Logo

Blogs

Blog mom Bibiane Bouquet: Zoektocht naar een trouwjurk

Bibiane is a model and mommy of James. She lives together with Henk. Henk already has two kids, Tess and Mats, they live with them a couple of days a week. Bibiane is originally from Amsterdam but has been living on the east side of the country for over a year now. Love made her move from Amsterdam to Deventer, where she is building her life now. She describes how she combines her modelling work with motherhood in her blog and gives us tips about life, sports and food.

Als kind keek ik graag naar ‘De Grote Meneer Kaktus Show’. Een man gekleed in blauwe pyjama met getekende wenkbrauwen en dito snor samen met onwetende Kweetniet, gekleed in een geel, not so fashionable, boksoutfitje én Mevrouw Stemband, een vrouw met getoupeerd haar en een jurkje met lekkere zebraprint. In een boksring werden in verschillende rondes toneelstukjes opgevoerd, kinderen mochten vragen stellen aan een Bekende Nederlander én hem/haar daarna aanraken, er werden liedjes gezongen en vraaggesprekken met kinderen gevoerd. Heerlijke kinder teevee, met als hoogtepunt voor mij ‘de prik van de kaktus’, een voor kinderen beetje ondeugend liedje.

the-mom-blog-bibiane-image4
Dagje winkelen in Arnhem, even een lekker frietje scoren van chef Sergio Herman

Nu, zoveel jaren later, is de grote meneer Kaktus aka Peter Jan Rens na jarenlange afwezigheid weer op televisie met een ware real life soap samen met zijn verloofde Virginia. En het lijkt wel of hij een klap van de molen heeft gehad of een prik van een hele grote cactus. De vroegere kindervriend, de alleswetende verstandige Grote Meneer Kaktus is gewoon een beetje zielig figuur geworden. Schijnt dat Peter Jan in een niet al te beste financiële situatie zit, iets met faillissement, deurwaarders en schuldeisers. Uiteraard vind ik iemand om die reden geen zielig figuur, maar in een, wat lijkt, ultieme poging om er weer bovenop te komen laat hij zijn wel en wee nu filmen. Je zou verwachten dat je dan iemand ziet die hard bezig is om zijn financiële zaken weer op orde te krijgen maar niets lijkt daar op. Ik viel van de ene in de andere verbazing. Hij lijkt er allemaal niet mee te zitten. De twee constant kiftende tortelduifjes zijn bezig met de voorbereidingen voor hun huwelijk, een leuke aangelegenheid, maar de liefde spat er nou niet echt van af. Ze hebben ruzie over alles, want ja trouwen kost geld.

Aangezien ik ook dit jaar in het zogeheten huwelijksbootje zal stappen dacht ik dat ik er wellicht nog wel iets van kon opsteken! Afgelopen week ging Virginia haar trouwjurk uitzoeken, ikzelf sta aan de vooravond van dit spannend gegeven dus je begrijpt dat ik op het puntje van mijn stoel zat, pen in de aanslag!

the-mom-blog-bibiane-image1
Met mede contributors Annemieke & Marvy

Haar broer en zijn vriend zijn meegekomen voor morele support. Virginia vindt zichzelf iets aan de zware kant, maar sporten en diëten is ook niet helemaal aan haar besteed. Ze wilde niet te veel poes pas, maar elegant en ze houdt van een steentje. Waar ik bij de audities bij Idols mij heel vaak heb afgevraagd: Waar zijn de vrienden, familie, collega’s? Is er dan niemand in de omgeving die eerlijk durft te zeggen dat het gewoon niet om aan te horen is? Ik dacht nu precies hetzelfde over haar jurk-keuze. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Dat de jurk zwaar over het budget is, maakte ook niet heel veel meer uit, als je dan toch al in de schulden zit, dan maar een klein beetje dieper. Virgin had wel een grote lach op haar gezicht en daar gaat het uiteindelijk wel om, dat zij er zelf blij mee is.

Heb nu wel heel veel zin gekregen in het uitzoeken van mijn jurk, denk dat ik Virginia’s adresje even oversla, maar goed, weten wat je níet wil is ook heel handig. En ik heb er van opgestoken dat het wel prettig is om binnen je budget te blijven, want zo een real life soap ambieer ik niet.

Denk dat Meneer en mevrouw Kaktus wel al een mooi trouwliedje hebben, ‘de prik van de kaktus’; “want ik kak kak kak op alles, want het kan kan kan mij niet schelen..”

the-mom-blog-bibiane-trouwjurk

Leave a Reply

Your email address will not be published.