Logo

Q&A

Q&A The-Mom.com praat met: Cosmetisch Arts Annebeth Kroeskop van KNAP Institute

Annebeth Kroeskop is een gevestigde naam in de cosmetische industrie. Deze knappe dame maakt menig Amsterdammer net een beetje mooier met een prikje hier en daar. Daarnaast is ze de ´go to´ arts voor huidverbeterende laser behandelingen en weet ze lippen zo te ´shapen´ op een manier die ook aangeboren had kunnen zijn. Annebeth zit al heel wat jaartjes in het vak en heeft onder andere een tijdje meegelopen bij een bekende privé kliniek in New York. Inmiddels runt ze samen met huidspecialiste Lindsay van der Looij alweer 4 jaar haar eigen kliniek ´Knap Institute´. Naast haar eigen kliniek geeft ze ook nog eens colleges voor de opleiding tot cosmetisch arts en traint ze arten in injectable en laser behandelingen. Kortom deze power vrouw zit nooit stil dus hoogste tijd voor een gezellig interview. Want we willen er allemaal stiekem wel net een tikkie beter uitzien toch?

Welke behandeling is het meest gevraagd?

Botox in de frons en opvullen van diepliggende onderoogleden. Ook het glad laseren van acne littekens wordt steeds meer gevraagd.

Welke behandeling vind je zelf het leukst om uit te voeren?

De Liquid facelift is mijn favoriet omdat het echt een totaalaanpak van het gezicht betreft.

Heb je een signature behandeling?

Mijn laserbehandeling maak ik per klant custom. Net zoals bij het bewerken van een foto met het programma photoshop maak ik voor een laser behandeling ook allemaal ‘layers’. Een laag huidverbetering, een laag rimpelverstrakking, een laag littekentjes verzachten en tot slot een laagje met wat verstrakkende regio’s.
Ook heb ik mijn signature lip behandeling waarmee ik lippen opvul, lippenlijntjes vervaag en de vorm ´shape´ op een manier die ook aangeboren had kunnen zijn.

Wat is de beste behandeling wanneer je last heb van een vermoeide uitstraling?

Bij een vermoeide uitstraling werk ik het liefste met een filler en botox. Om ervoor te zorgen dat ogen minder dik/ dicht zijn kan de wenkbrauw gelift worden met een botox behandeling. Hierdoor is de blik meteen meer open. De diepte onder de ogen kan het beste worden bijgewerkt met een filler, hierdoor vallen wallen minder op. De combinatie van deze 2 behandelingen zort voor een fris en uitgeslapen gelaat.

Wat is nou de ultieme behandeling voor moeders die door weinig slaap last hebben van een doffe teint en fijne lijntjes? 

De PRP behandeling is heel mooi om een doffe teint en fijne lijntjes aan te pakken bij vermoeidheid. PRP is daarnaast ook de favoriete cosmetische behandeling van celeb moeders zoals Kim Kardashian en Bar Refaeli. Het grote voordeel aan een PRP behandeling is dat er geen materiaal wordt toegevoegd, het is een geheel natuurlijke behandeling. Je eigen bloed wordt gebruikt om de huid er weer jong en stralend uit te laten zien. Na bloedafname via de arm, wordt het bloed in een speciale centrifuge gescheiden. De groeifactoren in PRP stimuleren waar nodig. Het gebruik van eigen bloedplasma is geheel veilig en risico vrij. Een PRP behandeling verbetert de huid geleidelijk en vraagt om enig geduld. In een kuur van drie behandelingen wordt het resultaat binnen drie maanden opgebouwd.

Tegenwoordig is iedereen heel druk met sporten maar dit geeft je soms een ingevallen gezicht, kun je dat ook behandelen?

Zeker. Als het vetpercentage afneemt worden de fatpads in het gezicht ook dunner. Deze fatpads geven juist de jeugdige look maar gelukkig kunnen de fillers hier voor ingezet worden. Met een filler werk je de ingevallen/smalle gedeeltes weg en ziet iemand er weer gezond en voller (lees jeugdiger) uit.

Wat is de beste leeftijd om met Botox te starten?

Het moment om met botox te starten is het moment dat de dynamische lijntjes (voorhoofdrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes) ook nog te zien zijn in een ontspannen gezicht. Dit is meestal rond de dertig jaar.

Zijn er ook mooie behandelingen zonder naalden mogelijk op het gebied van huidverjonging (laser – peeling)?

