Baby & Kids - Health Care

6 tips voor het bijhouden van het kindergebit vanaf 5 jaar

Kleine kindjes worden groot en sommige dingen moet je je mini me echt van jongs af aan goed aanleren. Zoals bijvoorbeeld tandjes poetsen! Niet iedere mini super hero staat te popelen om naar de tandarts of mondhygiënist te gaan. Dan is het zaak om iemand te zoeken die er een waar feestje van maakt voor de kinderen. Bij Keizers Mondzorg Amsterdam en Mondzorg Praktijk Zuidas mogen de kids werkelijk (bijna) alles. Zo mogen ze assisteren bij broers en zussen en krijgen ze een echte mondkap op en handschoenen aan. Het motto bij deze twee praktijken luidt beter voorkomen dan genezen en daarom hebben wij eigenaresse Marie-Anne van Lexmond Spaans gevraagd om een 6 tal tips met ons te delen voor het goed onderhouden van het kindergebit.

mondzorg-zuid-the-mom-mondhygiene

6 tips voor het bijhouden van het kindergebit vanaf 5 jaar

1. Poets met een elektrische kindertandenborstel. Vandaag de dag vind je de grappigste ontwerpen van bekende tandenborstel merken, denk bijvoorbeeld aan een prinsessen tandenborstel of een tandenborstel met Mickey en Mini Mouse. Succes gegarandeerd.

2. Poets met een fluoride kindertandpasta, fluoride beschermt het gebit langdurig tegen gaatjes.

3. Spoel niet na met water na het poetsen, anders kan de tandpasta niet goed inwerken.

4. Gebruik zo nu en dan een kleur tabletje. Dat is een tabletje waar je kindje op kan kauwen en dan door de hele mond moet laten gaan. De tandplaque die dan nog aanwezig is kun je direct goed zien! Zo zie je dus precies waar je nog beter moet poetsen en het is een leuke manier om je kindje te interesseren voor het verzorgen van zijn of haar tandjes.

5. Poets tot het 11e jaar in ieder geval altijd ’s avonds de tanden van je kind, dit omdat de fijne motoriek pas vanaf 11 of 12 jaar goed is ontwikkeld.

6. Vanaf 5 jaar ongeveer breken er blijvende kiezen door: zonder er een kies voor te wisselen! Het glazuur van deze kiezen is niet direct goed ontwikkeld dus het is erg belangrijk om deze kiezen extra aandacht te geven. Poets vooral goed op het kauwvlak want daar zitten diepe groefjes waar bacteriën makkelijk kwaad kunnen aanrichten en er dus een gaatje kan ontstaan.

mondzorg-zuid-the-mom-mondhygiene-3

Add a comment

Geef een reactie