Blogs

Ontwerpster Corine Haacke over hoe zij familie en business combineert

Samen met dochtertje Lila Bear, man Robin, hond Percey en konijn Pixie woont Corine in Amsterdam. Ze kan geen dag zonder koffie, dierenprintjes of humor en ze is een creatieveling in hart en nieren. Dagelijks balanceren tussen ondernemen en moeder zijn, is haar grootste uitdaging. In 2007 startte ze het tassenmerk Cavalier, maar drie jaar geleden, tijdens haar zwangerschap, vond ze pas echt haar passie door het ontwerpen van panterprint babyslofjes, schoenen en matching luiertassen. Cavalier Mama, Baby & Kids was geboren!

De balans vinden tussen tijd doorbrengen met mijn twee-jarige dochtertje Lila Bear en het in de markt zetten van mijn schoenen- en luiertassenmerk Cavalier, gaat me meestal (ok, soms) goed af.  Echter zijn er twee periodes per jaar waarin het, gegarandeerd, één en al chaos is. Zoals nu! Het was de afgelopen maand weer een race tegen de klok om alle nieuwe samples van kinderschoenen, damesschoenen en luiertassen op tijd binnen te krijgen, te controleren, fotoshoots te organiseren, alles te calculeren, het drukwerk op tijd af te krijgen en alles naar onze nieuwe verkoopagenten in Amsterdam en Antwerpen te brengen voor de start van het nieuwe verkoopseizoen.  Vooral de fotografie… Ik begrijp waarom je acteurs wel eens hoort zeggen dat ze liever niet met kinderen of dieren willen werken. Ze zijn onvoorspelbaar, onderhevig aan humeuren, zitten niet stil. Toch is het één van mijn favoriete onderdelen van mijn werk. Ik fotografeer zelf, dat maakt ons een stuk flexibeler; we kunnen op dinsdagavond schoenen binnen krijgen en op woensdag gaan fotograferen als we dat willen. Alle mama’s en kids in onze foto’s zijn daadwerkelijke mama-dochter combi’s, dan krijg je toch echt de mooiste, liefste foto’s!

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-4

Oh, de glamour! Die is ver, mijlenver te zoeken tijdens deze periodes. Veel sjouwen met samples naar fotoshoots en kantoor, gelukkig gaat met m’n gezellige Cavaliertje Percey dan mee.

 

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-3

Over glamour gesproken; zo zit ik op de grond, sloffen aan, me in elke bocht te wringen om die kids voor de lens scherp in beeld te krijgen. M’n dochtertje had tijdens één van de shoots haar dag niet en hing als een fietsslot om m’n been. Ze wou per se met mij op de foto dus sloffen uit, poedertje op m’n neus en ook even voor de camera zitten. Go with the flow, mama’s!

 

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-2

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-8

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-5B

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-5A

Deze mooie mama en dochter ontmoette ik tijdens één van onze sample sales. Of ze model wilden staan voor ons lookbook… Gelukkig zeiden ze ‘ja’!

 

Mijn favoriete foto; Lila was aan het zingen en trok keihard aan m’n haren.

Mijn favoriete foto; Lila was aan het zingen en trok keihard aan m’n haren.

 

De foto’s zijn gelukt, en zoals elk seizoen zijn de niet-geposeerde, spontane momentjes tussendoor het leukst geworden. En die vloer? Tsja… die was mooier in ‘t zwart!

De foto’s zijn gelukt, en zoals elk seizoen zijn de niet-geposeerde, spontane momentjes tussendoor het leukst geworden. En die vloer? Tsja… die was mooier in ‘t zwart!

 

De collectie en het beeldmateriaal naar de verkoop agenten gebracht, het staat er mooi bij in de showrooms!

De collectie en het beeldmateriaal naar de verkoopagenten gebracht, het staat er mooi bij in de showrooms!

 

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-6

En nu? Tijd om bij te komen met m’n kleine pantertje. Een facial hier, een dagje Artis daar…

pret-a-pregnant-blog-corine-feb-7

Add a comment
Anniek den Boer

Anniek den Boer

Geef een reactie