Pak overmatig zweten aan met een botox behandeling

Beauty

Pak overmatig zweten aan met een botox behandeling

Heb je net dat nieuwe mooie jurkje aangetrokken doemen er alweer vochtige kringen op rondom je oksels. Pure frustratie toch? Overmatig zweten is iets waar veel mensen last van hebben en zeker als vrouw kan dit je behoorlijk onzeker maken, want je zult maar net een grote groep toe moeten spreken op werk of je bent uitgenodigd op een heel fancy feestje waar je een mooie gala jurk aan moet. Er zijn vele soorten deodorant op de markt die transpiratie in toom beloven te houden maar wil je echt zeker zijn van je zaak dan kan een botox behandeling uitkomst bieden.

WhatsApp Image 2017-05-29 at 12.26.14

(deze afbeelding is ism een model)

Voor overmatige transpiratie in het okselgebied (ook wel axilaire hyperhidrosis genoemd) wordt botuline toxine op medische indicatie toegepast. Door de behandeling neemt de transpiratie in het behandelde gebied af en voel jij je weer droog en zelfverzekerd. Door het injecteren van botox wordt het zogenaamde zweetsignaal geblokkeerd. Met een paar (meestal pijnloze) prikjes worden de zweetkliertjes uitgeschakeld. Wel is het belangrijk om de oorzaak van overmatig zweten van te voren vast te stellen met de behandelend arts. Soms is zweten een signaal van het lichaam dat er iets anders aan de hand is (bijvoorbeeld hyperthyreoïdie of diabetes). In de meeste gevallen is er echter geen directe oorzaak voor overmatig transpireren.

zweetplekken-the-mom-botox-1

Doorgaans geniet je van het botox effect voor 3 tot 6 maanden alvorens herhaling noodzakelijk is. Heb je met name last van overmatig transpireren in de zomermaanden dan kun je ook overwegen om de behandeling in te zetten voor deze periode. Op de dag van afspraak is het belangrijk dat de oksels onthaard zijn. Je kunt rekenen op ongeveer 15-20 prikjes per oksel en de totale behandeling duurt niet langer dan 20 minuten. Heb je vragen over deze behandeling of wil je deze behandeling inplannen? Bij KNAP Institute kun je vrijblijvend terecht voor een intake consult. 

Add a comment

Geef een reactie