Blogs

Blog PR mom Melanie van Wijk: THE BIG FOUR-OHHHHHHH

Melanie Stiphout-van Wijk lives in Amsterdam, together with her husband Marcel (Stip), son Lucas, and daughter Olivia. Melanie is co-owner of PR agency MaisonPR, a full service PR agency. In today’s blog she talks about child education.

 THE BIG FOUR-OHHHHHHH

Het is zover; ik heb de 40 aangetikt! Al vele malen geruststellende woorden gehoord als: ‘Nou joh, jij 40? dat zou je echt niet zeggen.’ Direct gevolgd dat dit waarschijnlijk te maken heeft met Aziatische genen. Net als bij wat vollere mensen is het lastig leeftijd schatten bij ons soort. Maar ik steek ‘het complimentje’ alsnog in mijn zak. Maar als ik eerlijk ben, geniet ik van mijn nieuw verworven volwassen leeftijd en het leven dat daarbij hoort.

Bij het naderen van deze leeftijd – die we niet meer hardop zeggen – stelde ik mezelf de volgende vraag; gaan we nog voor de derde? Mijn man zag een derde baby al zitten toen Olivia voor het eerst het levenslicht zag. Hij heeft nogal een romantisch beeld van de bevalling, de kraamtijd en de slapeloze nachten. Hij ziet vooral een lange tafel voor zich met blije kindergezichten (lees: kinderen mét kleinkinderen). Deze staat in de zon onder een pergola bij ons huis in Spanje (dat nog gekocht moet worden) waar hij als super grootvader een grote pan paella naar familiereceptuur op tafel zet. Maar voor het zover is – dat denk ik dan weer – moeten er nogal wat luiers verschoond worden.

Het geschetste plaatje in Spanje tovert ook een instant glimlach op mijn gezicht. En als de man na een aantal wijntjes hierover door fantaseert, vind ik het ineens ook een heel aantrekkelijk idee. Maar als ’s morgens de wekker gaat in de vorm van twee kwetterende kinderstemmen en ik met een klein katertje twee kinderen moet aankleden en moet voorzien van rijstwafels met pindakaas (en geloof mij dat stinkt én met een wat zwak maagje geen succes) dan verdwijnt dat romantische beeld van netvlies naar een hersenachterkamertje met de deur dicht én op slot.

Dan denk ik, het is goed zo…En zijn er louter ‘waarom-niet-redenen’ waar eigenlijk mijn nekharen recht van overeind gaan staan. ‘We hebben twee gezonde blije kinderen die nu allebei op school zitten, dus waarom het lot tarten’. Nog zo’n reden: we zijn nu uit de luiers en de kinderen slapen ein-de-lijk door. De laatste dan en deze is het allerergste, en heb ik echt iemand horen zeggen: ‘Ik heb mijn leven weer terug, why start over?’

Dan is dat romantische beeld van die tafel toch leuker. Zou bij mijn nieuwe leeftijd mijn ‘wikken-en-wegen-eigenschap’ ook iets minder worden? Bij twijfel niet oversteken? Toch? To be continued…Nu eerst maar wat minder moeilijke zaken tackelen zoals: mijn verlanglijstje…

Blog-Melanie-van-Wijk-The-Mom-3

Blog-Melanie-van-Wijk-The-Mom

Past er nog iemand bij op de trap...?

Past er nog iemand bij op de trap…?

Verjaardagscadeau van mijn collega's.

Verjaardagscadeau van mijn collega’s.

Verrast door mijn lieve vriendinnen van Kids concept Store Blender. My favourite hangout.

Verrast door mijn lieve vriendinnen van Kids concept Store Blender. My favourite hangout.

De Villa Massa bar is gearriveerd voor mijn kleine discofeestje morgen!

De Villa Massa bar is gearriveerd voor mijn kleine discofeestje morgen!

Add a comment

Geef een reactie