Baby & Kids - Health Care

Blog Marjolein Leenarts: Kerstboom, kaarsjes en waterpokken?

Marjolein Leenarts is moeder van twee prachtige dochters: Felice en Lien. Ze heeft daarnaast ook een zoon, Hein. Ze is 3,5 dag per week werkzaam als dermatoloog in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Naast haar werk in het ziekenhuis heeft ze haar eigen lijn ontwikkeld – Dokter Leenarts – speciaal voor kinderen.

25 december 2008. Kerstboom, kaarsjes, een huis vol met engeltjes en ik had mijn mooie feestjurk aan. Tot zover een perfect plaatje voor de ware kerstliefhebber die ik ben. Totdat duidelijk werd dat de rode vlekjes die eerst zo onschuldig leken, zich in zeer rap tempo verspreidden over het lichaampje van mijn zoontje van anderhalf.

Het kerstbezoek bij mijn schoonouders werd noodgedwongen gecanceld, en wij bleven thuis met een ziek, koortsend kind dat letterlijk van top tot teen onder de jeukende blaasjes zat. Van het perfecte plaatje was bitter weinig over.

the-mom-marjolein-leenarts-blog-waterpokken

Het ontstaan van mijn idee: een middel voor de verzorging van waterpokken
Mijn man is ook arts (uroloog), maar die vond toch echt dat dit meer op mijn terrein van expertise lag. Ik zat destijds in mijn derde jaar van de specialisatie dermatologie en ik vond dat ik iets zou moeten kunnen verzinnen om die ellendige jeuk bij waterpokken de kop zou indrukken. Dermatologie is van oudsher namelijk een vak waarin je leert welke stoffen en combinaties verbetering geven bij bepaalde huidaandoeningen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik dook de dermatologische boeken in en zocht de juiste ingrediënten voor de verzorging van waterpokken en ging ermee naar de apotheek. Heerlijk om te merken dat mijn lotion verkoelend werkte, minder jeukte en de blaasjes sneller deed indrogen. Toen de kinderen van een vriendin ook waterpokken kregen werd het flesje snel ingepikt, en werd vervolgens zelfs een erg populair doorgeef-item.

the-mom-marjolein-leenarts-blog-waterpokken-2

Tip
Inmiddels zijn we een paar jaar verder, en is mijn lotion bij waterpokken niet meer weg te denken in het schap van velen apotheken en drogisterijen (o.a. Etos). Heel veel ouders zorgen dat ze een verkoelende lotion reeds in huis hebben, als hun kind nog geen waterpokken heeft gehad. Zo kun je nooit verrast worden :-). Dat zal ze leren die jeukende waterpokken!

Nieuwsgierig naar de redding bij Janine toen de waterpokken toesloegen? Lees het hier.

Tips, trics en advies over jeuk bij waterpokken.

Add a comment

Geef een reactie