MOM SUCCES STORY: Make-up Artist Marie-Sophie Backstage bij NYFW

Beauty

MOM SUCCES STORY: Make-up Artist Marie-Sophie Backstage bij NYFW

Marie-Sophie Steenaert is freelance make-up artist, ambassadeur voor Max Factor Cosmetics, de visagiste van o.a. Nicolette van Dam en is backstage te vinden bij de grote Prêt-a-Porter shows in Parijs en New York. Tevens is zij The Mom van Salvador en Jackie-Paula.

Het is 4 uur ’s nachts als mijn wekker gaat in New York City, een vroege call time vandaag voor de show van ontwerpster Tory Burch.

Ik check mijn make-up kit of ik zeker de Kryolan Dermacolor concealers, Anastasia Brow Pro Palette, een zwarte gel liner (mijn favoriet is die van Delilah) en de Ben Nye Lumiere Luxepowder Iced bij me heb. Dit zijn de basisproducten die we in het team van des werelds grootste make-up artist Diane Kendal graag gebruiken. Als professional make-up artist moet je je spullen op orde hebben en op alles zijn voorbereid, want op dit topniveau they are watching you! 

Om mijn modellen in de watten te leggen heb ik diverse soorten dagcrèmes, lippen crèmes, de Star Skin Eyecatcher eyemasks, maar ook blarenpleisters, kersenpittenzakje en tiger balm bij me.

Om 5 uur kom ik aan op de locatie, wat een verrassing! Een prachtige romantische tuin verstopt midden in het drukke Manhattan. 

Inmiddels werk ik nu ruim 10 jaar voor de international fashion weeks met o.a. chef Diane Kendal en daarvoor reis ik de grote steden af naar diverse mooie locaties voor de Prêt-a-Porter shows.

Het is geweldig om in zo’n internationaal team te werken, er worden onderling nieuwe producten uitgewisseld en de mooiste verhalen over de grote sterren komen voorbij. 

New York Fashion Week heeft een geweldige sfeer. Ik heb het idee dat iedereen daar ambitieus en gedreven is, maar ook oprecht geïnteresseerd, enthousiast en behulpzaam. Het netwerken gaat daar razendsnel, diezelfde avond nog sta ik op een fashionfeestje op een rooftop omdat ik via via gevraagd ben de zangeres van de band op te maken. De volgende dag ontmoet ik een make-up artist die me meeneemt naar het YSL feestje. En de booking agent van Streeters Agency nodigt me uit om mee te gaan naar de booksigning van Vogue’s creative director en fashion icoon Grace Coddington. New York bruist en vooral tijdens Fashionweek, in een paar dagen heb ik een overdaad van inspiratie tot me genomen waar een make-up artist heel blij van wordt!

Zo’n 4 uur vóór showtime komen de modellen druppelsgewijs backstage binnen, we hebben ruim de tijd. Ik zorg er voor dat mijn producten gedesinfecteerd zijn en er schoon en strak bij liggen. De make-up look wordt gedemonstreerd, deze look is speciaal gecreëerd voor deze collectie in samenwerking met de ontwerper en de hairstylist, zodat er één sterk kloppend beeld ontstaat dat de catwalk afspat!

Twee giga grote daglicht lampen belichten de catwalk in de tuin. Tijdens de generale repetitie check ik de huid, armen en benen van alle modellen en noteer wie er nog bijgewerkt moet worden.

1 uur voor showtime…

De druk kan hoog oplopen; Backstage is de ruimte inmiddels volgestroomd met persfotografen, vloggers en nog veel meer belangrijke mensen, zelfs Anna Wintour komt even backstage!

De populaire topmodellen als bijvoorbeeld Birgit Kos, Adesuwa, Cara Taylor en Adut Akech hebben een druk schema en lopen meerdere shows op een dag dus komen daardoor vaak op het laatste moment binnenrennen. Ze ploffen op een stoel neer en proppen al telefonerend wat fruit naar binnen, de tijd dringt.. terwijl 3 hairstylisten zich op het haar storten, manicures staan rechts en links, onder de tafel is de pedicure aan het ploeteren en ik probeer die strakke eyeliner te trekken terwijl een vlogger het model aan het interviewen is en de rest van de pers van achter op mijn schouders leunend foto’s maken van haar prachtige gezicht…… de dresser plukt haar bij ons weg omdat ze snel moet omkleden en de producent gilt door de ruimte dat we nog 10 minuten hebben voor model-line up. Dit is bijna een onmogelijke situatie, maar deze crazy werkdruk geeft me een enorme kick!

Wow, de show was een succes, de make-up zag er prachtig uit op de catwalk buiten in de tuin. Ik pak mijn koffer in, zeg mijn collega’s gedag en loop naar buiten…..wat een drukte daar! Topmodel Adesuwa loopt in haar eigen te gekke outfit de backstage ruimte uit en wordt buiten op straat belaagd door de pers, auto’s claxoneren omdat ze er niet door kunnen…..the show goes on and on and on! Ik probeer tussen alle drukte m’n Uber te vinden en ga gauw door naar de volgende showlocatie.

Wil je nog meer backstage beeld zien van Marie-Sophie? Neem dan een kijkje op haar Instagram @mariesophiemakeupartist

Add a comment

Geef een reactie