Absoluut. Voor wie liever geen behandeling met injectables wil kan een laser behandeling uitkomst bieden. Met een laser kunnen we pigment vlekken en couperose verminderen waardoor je huid egaler wordt. Een ander type laser kan de huid verstevigen en rimpels vervagen even als (acne) littekens verzorgen. Naast laser behandelingen kun je ook nog aan peelings denken om de huid tijdelijk gladder en egaler te maken. Een andere favoriete gezichtsbehandeling op dit moment is de bindweefselmassage, deze massage techniek geeft meer stevigheid in het gelaat waardoor de huid jeugdiger en voller oogt. Daarnaast kan de juiste verzorging ook veel doen. Een goede reiniging zorgt voor minder onzuiverheden en het gebruik van de juiste skincare helpt mee om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Wat is de beste behandeling om een egale huid te krijgen? 

Om de kleur van de huid te egaliseren pak ik pigmentvlekken en couperose graag aan met de IPL laser. Acne littekens verzacht ik blijvend met de erbium laser. Daarnaast kijk ik met de client hoe we kunnen  voorkomen dat er weer pigment verkleuring, couperose of acne optreedt.

Kan een laser ook helpen om littekens van bijvoorbeeld de keizersnee aan te pakken?

Absoluut! Littekens die ontstaan na een keizersnee kunnen mooi behandeld worden met een laser. Het litteken zal bij elke behandeling verder vervagen zodat de huid weer egaler zal worden.

Wat is jouw favoriete behandeling?

Ik ben heel blij met de laserbehandeling voor mijn couperose en pigmentvlekken want dat heeft mijn huid niet alleen egaler gemaakt maar ook gladder. Verder geniet ik zelf enorm van de QMS behandelingen.

Wat is jouw eigen beauty geheim?

Goed slapen! En af en toe een stevige workout doet ook wonderen

Hoe zit het met voeding en huidveroudering?

Er zijn veel theorieën over voeding en huidveroudering. Suikers zijn bewezen verouderaars want suikers in het bloed zorgen ervoor dat ons collageen sneller stuk gaat waardoor het onbruikbaar wordt. Verder zien we vaak dat mensen die een veganistisch dieet volgen wat meer last van fijne lijntjes hebben.

Wat is de nieuwste trend op het gebied van esthetische behandeling?

Ik ben zelf niet zo’n fan van trends op injectables gebied. Nieuwe behandelingen moeten zich eerst maar eens bewijzen. De vraag blijft altijd hoeveel mensen zijn er na een jaar nog blij mee? Wat zijn lange termijn effecten? In de schoonheidsbehandelingen zie je dat lasers steeds meer gecombineerd worden in een behandeling. Er zijn veel nieuwe gezichtsapparaten die de onderhuidse structuren elektrisch stimuleren en er zijn veel behandelingen met cryo. ijskoude lucht op je gezicht of helemaal in een cryo sauna plaatsnemen.

Zeg je ook wel eens nee tegen een klant?

Zeker. Bij onrealistische verwachtingen of als iemand te snel te veel wil of om de verkeerde reden (vriend wil het graag). Sommige mensen hebben een Body Dysmorfic disorder (zoals anorexia nervosa) en zien wat anders in de spiegel dan de realiteit. Ga je zo iemand behandelen dan zien ze geen resultaat.

Even wat meer over Annebeth zelf:

Ben jij naast een beauty queen ook een fashion queen?

Ik houd erg van fashion maar ik draag niet heel opvallende kleding. Comfort vind ik ook belangrijk.

Wat is je favoriete kledingmerk?

Isabel Marant en Chloe.

Hoe ziet je office look er uit?

Goed te combineren met de witte jas, en niet te opvallend. Aangezien ik in uniform werk hoor ik er niet te extravagant uit te zien.

Wat staat er momenteel op je verlanglijstje?

Een nieuw horloge en een Birkin tas.

Wat is je guilty pleasure?

Pastagerechten en French Toast.

Wanneer je mensen ontmoet denk je dan stiekem na over hoe je hun uiterlijk zou kunnen verbeteren?

Inmiddels niet meer. Als je net bent begonnen bent dan doe je dat uit enthousiasme over alles wat je leert en kunt doen. Nu zet ik het graag uit als ik de werkkamer achter me sluit.

Ga jij high on own supply?

Maar natuurlijk. In de loop der jaren ben ik er wel achter gekomen dat ´less is more´, ook bij mn eigen gezicht.

Wil je meer informatie over de behandelingen bij Annebeth of wil je een vrijblijvend consult inplannen, surf dan naar https://www.annebethkroeskop.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *