Meet Single Mom Iris

Blogs

Meet Single Mom Iris

Single moms rock! En daarom gaan we de komende tijd 4 alleenstaande moeders volgen. Hoe houden zij alle ballen hoog? Hoe is de omgangsregeling met de vader? Het kan een behoorlijke struggle zijn waarbij de kindjes altijd op nummer 1 staan. Vandaag stelt Iris zich aan jullie voor. Deze power mom heeft twee kids, zoon Gene (4) en dochter Nayeli (2). Sinds kort is zij single en haalt zij er alles uit wat er in zit.

Hey hallo,

Allereerst te gek dat ik mag bloggen als single mom voor The Mom!
Super tof en ik verheug mij erop! Een vriendin attendeerde mij erop en ik dacht: “dit is echt iets voor mij”.

Waarom is single mom bloggen echt iets voor mij?
Het single mom zijn bestaat uit ups en downs. Daarom is het een van mijn grootste levenservaringen tot nu toe. Uit elkaar gaan heeft een grote impact op het leven en blog er graag over.
Daarnaast heb ik gemerkt dat er weinig te vinden is over het alleenstaande ouder zijn, terwijl het tegenwoordig best vaak voorkomt. Ik miste zelf ook informatie of herkenning en het verdient meer aandacht.

Alvorens ik verder een kijkje geef in mijn leven als single mom, stel ik mij graag aan jullie voor.
Ik ben Iris, 33 jaar en mama van 2 doerakjes. Een jongen, Gene (Djien) van 4 & een meisje Nayeli van 2 jaar. Wij wonen in Rotterdam en sinds 3 maandjes met zijn drieën.
Ik ben een mix’je, mijn papa komt uit Indonesië en mama uit NL.

Single Mom Iris Kleine Indiaantjes The Mom (4)

Blog kleineindiaantjes.nl
Misschien kennen jullie mij al van kleineindiaantjes.nl.
Bloggen is echt one of my favorites. Sinds anderhalf jaar aan het bloggen en kan er al mijn creativiteit in kwijt. Ook heb ik hierdoor veel mama’s leren kennen en krijg ik berichtjes dat zij zich herkennen in mijn verhalen en dat maakt het zo mooi en waardevol.

Verder hou ik van fotografie, social media, schrijven en via bloggen kan ik hier een combinatie van maken. En zo lekker alles van me afschrijven! Daarnaast hou ik van (kids) fashion, interieur, koken, lekker eten, reizen, dansen, muziek, mijn familie/vriendinnen, avondje weg, lekker avondje netflixen op de bank, heerlijk!

Uit elkaar
Sinds afgelopen maart zijn wij uit elkaar. Vorig jaar oktober gaf ik aan twijfels te hebben over mijn gevoel, niet wetende wat dit teweeg zou brengen. In maart heeft hij de beslissing genomen en die kwam erg onverwachts, want ondanks dat ik het had aangegeven, had ik er geen moment aan gedacht om ermee te stoppen.
Ik vraag me ook af of ik zelf die stap ooit had kunnen zetten, ik wilde zo graag mijn gezin bij elkaar houden. Ik ben helemaal niet boos op mijn ex, want ik zie nu in dat ik dat laatste duwtje nodig had om verder te kunnen. En wij beide konden gewoon echt niet meer verder op dat moment.

Maar goed de kogel was door de kerk en de rollercoaster begon….

Eigen huis
Ik had nog niet direct een huis. Gelukkig (geluk bij ongeluk) stond ik 6 jaar ingeschreven en had ik vrij snel een huis.
Afgelopen september kregen wij een huis aangeboden, YAY! Dat half jaar ertussen nuttig besteed om eraan te wennen, waar ik dankbaar voor ben.
Hoe ik mezelf hierop heb voorbereid en hoe ik het ervaar om op mezelf te wonen met 2 kinderen, daarover meer in mijn volgende blog.

Ondernemen, maar eerst herstellen.
Ooit wil ik een eigen onderneming starten. Deze drang is door de scheiding alleen nog maar groter geworden, maar nu eerst even focus op mijn kids en hoe het leven nu is. Want ik merk dat het voor mij een hele grote impact heeft, het scheiden en ineens alles alleen doen met de kinderen. Zowel mentaal als geestelijk. Ik ben herstellende van een burn out en (denk zelf) van een postnatale depressie en samen met deze scheiding weet ik dat ik echt niet te snel weer in het diepe gegooid moet worden, omdat de kans dan heel groot is dat ik terugval in het gat waar ik uitkwam.

