Beauty

Q&A The Mom praat met Lindsay van der Looij - eigenaresse van KNAP Institute

Lindsay van der Looij is een gevestigde naam in de Amsterdamse beauty en anti-aging wereld. Onder leiding van deze KNAPpe business babe maakt haar team menig Amsterdammer net een beetje knapper en na een behandeling bij KNAP loop jij gegarandeerd stralend de deur uit. Daarnaast ben je bij KNAP altijd aan het juiste adres voor huidverbetering ongeacht je huidprobleem. De van origine Brabantse verhuisde in februari 2012 naar Amsterdam om haar bedrijf KNAP te starten. Nu runt ze KNAP Institute samen met cosmetisch arts Annebeth Kroeskop. Hierdoor is er een prachtig totaal concept ontstaan waar het beste van de cosmetische dermatologie en huidtherapie samenkomen. Binnen no time werd KNAP bekend onder de Amsterdammers (inclusief een scala aan BN-ers). Vandaag de dag is KNAP een gevestigde beauty hotspot.

Tijd om deze business babe eens aan de tand te voelen over de laatste tips en tricks op het gebied van beauty.

lindsay-knap-institute-the-mom

Waar kwam het idee vandaan om KNAP op te zetten?

Toen ik met KNAP begon had ik het gevoel dat het concept zoals dat nu is neergezet er nog niet was. Een jaar na de opening van mijn boutique kliniek  kwam ik cosmetisch arts Annebeth Kroeskop tegen. Samen hebben wij KNAP uitgebouwd naar een kliniek waar gezichtsbehandelingen en injectables samen komen voor een unieke totaal aanpak.

Welke behandeling is het meest gevraagd?

Binnen de gezichtsbehandelingen is onze !QMS behandeling het meest gevraagd. Deze behandeling is favoriet onder menig BN-er (Wendy van Dijk en Chantal Janzen om er een paar te noemen). !QMS is een revolutionaire behandelmethode die het mogelijk maakt om onze huid weer “op te vullen met collageen”. Hierdoor krijgt de huid zijn jeugdigheid weer terug. De !QMS collageen behandelingen worden onderverdeeld in 3 verschillende fases.

Fase 1 : In deze fase worden vochtbalans en vetbalans van de huid in evenwicht gebracht.
Fase 2 : In deze fase werken we op de versteviging van de huid.
Fase 3 : In deze fases gaan we werken op de perfectie zoals pigmentvlekjes en fijne lijntjes.
!QMS ZUURSTOF : Fase 1, 2 & 3 QMS-zuurstof-behandeling

Daarnaast heeft !QMS ook een heel fijn aanbod aan skincare producten voor thuisgebruik.

Welke behandeling vind je zelf het leukst om uit te voeren?

Chemische peeling omdat het resultaat zo mooi is. Na slechts één behandeling is er al een prachtig fris resultaat te zien.

Wat is de nieuwste behandeling?

In mei lanceren we een gloednieuwe behandeling met biostimulatie en ultrasound. Deze razend populaire techniek voor huidverstrakking is een ware aanwinst op ons aanbod. De UltraLift® imiteert lichaamseigen processen waardoor de huid zichzelf zal verbeteren en dus verjongen. De behandeling laat je contouren weer terug komen! Je kunt op onze blog alvast meer lezen over de UltraLift®.

ultralift-the-mom-knap-institute

UltraLift®.

Wat is jouw signature behandeling en waarom?

Cold laser in combinatie met !QMS. Deze combinatie geeft een prachtig resultaat waar veel vaste klanten ontzettend tevreden over zijn. Deze techniek zorgt voor hydratatie (bye bye droge huid), vermindert droogtelijntjes en fijne lijntjes, lift je gezicht en geeft een prachtige glow.

Wat is nou de beste skincare?

Mijn absolute favoriet is !QMS. Combineer dit met de voedingssupplementen van Laviesage en je zult versteld staan van het resultaat.

Hoe kun je het beste je huid thuis verzorgen?

Dagelijks peelen met glycolzuur (het 3 stappen systeem van !QMS is heel fijn) en het aanbrengen van collageen. !QMS werkt op het aanvullen van collageen in onze huid, dit in tegenstelling tot de meeste andere producten die zich slechts focussen op de stimulering van collageen. !QMS producten bestaan uit een hooggedoseerd collageen product wat maar liefst 82% actieve werkstoffen bevat.

Wat is de beste behandeling wanneer je last hebt van een vermoeide uitstraling?

De zuurstof behandeling of de cold laser, afhankelijk van het huidtype. Beide behandelingen zijn non invasief en kun je gemakkelijk tussen de bedrijven door boeken.

Oxygen-the-mom-knap-institute

Zuurstofbehandeling.

Kun je wat meer vertellen over wat een cold laser behandeling precies kan doen op het gebied van huidverjonging?

Een laser behandeling is een pijnloze behandeling waardoor de conditie en werking van de huid op cellulair niveau wordt verbeterd. Het effect van de licht energie begint op cellulair niveau en geeft biostimulatie binnen in de huidcellen. Hierdoor ontstaat een activering om nieuwe gezonde eigen energie aan te maken. De cold laser brengt een verhoging van maar liefst 70% aan het functioneren van de cellen. Deze behandeling heeft ook geen down time.

Hoe pak je vermoeide ogen aan zoals wallen en donkere kringen?

