Logo

Blogs

Blog Bibiane Bouquet: ”Nobody’s Perfect”

Bibiane is a model and mommy of James. She lives together with Henk. Henk already has two kids, Tess and Mats, they live with them a couple of days a week. Bibiane is originally from Amsterdam but has been living on the east side of the country for over a year now. Love made her move from Amsterdam to Deventer, where she is building her life now. She describes how she combines her modelling work with motherhood in her blog and gives us tips about life, sports and food.

Er schuilt een perfectionist in mij. Ik wil heel graag álles goed doen, met name wat de kinderen betreft, maar weet je hoe verdomd vermoeiend het is om alles perfect te willen doen? Aan het eind van de dag ben ik kapot, compleet gesloopt.

Allereerst wil ik een goede moeder zijn en wil ik dat de kinderen zich zo netjes mogelijk gedragen én netjes er uitzien. Zo mogen ze heus wel voetballen met nieuwe schoenen, het zijn wel kinderen, maar als er ‘s ochtends tandpasta gemorst wordt op een schone polo dan gaat deze linea recta richting wasmachine. En als we eten heb ik dat graag zonder te praten met volle mond en onsmakelijke geluiden.

Als ik het zo eens rustig bekijk merk ik dat ik met name vaak hetzelfde zeg tegen de kinderen; “Boven je bord eten; niet smakken; pas op voor dat glas drinken, enz. enz.”. Herhaling hoort bij opvoeden. Maar soms vraag ik mij wel eens af of ik het wel goed doe door er zo bovenop te zitten. Is het niet mijn eigen perfectionisme dat ik projecteer op de kinderen?

Familievakantie
Familievakantie

Ik kijk altijd graag naar ‘Ik Vertrek’ waarin een stel word gevolgd die bijvoorbeeld een Bed and Breakfast willen beginnen in the middle of nowhere, middenin Frankrijk. Ze kopen een bouwval en hebben vaak een veel te ruime kijk op de verbouwingskosten waardoor het niet lijkt op hetgeen ze voor ogen hadden. Geweldige televisie! RTL4 heeft nu haar variant op dit programma, ‘Helemaal Het Einde’. Drie Nederlandse gezinnen verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar Chili, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Zo moeten ze zelf hun huis bouwen en alle voorzieningen die zij daarbij wensen. Een van die families is een beetje hippie. Zij zijn het gewend om avontuurlijke reizen te maken met de kinderen. Zij kunnen heel back to basic, week niet douchen bijvoorbeeld is echt geen probleem. Paar dagen in hetzelfde T-shirt lopen, soit! Beetje yoga lesjes geven, huisje timmeren en alles is zen! Ik herken mijzelf totaal niet in deze mensen, maar ik kan stiekem wel jaloers zijn op hun flexibiliteit en positiviteit.

Mijn eerste keer Pinkpop was een groot feest!
Mijn eerste keer Pinkpop was een groot feest!

Henk zegt mij vaak dat niet elke dag een 10 hoeft te zijn. En gelijk heeft hij. Dus neem ik mij dat van nu af aan ook voor. Na een heerlijke zonvakantie met de kinderen en schoonvader waren wij ook toe aan een beetje quality time met z’n tweeën. En zo gingen wij op ons eigen mini avontuur, op naar Pinkpop! Voor mij was het de eerste keer en de mensen die mij kennen dachten dat het niets voor mij was, beetje stampen in de plassen en modder en slapen in een tentje op de camping. Nou, ik ging er helemaal voor. Moet eerlijk bekennen dat ik wel zo een gezellige camping als in de film ‘Bridget Jones Baby’ had voorgesteld (lees: gehoopt): een ruime tent met een bed op poten en een gezellig kleed en schemerlampen erbij!
Ik heb ontzettend genoten van bands waar ik nog niet eerder van gehoord had, muziek wat niet zozeer mij smaak was, maar de algemene sfeer was zó ontzettend goed. Zelfs Justin Bieber die mij normaliter echt niets doet, heeft mij doen dansen in de (hele kleine) plassen! Na de knaller van de avond, Martin Garrix, was dag 1 afgelopen en was het tijd om naar de tent te gaan. Manlief had besloten om lekker in ons eigen bedje te slapen in plaats van op de camping, niet iedere dag hoeft een 10 te zijn remember, maar veel minder dan een 9.9 was dit niet!!!

Wij kregen zelfs een backstage tour van de grote baas van Pinkpop, Jam Smeets.
Wij kregen zelfs een backstage tour van de grote baas van Pinkpop, Jam Smeets.
Met Martin Garrix na zijn geweldige optreden op Pinkpop.
Met Martin Garrix na zijn geweldige optreden op Pinkpop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.