Logo

Blogs

Blog Bibiane Bouquet: ‘Kijk uit!’

Bibiane is a model and mommy of James. She lives together with Henk. Henk already has two kids, Tess and Mats, they live with them a couple of days a week. Bibiane is originally from Amsterdam but has been living on the east side of the country for over a year now. Love made her move from Amsterdam to Deventer, where she is building her life now. She describes how she combines her modelling work with motherhood in her blog and gives us tips about life, sports and food.

Zo aan het eind van het schooljaar worden er altijd nog tal van uitjes georganiseerd, zo stond vorige maand onze zoon’s eerste echte schoolreisje op de agenda. Een heus tripje naar de kinder-/speelboerderij mét de bus! En dat laatste daar werd ik toch lichtelijk nerveus van. Natuurlijk hoort het allemaal bij het proces van loslaten en onze hartendief is al een hele grote jongen maar op zulk soort momenten is hij voor mij nog maar een kleine baby die veilig bij zijn moeder en vader op het nest moet. Ik heb een soort angst voor die schoolbussen, berichten in de krant over ongevallen met zo een bus volgepakt met kinderen vallen mij al jaren extra op, ik weet niet wat het is maar vind het gewoon een eng idee. Zelf heb ik als kind tal van dat soort reisjes meegemaakt en ben ik zelfs meerdere keren met de dubbeldekker bus op wintersport geweest en volgens mij stond mijn moeder ook niet altijd te springen.

Maar nu moest ik er dan toch echt aan geloven. Om de “controle” te houden had ik mijzelf wel opgegeven als hulpmoeder! Op de ochtend voor het vertrek bleken er godzijdank meerdere ouders, ja ok moeders (waarschijnlijk zien die eerder in alles het gevaar), die er net zo over dachten als ik. Eenmaal op de boerderij kregen alle hulpmoeders en -vaders een groepje onder haar/zijn hoede. Als een moeder gans wilde ik mijn groepje bijeen houden, maar kinderen van een jaar of 4-5-6 laten dat echt niet toe, die willen lekker op avontuur. Stress op de boerderij bij deze hulpmoeder! Op zo een moment ben je helemaal niet met je eigen kind bezig, maar juist met die van een ander. Die verantwoordelijke rol wilde ik graag tot een goed einde brengen en ik was dan ook opgelucht toen alle kinderen weer veilig en heel bij school aangekomen waren. Man man man ik was kapot en volledig toe aan wijn toen ik thuiskwam!

Dat verantwoordelijkheidsgevoel voor een kind is denk ik bij iedere ouder wel herkenbaar. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit ook. Daarom begrijp ik niet dat er zo met een belerend social media vingertje gewezen wordt naar de moeder van het kindje dat laatst in de Sloterplas verdronk. Iedere ouder begrijpt toch wel dat dat het ergste is dat je kan overkomen, dan nog even natrappen door te zeggen dat je beter had moeten opletten, nee daar zit je dan echt op te wachten!

Cabaretier Najib Amhali deelde afgelopen week een filmpje van zijn neefje dat bijna verdronk in het zwembad tijdens een verjaardagsfeestje. Terwijl er veel mensen rondom het zwembad stonden liep het jongetje zo het water in en verdween in een split second naar de bodem. Gelukkig zag een oplettend familielid het gebeuren en viste hem uit het water, maar het laat wel zien hoe snel er iets ernstigs had kunnen gebeuren onder ieders ogen. Laatst was het zoontje van mijn vriendin op avontuur gegaan tijdens het buitenspelen, een uur hebben ze naar die lieverd gezocht. Hij was aan het spelen naast de trambaan met de grote trams. Veel mensen stappen daar in en uit en hadden hem daar wel opgemerkt. Een vrouw hoorde dat sommigen dingen geroepen hadden als: “kijk dat kind daar nou, belachelijk toch dat hij daar alleen speelt” of “moet je die gek zien” en niemand die iets deed! Niemand die even bij zichzelf denkt laat ik even naar het jongetje toe lopen en vragen waar zijn ouders of begeleiders zijn, niemand! Ook meerdere trambestuurders zijn rakelings langs hem gereden en deden geen melding. Gelukkig was er uiteindelijk dus wel een lieve vrouw die het niet vertrouwde, zij had de helderheid van geest, sprak hem aan en belde uiteindelijk de politie omdat ze het niet vertrouwde.

Als we nou allemaal ook iets meer op elkaars kindjes letten, dat verantwoordelijkheidsgevoel aanspreken, dan kan dat wijzende vingertje gewoon weer lekker naar beneden.

Mijn neef Dave moest werken in Deventer. Voor zijn optreden kwam hij even gezellig bij ons langs!
Mijn neef Dave moest werken in Deventer. Voor zijn optreden kwam hij even gezellig bij ons langs!
Deventer is de speelstad van het EK vrouwen voetbal 2017. James support Zweden; hij vond die vlag zo mooi!
Deventer is de speelstad van het EK vrouwen voetbal 2017. James support Zweden; hij vond die vlag zo mooi!
Met onze bruiloft in aantocht was het tijd voor mijn bachelor! Zo veel lol gehad met mijn vriendinnen op Good Times Island van McDonald's!
Met onze bruiloft in aantocht was het tijd voor mijn bachelor! Zo veel lol gehad met mijn vriendinnen op Good Times Island van McDonald’s!

Blog-Bibiane-Bouquet-The-Mom-4 Blog-Bibiane-Bouquet-The-Mom-5 Blog-Bibiane-Bouquet-The-Mom-3

Leave a Reply

Your email address will not be published.