HSP
Ik ben zelf HSP (High Sensitive Person) en omdat je dan al gevoelig bent voor alles wat er om je heen gebeurt, moet je daarom extra voorzichtig zijn dat je niet jezelf helemaal kwijtraakt.
Maar ik moet zeggen dat ik wel situaties nu veel beter kan inschatten dan vroeger. Ik neem niet teveel hooi meer op mijn vork en geef eerder mijn grenzen aan.

Oerkracht
Er ontstaat echt een soort oerkracht als je er alleen voorstaat. Daarnaast leer je de mensen om je heen kennen, die er echt voor je zijn. Ik prijs me gelukkig met mijn vriendinnen! Allemaal lieve stijlvolle meiden, waarmee je goed kan praten, mooi van binnen en van buiten.

Single Mom Iris Kleine Indiaantjes The Mom (3)

Single Mom Iris Kleine Indiaantjes The Mom (7)

Geluk
Super pittig om alleenstaande mama te zijn, maar toch ervaar ik ook hele mooie dingen, zoals hoe belangrijk geluk is en dat je gelukkig kan zijn met kleine dingen, als je er maar open voor staat.
Ik prefereer nu geluk boven financiën, want wat heb je aan geld als je niet gelukkig bent? Natuurlijk is geld hebben makkelijk en gelukkig heb ik het nu niet slecht. Ik denk zelfs dat het zo werkt, dat als je echt je geluk achterna gaat, die financiën vanzelf komen. Als je er maar in blijft geloven.

Gras groener?
Soms is het gras helemaal niet zo groen als andere gezinnen doen laten lijken. Wie weet zijn beide ouders wel doodongelukkig en is er vaak strijd, maar zie jij dat niet aan de buitenkant.

Sinds ik gescheiden ben, kijk ik ook heel anders naar andere stelletjes. Dan zie ik soms dingen terug die ik in mijn relatie had waarvan ik denk: “oeh, als dat maar goed blijft gaan “.
En aan de andere kant zie ik ook juist stellen die ik als een voorbeeld zie hoe ik dat in de toekomst wil, want nee er is geen man in mijn leven op dit moment. Even leek het erop dat ik een (her)nieuw(d)e relatie zou krijgen, maar ik merkte aan mezelf dat ik daar niet aan toe ben, het niet goed voor mij is en heb er daarom een punt achtergezet.

Waar er een deur dicht gaat, gaat er ook een deur open
Deze uitspraak is mij altijd bijgebleven, op welk gebied ook, het werkt altijd.
Het feit dat ik nu gescheiden ben, een tweede hernieuwde relatie niet gelukt is, biedt het wel de mogelijkheid voor een nieuwe deur. En zo geldt dit ook voor carrière.

Voor – en nadelen
Ook ervaar ik gescheiden zijn niet alleen maar als iets negatiefs. Soms moet je gewoon loslaten als het echt niet meer gaat en voor jouw eigen geluk gaan. Zo zijn er voor – en nadelen aan scheiden, daarover zal ik meer schrijven in een volgende blog.

Zo verklap ik alvast een voordeel, voor mij.
Gene en Nayeli gaan 1 dag in de week en om het weekend naar hun vader, waardoor ik tijd voor mezelf heb en daar kan ik ook van genieten, net zo erg als dat ik ook van hun kan genieten. Dit besef heb ik ook meer gekregen door mijn scheiding. Dat ik moet genieten van die 2 kleine wondertjes.

Single Mom Iris Kleine Indiaantjes The Mom (2)
Single Mom Iris Kleine Indiaantjes The Mom (1)

Taboes doorbreken/kwetsbaarheid
Dankbaar ben ik voor deze mooie kans bij The Mom, om zo een groter publiek te kunnen bereiken. Er rust een taboe op scheiden/alleenstaande ouder zijn.
Ik hou ervan om taboes te doorbreken en juist die openheid en kwetsbaarheid te laten zien, want dat is waar we mens voor zijn!
Tuurlijk is het leuk om te laten zien hoe goed het met je gaat, maar ook als het even wat minder gaat, is dat ook de realiteit.

Omdat het einde van het jaar nadert heb ik een blog geschreven over de aankomende feestdagen als single mom en mijn doelen voor 2018.
Verder een blog over hoe het afgelopen jaar met mij is vergaan en het single moms bestaan in het algemeen, daarover later meer, stay tuned!
Heel veel leesplezier en ik hoop dat ik zowel single moms/dads en ouders die bij elkaar zijn, hiermee kan bereiken. Of het herkenning is of steun eraan hebben of juist blij zijn om niet in zo’n situatie te zitten, het is allemaal goed 😉

Lieve groetjes,
Iris –x-

Single Mom Iris Kleine Indiaantjes The Mom (6)

Add a comment

Geef een reactie