Anna Liss deelt haar nieuwjaarsvoornemens en detox

Blogs

Anna Liss deelt haar nieuwjaarsvoornemens en detox

After graduating at the AMFI Anna Liss worked at Anna Sui in NYC. Back home in Amsterdam she hosted her own fashion fair. At 27 she became a mom and from that time she started to focus on the more spiritual side of life and went back to her roots. She started writing about her holistic lifestyle. Integrating her love for healthy food in the upbringing of her 3 kids ( Anna-Beaunee, Mick & Barron). For the mom she will write about her holistic mom life and of course she will share the best tips. In her first blog she would like to introduce herself and her family.

Nieuwjaarsvoornemens en mijn eigen detox.

Heel eerlijk, ik doe er niet zo aan. Dat hele voornemen om vervolgens weer de hoge lat niet te halen en in een spiraal van teleurstelling terecht te komen. Ik heb elke week namelijk nieuwjaarsvoornemens, of misschien wel elke dag. En elke dag is weer een nieuwe kans. Zo zijn er dus 365 kansen in een jaar om dingen anders te doen. So cut yourself some slack!

Vreten vreten vreten
Dat neemt verder niet weg dat ik na afgelopen feestmaand heus ook op de suikerrem moet trappen. Overal zit namelijk een prijskaartje aan.. helaas ook aan al die wijn, lange diners en brakke vreetbuien. Ik zal het namelijk nooit allemaal laten staan, dat past niet bij mij. Van dat hele dogmatische word ik alles behalve warm.
Maar wat doe ik dan om me weer fit te voelen? Want daar gaat het initieel om, je fit voelen. Dan komt de rest -een pondje minder voor de een en een betere huid voor de ander- vanzelf.

De verslaving waar we allemaal last van hebben
Om te begrijpen waarom je je zo voelt moet je eerst weten wat suiker met je doet. Suiker is een soort drugs en behoort tot de exorfinen. En je weet natuurlijk wel dat alcohol puur suiker is.
Exorfinen activeren endorfine en dopamine – twee signaalstoffen die het beloningssysteem in de hersenen activeren – waardoor men zich ontspannen en prettig voelt. Op langere termijn hebben exorfinen een averechts effect. Deze stoffen zorgen namelijk voor een overbelasting van het beloningssysteem, waardoor de werking van endorfine en dopamine afneemt. Hierdoor neemt de gevoeligheid voor ‘normale’ beloningen af en zoekt men sterkere stimuli op. In andere woorden, na een kater wil ik altijd zoet, zout en vet. En na 1 stukje chocola vreet ik altijd de hele reep op. Overigens vind ik het ook moeilijk om het bij 1 wijntje te houden. Al helemaal op vrijdagavond.
Van vrijwel alles kun je afkicken. En een verslaving blijft tussen de 48 en 72 uur in je lichaam zitten. Ik heb altijd drie dagen nodig om weer op 0 te staan. Na het weekend voel ik me donderdag vaak weer topfit om vervolgens vrijdag weer aan een en ander toe te geven. Oh well, het ene weekend is het andere niet zeggen we maar.
Ik moet mezelf dus twee tot drie dagen weer in het gareel brengen wil ik weer dat alerte fitte gevoel terug krijgen. Ik herken alle signalen meteen, de eerste dag ben ik net een junk die hunkert naar alles waar ik drie dagen later geen zin meer in heb. Dat gevoel neemt vervolgens langzaam af en op dag drie denk ik “what the the hell was I thinking”.

Mijn manier van detoxen
In die drie dagen ga ik niet op een sapkuur. Ik eet van alles wat groen is, eiwitten waaronder vis, kip en ei en ik drink veel groentesap, kruidenthee en water. Voor extra ontzuring giet ik een beetje appelazijn in mijn water en pak ik de fiets overal naar toe. ‘S avonds probeer ik actief te zijn, dus niet te gaan Netflixen. Dat vind ik best makkelijk aangezien ik altijd werk in moet inhalen vanwege mijn kinderen die veel tijd en aandacht opeisen.

Ik hoop dat ik jullie hiermee inspireer en hopelijk zijn jullie niet zo streng voor jezelf.

My skin secrets
Ik merk dat na afgelopen maand mijn huid echt een boost kan gebruiken. Daar heb ik zo mijn trucjes voor. En die maak ik binnenkort in mijn vlog bekend! So stay tuned :-).

X Anna

p.s. Vergeet je niet te abonneren op mijn weekvlog en je kunt mijn daily life volgens op insta & de insta stories @annalisslife.

Blog-Anna-Liss-Detox-The-Mom

 

Add a comment

Geef een reactie