Single mom Michelle stelt zich voor

Blogs

Single mom Michelle stelt zich voor

Single moms rock! En daarom gaan we de komende tijd 4 alleenstaande moeders volgen. Hoe houden zij alle ballen hoog? Hoe is de omgangsregeling met de vader? Het kan een behoorlijke struggle zijn waarbij de kindjes altijd op nummer 1 staan. Vandaag bijt Michelle het spits af. Deze coole mom heeft twee kids, zoon Daley Danté (6) en dochter Ivey Frenkie. Sinds maart is zij single en beetje bij beetje weet zij haar draai te vinden.

Vanaf maart 2017 ben ik een single mom, na een relatie van 7 jaar was de koek op… Maar dan? 2 kids, een huis in Amstelveen en een eigen bedrijf (lifestylecoach)… Oh en een zoontje die een eigen youtube carrière heeft. Ik stond daar in maart met mijn haren in een knot en dacht alleen maar in welke situatie ben ik nu beland. Dagen heb ik gehuild en heb ik alleen maar gedacht; hoe ga ik dit alleen doen?! Het gekke was dat ik het altijd al grotendeels alleen deed, omdat mijn ex veel werkte. Maar nu was de vader die in de avond de kindjes in bad deed en naar bed bracht er niet meer…. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik pas kon aarden in mijn eigen huis, mijn eigen regels weer in het gezin -wat ineens uit maar 3 mensen bestond- kon toepassen en de warmte weer in het huis kon brengen.

De eerste keer in de supermarkt weet ik nog heel goed, ik liep daar met een grote kar en ik deed automatisch veel te veel boodschappen. Ik realiseerde me opeens dat ik helemaal niet meer zoveel hoefde te halen, en in de winkels waar ik kwam hoefde ik voor hem niet ook wat mee te nemen. Het was alleen de kids en ik.

Al snel zaten mijn ex en ik aan tafel bij de advocaat en zo weer door naar de mediator. Dat was allemaal niet niks over en weer verschilden de meningen. De financiën moesten geregeld worden en er moest een omgangsregeling komen. De kindjes waren het belangrijkste en voor hen wilden we alles soepel laten verlopen.

Helaas liepen we wel tegen een aantal zaken aan waarin we van mening verschilden. Voor mijn gevoel stond ik er toch opeens alleen voor met de kindjes en moest ik ook mijn eigen bedrijf draaiende houden. Dit was hard werken en ik kon niks anders doen dan mijn leven on hold zetten.

Al gauw kreeg we meer op de rit en kwam er een omgangsregeling. Doordeweeks bij mij en in het weekend bij hun vader, ene week 2 dagen andere week 1 dag. De eerste keer was dat natuurlijk heel erg wennen Opeens waren mijn kindjes er niet en zat ik daar in een groot huis helemaal alleen. Tranen waren er heel veel dat weekend en ohh wat was ik blij toen ze die zondag terug bij mama waren. Weer alle liefde en warmte in het huis! Inmiddels zijn we een tijdje verder en ik moet zeggen het gaat aardig goed. Doordeweeks is het aanpoten, want wat ik al eerder schreef ik heb ook nog een eigen bedrijf en met een dochter van 3 die alleen naar de peuterspeelzaal gaat is dat af en toe best lastig. Gelukkig heb ik veel lieve vrienden en familie die af en toe kunnen bijspringen. De weekenden daarentegen zijn voor mij vrij. Geen huilende kids op de grond in de supermarkt, geen wekker die mamaaaa roept… maar helaas ook 1 keer in de 2 weken geen liefdevol gezinsontbijt, iets wat ik een heel belangrijk iets vind. Even alles doorspreken en tijd met elkaar doorbrengen.

Voor 2018 heb ik een aantal goals en natuurlijk zal ik ook als single mom de feestdagen gaan doorbrengen, en begint 2018 alleen met de kids en ik, hierover meer in mijn volgende blog.

Single Mom Michelle The Mom (1)

Single Mom Michelle The Mom (3)

Single Mom Michelle The Mom (5)

Single Mom Michelle The Mom (6) Single Mom Michelle The Mom (2)

Add a comment

Geef een reactie