Beauty

Uitgelicht: Welke laser behandeling past het beste bij jouw huid!

Laserbehandelingen zijn geliefd en wij begrijpen helemaal waarom. Met deze non invasieve behandelingen kun je binnen no time je huid een boost geven en het verouderingsproces aanzienlijk vertragen. Er zijn verschillende laserbehandelingen verkrijgbaar en iedere behandeling werkt net weer een beetje anders. Om meer uitleg te geven over welke behandeling bij welke huidconditie past hebben wij het team van KNAP Institute in Amsterdam om uitleg gevraagd. Vandaag lichten we de 3 laserbehandelingen uit die gericht zijn op algemene huidverjonging; SST, Clearlift en de Erbium Laser. Alle behandelingen pakken huidveroudering aan maar op een verschillend niveau. Huidveroudering uit zich niet alleen in fijne en diepe rimpels, maar ook in verslapping, vergroving van de huidstructuur, pigmentvlekken en een vale huidskleur.

SST

De SST behandeling werkt iets meer op de bovenste huidlaag. Deze laser werkt op warmte en door de verwarming van de huid wordt het recollagenase proces gestimuleerd wat resulteert in collageen aanmaak waardoor de huid zich zal gaan verjongen. Deze behandeling is geschikt voor de leeftijdscategorie 25-50 jaar. Vanaf 25 jaar begint de collageenaanmaak in de huid af te nemen. De focus ligt ook hier op het verstevigen en versterken van de huid. De behandeling is pijnloos en op wat roodheid na zul je geen last hebben van downtime. Onze lieve Marvy heeft onlangs de SST ook geprobeerd!

marvy-the-mom

 

Leeftijdscategorie: 25-50 jaar.
Wanneer: De SST mag het hele jaar door ondergaan worden – ook in de zomer.
Downtime: Geen (op hooguit wat roodheid na). Na de behandeling is het noodzakelijk een goede SPF te gebruiken.
Resultaat: Na minimaal 3 behandelingen zul je verschil gaan zien in de huidstevigheid.
Prijs & Aantal: Vanaf 110 Euro & 3-5 behandelingen.

Clearlift

De Clearlift is de nieuwste behandeling in het aanbod van KNAP en pakt huidveroudering aan zonder downtime. Deze behandeling is met name geschikt voor de leeftijdscategorie 25-50 jaar. De Clearlift is ideaal voor een ieder die wil werken aan het versterken van de huid. Via de laser worden er minuscule (onzichtbare) gaatjes in de huid onderste huidlaag geschoten (lederhuid) waardoor de fibroblasten getriggerd worden om collageen aan te maken. Naast het gezicht kunnen ook de handen, het decolleté en de hals met de Clearlift worden behandeld. De behandeling is pijnloos en heeft geen downtime.

Leeftijdscategorie: 30-50 jaar.
Wanneer: De Clearlift mag het hele jaar door ondergaan worden – ook in de zomer.
Downtime: Geen. Na de behandeling is het noodzakelijk een goede SPF te gebruiken.
Resultaat: Na minimaal 3 maanden zul je het effect van de behandeling pas zien. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal niet verdwijnen en de resultaten zijn blijvend.
Prijs & Aantal: Vanaf 95 Euro & 4-8 behandelingen.

Erbium

De Erbium laser behandeling pakt diepe rimpels en littekens aan. De Erbium is intensief maar effectief. In tegenstelling tot de bovengenoemde behandelingen komt de Erbium wel met een (korte) downtime. De behandeling is tevens ideaal voor algehele huidverbetering maar kan ook prima plaatselijk ingezet worden. Na de behandeling gaat de huid zich helemaal vernieuwen waardoor er een nieuwe frisse huid tevoorschijn komt. De behandeling is doorgaans geschikt voor de leeftijdscategorie 25-65 jaar. Voor de jongere huid wordt de Erbium meestal ingezet om (acne) littekens te behandelen. Bij de oudere huid werkt deze behandeling goed voor huidverjonging als een op zichzelf staande behandeling. Tevens kan de behandeling ook een mooie aanvulling zijn op een injectable behandeling. De Erbium schiet minuscule (onzichtbare) gaatjes in de opperhuid. Door deze kleine verwondingen gaat de huid zich opnieuw opbouwen. In dit proces wordt ook collageen gevormd wat de rimpels of littekens als het ware van binnenuit opvult.

Leeftijdscategorie: 25-65 jaar
Voor de behandeling: We adviseren om twee weken voor de behandeling te stoppen met roken, hierdoor wordt het herstel na de behandeling bevorderd. Tevens raden we het gebruik van aspirine af en dient de zon zowel 2 weken voor als na de behandeling vermeden te worden.
Wanneer: Najaar – Winter.
Downtime: 5 dagen.
Resultaat: De resultaten zijn vrijwel meteen zichtbaar maar het uiteindelijke resultaat kan pas beoordeeld worden na circa 2 maanden.
Prijs & Aantal: Vanaf 350 Euro voor het gezicht en vanaf 100 Euro voor littekens & 1-4 behandelingen.

Benieuwd welke behandeling het beste bij jouw huid past? Tijdens je eerste bezoek bij KNAP Institute wordt er samen met de huidtherapeute naar de huidconditie gekeken. Vanuit daar wordt bepaald welke behandeling het meest effectief is voor jouw huid en beoogde doelstellingen. Zo werken ze samen met jou naar een mooie frisse huid toe! Je kunt hier je afspraak maken. 

Add a comment

Geef een reactie