Debbie Hendriks deelt haar Potty Training tips

Blogs

Debbie Hendriks deelt haar Potty Training tips

Debbie Hendriks is moeder van Jouk en Roog en omschrijft zichzelf als een emotionele en blije vis met een creatief brein. Ze is gek op haar drie mannen en op duizend andere dingen. Daarnaast zou ze graag willen dat ze de tijd kon stop zetten. Ze weet zich geweldig te kleden en deelt haar fashion knowledge op haar Instagram account @thetrendissue_com. 

Ik zit onder de douche en neem een hap van mijn inmiddels koude lunch. Jep! Je leest het goed, ik eet onder de douche. O en ondertussen epileer ik mijn benen en laat ik zilvershampoo in mijn haar trekken. Ik houd van lekker druk zijn, maar dit gaat misschien wel een beetje te ver. Maar toch is dit niet de eerste keer dat ik dit doe. Terwijl ik mezelf verlos van beenhaar met de waterbestendige lady shave, denk ik na over mijn volgende blog post. Ik stap uit de douche en schrijf toch nog maar even wat kernwoorden in mijn Notities, anders ben ik dit verhaal straks weer kwijt. Want mijn god, waar zijn mijn hersencellen gebleven na twee zwangerschappen?? Ik onthoud niets meer. Ik hoor bob al zeggen “moet je nóg meer in één dag plannen” Maar met weinig tijd zijn tijdbesparende handelingen een must. Terug onder de douche denk ik na over wat er anders had gemoeten deze dag. Ik weet het echt niet. De boys waren zo moe. Die moesten naar bed. Dus de restanten eet ik nu pas op. Ze worden zo weer wakker en dan wil ik niet de hele tijd met “to do” dingen bezig zijn. Iets dat toch al veel te vaak gebeurt. Dus ik moet de douche uit! Nu!

Begin van het jaar begon ik met goede voornemens. Lees ze hier. 1 daarvan is niet te veel willen.

Het leek echt goed te gaan, maar na de vakantie ben ik weer helemaal in mijn oude patroon teruggevallen. Ipv 2 dingen per dag staan er eerder 10 dingen op de lijst. Wat is het toch lastig om gewoontes te doorbreken. Dus Deb: Jezelf weer resetten!

Gelukkig is mijn energie-level beter de laatste tijd. Dus het doel om zo goed mogelijk te ontzwangeren en top fit te worden is voor een groot deel gehaald. Daarvoor heb ik veel gedaan, dus daar ben ik blij mee en zo kon ik deze maand genieten van de overvolle agenda.

Buiten leuke uitjes was ik vooral druk met de nieuwe fases van de boys. Roog heeft het kruipen nu echt achter zich gelaten. Zo schattig om hem te zien lopen. Vind het ook echt wel slikken. Nu is hij echt niet meer onze kleine baby. Jouk is bezig met zindelijk worden. We brengen veel tijd door op de wc. Potje vind hij niet interessant genoeg. Ik geloof echt dat training niet bestaat. Pas als je kind er aan toe is. Dus ik probeer nu vooral hem te volgen en positief te stimuleren. Hieronder een paar tips.

 • In boxer short laten lopen (gaat wel veel mis)
 • Opstapje of zitje. Er zijn ook combinaties hiervan te koop.
 • Na het eten / drinken op de wc zetten en tussen door vragen hij het plasje al voelt aankomen in de buik
 • Mega blij, maar dan ook heel mega blij doen als het is gelukt
 • Vervolgens het plas dansje (dans of spring zo gek mogelijk
 • Mee laten kijken als ik naar de wc ga
 • Samen boekjes lezen op de wc
 • Liedjes zingen, samen verhaaltjes verzinnen over poepen. Jouk geeft een paar woorden ik maak het af.
 • Poster waarop heel veel te zien is op de deur
 • Belonen als het is gelukt
 • Als het niet is gelukt niet laten merken dat het jammer is maar positief blijven
 • Als het niet lukt een compliment geven dat hij het super goed heeft geprobeerd. Volgende keer beter.

Poepen is 1 keer gelukt maar blijft een dingetje, iemand de gouden tip?

Ik krijg het gevoel dat we er een beetje teveel mee bezig zijn en dat werkt juist de verkeerde kant op. Misschien moet ik het maar een beetje gaan los laten? Wat vinden jullie?

Ik hoop dat ik de volgende keer kan melden dat het is gelukt. Tot die tijd kunnen jullie ons volgen op Insta: @Themomissue of mijn garderobe @thetrendissue_com

Veel liefs Debbie

Blog Debbie Hendriks The Mom (14)

Veel tijd ging er naar winter collectie schoppen.

Blog Debbie Hendriks The Mom (8)

avondje ouderwets dansen tot je erbij neer valt (mijn jurk is van H&M en die van mijn vriendin is uit de nieuwe Nikkie collectie.

Blog Debbie Hendriks The Mom (2)

babyshower outfit. Nog even en we zijn allemaal moeder in ons meiden clubje. Daar ben ik zo dankbaar voor. Outfit H&M, fake fur clutch DIY project)

Blog Debbie Hendriks The Mom (13)

voor de verandering een outfit zonder kleur. Ik droeg dit met etentje Bob bij flores, Nijmegen. (Outfit H&M, oorbellen Mango)

Blog Debbie Hendriks The Mom (10)

Primark sjaal 10€! Streep trui Monki en Laarsjes Zara

Blog Debbie Hendriks The Mom (6)

Oranje Monki trui, niet gekocht. Spijt!

Blog Debbie Hendriks The Mom (7)

Laarsjes van El-fant via Wonderstore.nl. Goede kwaliteit en heerlijk gevoerd van binnen. Mag hij eindelijk in de plassen stampen.

Blog Debbie Hendriks The Mom (5)

Voor Jouk nieuwe Cos items

Blog Debbie Hendriks The Mom (9)

Nijmegen met mijn mannen. Voorlopig de laatste keer zonder jas naar buiten. Jouk draagt hier zijn nieuwe top van Cos en nieuwe sneakers Adidas Tubular, zand kleur.

Blog Debbie Hendriks The Mom (4)

Interior shopping bij Loods 5.

Blog Debbie Hendriks The Mom (3)

voor styling project, kantoor ruimte.

Blog Debbie Hendriks The Mom (12)

Hilarische dag, voor we uit eten gingen kregen wij make up workshop van onze vriend en visagie kampioen Niels janssen. Wat een tovenaar. Glowing skin ipv mat moet het zijn voor de rijpere huid. We deden zoveel handelingen verkeerd. Vanaf nu maar anders gaan doen.

Blog Debbie Hendriks The Mom (11)

Roog wat word je groot! Die blik van hem, alsof hij al jaren loopt.

Blog Debbie Hendriks The Mom (1)

De wc, wat een feest. Ik hoop dat hij het leuk blijft vinden hier.

Blog Debbie Hendriks The Mom (15)

Ontbijten bij Beide Zussen in Huissen

Add a comment

Geef een reactie