Blogs

Editor’s Note: KIDS FIRST

“The Sea is rough, but there is always time to adjust the sails” een prachtige quote die mijn vader het afgelopen jaar  meerdere malen heeft herhaald.

En toen stond ik vorige week hand in hand met Jade-Ming op het schoolplein. Niet om samen met haar Fabian op te halen, maar om voor de eerste keer naar school te gaan. Mevrouw had haar introductiedag. En ja, ik keek naar haar en kreeg een brok in mijn keel. Het is zo cliché maar dacht echt waar is de tijd gebleven. Ze is hier zo klaar voor en een groot meisje geworden. En dan heb ik het niet eens over Fabian die na de vakantie alweer 7 jaar wordt. Maar het was echt even een goede reality check en bevestiging dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Het voelt als de dag van gisteren dat ik samen met mijn beste vriendin Hazjar in de branding lag op het strand van Marbella. Maar niet normaal dat het alweer een jaar geleden was. Ik was even lost en zei tegen haar dat ik het even niet zo goed wist wat ik nou wilde. Het werk en de drukte vrat me op. Ik was gewoon moe van het geleefd worden. Urenlang hebben we met elkaar gesproken niet alleen in Marbella maar gedurende het afgelopen jaar. Dat geldt eveneens ook voor mijn andere close vrienden en familie. En ik ben zo dankbaar dat ik zulke lieve en goede mensen om me heen heb. Het was een kwestie van prioriteiten stellen en een juiste modus vinden in het balans in werk en prive. Maar bijna 365 dagen later kan ik wel zeggen dat het zijn vruchten heeft afgeworpen.

Samen met mijn team hebben we goed gekeken hoe we het bedrijf konden inrichten. Waar we een juiste balans konden vinden in het maken van content die dicht bij ons staat. Een modus waarbij je niet 24 uur per dag aan staat en er ook ruimte is om je telefoon weg te leggen. Het uitbouwen van de business en het maken van strategische keuzes voor de toekomst. En dat was niet altijd even makkelijk, maar het voelt uiteindelijk zo goed.

Het kantoor is vorige week opgeleverd en we zijn klaar voor de zomer vakantie. Onze business blijft altijd doorgaan, maar we hebben wel besloten dat wij met kantoor ook deze vakantie meer structuur gaan inbrengen. Dat betekent dat we voor kwaliteit gaan in plaats van kwantiteit. Dat heeft niet alleen te making met de hoeveelheid posts dat online gaat op een dag, of de partners met wie we werken, maar ook qua indeling van onze tijd. Door veel effectiever te werken en focus te behouden, kunnen we de tijd strakker inplannen, waardoor er ook meer rust is in het hoofd en in de tent.

Ik ben blij dat ik deze zomer lekker vanuit huis kan werken. Daardoor is de druk om naar kantoor te gaan helemaal bij me weggenomen. En kan ik tijdens de vakantie mijn werk en quality time goed combineren. Het is tijd om te genieten en het hoofd vrij te maken om mooie content te maken. We hebben veel op de planning staan deze zomer en in het najaar qua productie en events. Maat ook hier hebben we keuzes gemaakt. En deze zijn fijn.

Keuzes maken is niet altijd even makkelijk en vooral om af te stappen van het oude vertrouwde, maar zo noodzakelijk om stappen te maken.

Het beantwoorden van onderstaande punten en vragen hebben mij heel erg geholpen:

–       Stel een lijst samen van de top 3 prioriteiten in je leven zowel prive als zakelijk

–       Welke aspecten van werk maken je gelukkig?

–       Welke aspecten geven je stress?

–       Wat zou je kunnen schrappen en welke dingen moeten echt blijven?

–       Waar zie je jezelf over 5 jaar qua werk?

–       Welke dingen maken jou gelukkig als mens?

–       Wat zou je aan je werk willen en kunnen veranderen?

–       Wees eerlijk en rationeel en waar met welke aspecten binnen je bedrijf maak je omzet?

–       Is het een optie om de projecten te skippen die onderaan de streep niks opleveren?

–       Waar kan je tijd en effort besparen?

Met bovenstaande punten ben ik aan de slag gegaan en bij mij was het verhaal heel duidelijk.

De kids staan op nummer 1. Dus daar heb ik de afgelopen maandag het bedrijf op ingericht. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik wel die luxe heb. Het is mijn eigen business en zonder investeerders kunnen we plannen snel doorvoeren. Maar bovenstaande vragen geven iedereen die opzoek is naar verandering nieuwe inzichten; of je nu voor jezelf werkt of voor een bedrijf.

Het kostte even wat tijd, maar het voelt goed. De zomer vakantie staat voor de deur en we gaan genieten van de tijd samen en daarnaast is het tijd voor rust. Rust om op te laden en een modus te creeren waarbij het hele team zich goed voelt.

Van veel vrouwen en moeders krijg ik vaak te horen dat ze struggelen met het vinden van balans. En dat is helemaal niet erg. Soms is het zoeken naar een bepaalde modus en daar zit absoluut geen tijd aan verbonden. Ik hoop alleen dat ik je misschien ergens wat handvaten heb kunnen geven. Voor mij duurde het een jaar. Maar het was het allemaal waard. Want hoe eerder je een spiegel voorhoudt en aan de slag gaat met jezelf, hoe sneller je lekker in je vel en business zit. En dat verdient elk kind! Happy MOM HAPPY KID!

Fijne zomervakantie!

XX

Janine

BewarenBewaren

Add a comment
Janine Breukhoven

Janine Breukhoven

Geef een reactie