dit lijstje met vragen en antwoorden geprobeerd mijn privé/werk leven anders in te delen. En het bedrijf in te richten.

 • Waar krijg ik stress van? Probeer dit te te blokken en vermijd zo veel mogelijk waar je stress van krijgt. Dit kunnen werk gerelateerde dingen zijn, maar ook social media, mensen of mensen die je misschien wel volgt.
 • Houd de kosten zo laag mogelijk en overzichtelijk. Welke kosten worden er gemaakt privé en binnen het bedrijf? Welke zijn nou echt noodzakelijk? En welke kunnen er geschrapt worden door knopen door te hakken en door misschien wel beter te plannen.
 • Waar word je binnen je werk nog gelukkig van? Ik word gelukkig van het werken met mooie merken, producten en mensen die dicht bij me staan. Om hier mooie en unieke content voor en mee te creëren en om mensen te inspireren. Daarnaast reis ik veel voor werk en zie ik heel veel. Ik zou dit graag willen delen.
 • Waar haal je energie uit als persoon? Uit mijn kinderen, familie, vrienden en reizen. 
 • Wat zijn de lucratieve projecten en waar word je gelukkig van? Van fijne klanten en merken met wie je een long term partnership hebt. Die samen met ons een mooi project neerzetten. Daar word ik blij van! Dat betekent dat we ook keuzes moeten maken. Alleen de mooie projecten. Geen korte moment opnames waarbij content vluchtig is.
 • Wat moet je onderaan de streep overhouden om het gezin te bekostigen en bedrijf draaiende te houden? We gaan werken met strakke planningen, targets en doelstellingen voor het hele team!
 • Wat zou je nog willen uitbouwen binnen het bedrijf. Dat was heel fijn om dat even goed onder elkaar te zetten 🙂 
 • En waar zie je jezelf over 5 jaar? Dat ga ik later delen!

Genoeg om over na te denken en het heeft me ook weer 3 maanden gekost om alles op een rij te zetten. En dat is ook goed gelukt. Ik heb daar misschien ergens ook wat rust in gevonden.

En je kan wel plannen maken, maar dan moet je het ook doen. Voor mezelf heb ik besloten dat we per 1 juli alles anders gaan doen. Achter de schermen zijn we druk bezig met de rebranding van de sites. Structuur qua agenda en planning en gaan we een richting op waarbij we content maken waar wij en onze partners gelukkig van worden. Een van de dingen waar ik diep ongelukkig van word is het achter mijn bureau zitten van 9- 17.00. Ik moet lekker naar buiten en onder de mensen zijn. Genieten me laten inspireren door alles om me heen. En dat is de reden dat ik vandaag de huur heb opgezegd van mijn kantoor. Wel heel spannend, maar in de nieuwe formatie zijn we allemaal veel onderweg en kan iedereen mobiel werken.

We gaan niet stoppen, maar gewoon door in een nieuw en volwassen jasje. Afgelopen week zijn we met het team naar Antwerpen geweest. Alle neuzen dezelfde richting op, strategie bespreking, brainstorm en natuurlijk team building. Het was fijn en goed en alhoewel we allemaal onze weg moeten vinden in de nieuwe formatie voel ik dat er veel meer rust in de tent is.

Ik krijg zo veel vragen over hoe ik het nou doe met de kinderen en een bedrijf. En geloof me ik struggle dagelijks, maar heb wel besloten om mijn avontuur te delen met jullie naast alle leuke dingen die ik mag doen voor mijn werk.

Elke week dus weer een update, dilemma of tip van mij als ondernemer.

Maar voor nu zijn de volgende veranderingen belangrijk, waar ik me probeer aan te houden

 • Minder artikelen per dag, maar meer diepte artikelen
 • Strakke planningen
 • Geen onzin koffietjes en nutteloze afspraken
 • Meer slaap, minder alcohol en gezellige wijntjes
 • Tijd maken voor sporten
 • Telefoon weg en alle afleidingen tijdens werk
 • Efficiënt en effectief aan de slag
 • Wis en ontwijk mensen die alleen maar energie nemen en  waar je stress van krijgt
 • Als de kinderen thuis zijn ben ik mama! Dus iets leuks met de kids en geen werk onzin
 • Doe wat je leuk vindt, waar je blij van wordt en verander dat in een business model !!!!!!!!!!

Dit was hem weer mijn Mommy Monday Motivation. Hoop dat jullie hier wat aan hebben. Maak er een mooie week van!
XX

Janine

Met mijn dedicated en super team! Wat een heerlijke twee dagen met Marjolein Lokker, Muriël Grootaers & Simone Bruin! Ready to rumble!

Lees alles over het hotel waar wij verbleven in Antwerpen hier.

Add a comment
Janine Breukhoven

Janine Breukhoven

Reacties

 1. Cynthia schreef:

  Wow!!! Wat moet en goed omschreven zeg… Voor mij zeker een door denkertje en kijken wat ik hier mee kan en vooral mee kan bereiken….

 2. Aimee schreef:

  Lieve Janine thanks voor deze inspiratie zet mij ook weer aan het denken! X

Geef een reactie