Ook voor dit probleem adviseer ik de cold laser in combinatie met !QMS behandelingen.

Wat is jouw beauty geheim?

Zelf slik ik 13 huidverjongende voedingssupplementen per dag en neem ik collageen poeder in. Ik eet gevarieerd waaronder veel dierlijke eiwitten (dit zijn de bouwstoffen van je collageen). Daarnaast peel ik mijn huid dagelijks met glycolzuur (!QMS), breng ik collageen aan en gebruik ik 2 keer per week retinol. Sporten doe ik 3 keer per week en ik probeer 8 uur per nacht te slapen. In het weekend ga ik uiteraard wel uit, drink ik graag een drankje en doe ik vooral veel leuke dingen. Doordat ik me doordeweeks strak aan mijn schema houd, blijft mijn huid in conditie. Het gaat allemaal om de juiste balans.

knap-institute-qms-lindsay-the-mom

!QMS 3 stappen huidverzorging voor thuis.

Hoe zit het met voeding en huidveroudering?

Suikers zijn funest voor je huid. Zelf heb ik een half jaar de vegan lifestyle geprobeerd en daarbij heb ik vrijwel geen vet gegeten en absoluut geen dierlijke eiwitten. De eerste 3 maanden ging het super, maar daarna ging het heel hard bergafwaarts. Ook ben ik toen gestopt met de voedingssupplementen (ik slik veel collageen en visolie, wat dierlijk is). Mijn collageen kon ik op dat moment ook niet aanbrengen op de huid.  Na 3 maanden raakten mijn reserves op en kreeg ik lijntjes op mijn wangen. Die lijntjes had ik nog nooit eerder gehad! Daarnaast werd mijn huid slap en de gezonde glow was weg. Na die 6 maanden ben ik direct weer gestart met collageen slikken en aanbrengen. Ook heb ik weer minimaal 500 gram dierlijke eiwitten per dag aan mijn dieet toegevoegd. Gelukkig was mijn huid na 4 maanden weer in top conditie.

Kunnen supplementen helpen tegen huidveroudering? En zo ja welke zou je aanraden?

Ja, absoluut! Hooggedoseerd collageen, min 2000 mg Vitamine C, spirulina, visolie en glutathion. Glutathion werkt ontgiftend op je lever en nieren en het heeft immuunversterkende eigenschappen.

Hoe vaak zou je idealiter voor een gezichtsbehandeling langs moeten komen?

1 keer per maand is mijn advies en idealiter vooraf starten met 10 cold laser behandelingen à 2 keer per week. Vervolgens kun je het resultaat onderhouden met !QMS en onze cold laser VIP behandeling 1 keer per maand.

De zomer komt er weer aan! Welke behandeling is het beste tegen cellulite?

LPG is onze absolute nr 1 en tevens de grote favoriet van Janine. Daarnaast moet je dus echt leren om van de suikers af te blijven ;).

pret-a-pregnant-the-mom-review-lpg-behandelingen-knap-skincare-janine-breukhoven-kho-1

Janine´s favoriete LPG behandeling

Even iets meer over Lindsay:

Ben jij naast een beauty queen ook een fashion queen?

Ja, absoluut :)!

Wat is jouw favoriete kleding merk en hoe ziet jouw office look er uit?

Ik draag heel graag kleding van Oger Donna (verkrijgbaar op de PC in Amsterdam) en van De Meisjes van Blauw in Eindhoven. Dit zijn vaak wat onbekendere merken, ik heb niet echt een merk wat ik specifiek draag. Meestal ga ik daar lekker shoppen en kleden de dames van de winkel me aan. Mijn office look is vaak casual, iets wat lekker zit. Zo draag ik vaak heerlijke cashmere pakjes tijdens werk.

Wat is je guilty pleasure?

Ik ben een bourgondiër en houd van heerlijk eten. Met heerlijke restaurants en een mooi glas wijn kun je me helemaal blij maken. Verder reis ik graag en wil ik de hele wereld nog zien!

Tipsy Tea Party ☕️?@theduchess_official #sundaybrunch #newoneintown #feestje #amsterdam

A post shared by Lindsay van der Looij (@lindsayvanderlooij) on

Wanneer je mensen ontmoet denk je dan stiekem na over hoe je hun huid zou kunnen verbeteren?

Ja, ik kijk altijd direct naar iemands huid. Het liefst voel ik er ook even aan haha, maar meestal moet ik me inhouden ;).

Wat is je droom voor KNAP Institute?

Dat we op deze voet verder gaan, met veel tevreden klanten en innovatieve behandelingen. In de toekomst willen we gaan uitbreiden. Over de exacte vorm zijn we nog niet. We zijn in Amsterdam echt uit ons jasje aan het groeien en daarnaast groeit de vraag vanuit Eindhoven en Rotterdam om daar te vestigen. Wie weet wat de toekomst zal brengen.

Welke behandeling zou je graag willen toevoegen aan je portfolio?

Voor nu de UltraLift® die vanaf mei verkrijgbaar is.

Waar ben je zelf het meest trots op in je carrière zo ver?

Ik heb mijn droom waar mogen maken en daar ben ik heel trots op. Dat KNAP zo groot zou worden dat had ik nooit durven hopen. Daarnaast ben ik ontzettend trots op ons mooie team en ben ik dankbaar voor het succes.

 

Add a comment

Geef een reactie