Logo

Health Care

10 grootmoeders tips bij de griep

Ja hoor de R zit weer in de maand en dat betekent dat de griep weer overal opduikt. Enorm vervelend als je kind het te pakken heeft, maar ook heeeel stom als je zelf word geveild door de griep. Moeders kunnen tenslotte niet ziek zijn. Natuurlijk kun je bij de eerste griep signalen naar de paracetamol grijpen, maar er zijn veel meer trucjes en middeltjes om dit nare virus te lijf te gaan. Vandaag onze top 10 met tips uit grootmoeders tijd. Baat het niet, schaad het niet. Toch?!

Tip1 Verse gember thee: Breng een liter water aan de kook. Voeg vervolgens plakjes verse gember toe en laat nog even doorkoken. Voeg eventueel nog wat citroensap toe en drinken maar. Oh ja wel even af laten koelen ;-).

Tip 2 Citroenwater: Begin de dag met een lauw glaasje water met vers uitgeperste citroen voor een vitamine C bommetje. Citroen voert ook de afvalstoffen af.

Tip 3 Thee met honing en kaneel: Voeg als je thee al wat is afgekoeld wat honing en kaneel toe. Beide zijn een natuurlijke antibiotica. Oh en je kan honing ook op wondjes smeren.

Tip 4 Kippensoep: Vers bereide kippensoep helpt bij griep en verkoudheid. De bouillon heeft een ontstekingsremmende werking. Nog beter is bottenbouillon. Dit heeft een nog sterkere werking.

Tip 5 Ui naast het bed: Snottert jouw kleintje erop los? Leg dan een ui naast zijn of haar bed. Dit zet de luchtwegen open.

Tip 6 Kamille: Maak een heerlijke kamille thee of stoom boven een hete kom met kamillethee. Kamille werkt verzachtend voor de luchtwegen en buik.

Tip 7 Kaasjeskruidthee: Kaasjeskruid is slijmoplossend. Perfect dus bij een vastzittende hoest. De thee is verkrijgbaar bij verschillende natuurshops.

Tip 8 Bijenpollen: Bijenpollen geven je immuunsysteem een boost. Je kunt de kleine balletjes in je yoghurt doen of door een salade.

Tip 9 Zoutoplossing ‘spray’: Laat de Otrivin spray voor wat het is en ga voor een zelfgemaakte zoutoplossing. Los een theelepel zout op in lauwwarm water en spuit dit in je neus.

Tip 10 Een hete douche. Bij griep hoort vaak veel snot. Neem een lange douche of ga heerlijk in bad zitten en laat de boel lekker doorstomen en stromen ;-).

Heb je nog meer tips? Laat het ons dan weten. Zo komen we met elkaar goed het griepseizoen door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *